Zanima me ako netko zna koji se sve lijekovi nude i daju kod nas u Hr na porodu (tipa dolatin, spazmex, itd) i čemu oni služe,tj. za što ih daju.
Ima li više vrsta dripova?
Zanima me ako netko zna koji se sve lijekovi nude i daju kod nas u Hr na porodu (tipa dolatin, spazmex, itd) i čemu oni služe,tj. za što ih daju.
Ima li više vrsta dripova?
Ono što sam ja dobila (od rutinskih lijekova):
-na početku spasmex i apaurin - za opuštanje mišića
-drip - koliko znam, samo je jedan preparat oklsitocina kod nas registritan, Syntocinon.
-2 sata nakon početka dripa Dolantin - protiv bolova, mene je samo ošamutio, jedino bih njega izbjegla da mogu vratiti vrijeme.
...i ja bi svakome savjetovala da izbjegne dolantin... kao što martinaP reće, samo te ošamuti...
na prvom porodu koji je završio carski...dobila sam sve i svašta.. no dolatin me ostavio ravnodušnom za sve.
na drugom-prirodnom; nije bilo ravnodušnosti, ošamućenosti, mogla sam se odmarati između trudova i kaj je najbolje; dijete mi je bilo bistro zdravo ...jer sve kaj mi koristimo prelazi na bebicu.
Prvi put su mi uz drip dali Dolantin i tri Spasmexa, što je ošamutilo i mene i moje zlato koje nije moglo prodisati pa je nakon reanimacije završila u inkubatoru, a i meni je trebalo 24 sata da se oporavim od djelovanja lijekova.
Drugi put prirodni porod na stolčiću bez lijekova. Puno, puno ljepše iskustvo, svjesno doživjeti porod i prihvatiti u ruke svoje zlato...
To je uglavnom to: drip + Dolantin, Spasmex, Apaurin (Normabel) - koktel za analgeziju i sedaciju. Problem je u tome kaj sedira i bebu.
Meni su dali samo Dolatin i zalim zbog toga. Isto tako me osamutilo a trudovi su i dalje boljeli. Najvise mi je zao sto nisam uopce mogla emotivno reagirati kad su mi stavili bebu na prsa. Bila sam totalno tupa.
Ja nemam pojma šta su mi dali...samo znam da su mi nešto stavili za ubrzanje, a ja nisam ni znala da su stavili...mislila sam niš to ne teče, kad ono nisam imala naočale valjda pa nisam vidjela dobro.
bubimira, a šta će to tebi? pa ti ideš prirodno, zar ne?
Identično.koksy prvotno napisa
![]()
Žena se valjda želi upoznati s neprijateljem. Da zna protiv čega će se boritipinocchio prvotno napisa
![]()
za svaki slucaj pinocchio.Cisto onak informativnoZadnji put nisam nista znala o tome pa sam svasta i dobila.
I mene nekako prati sjecanje na taj osjecaj tuposti. Iako nemam pojma kaj su mi dali. Pretpostavljam, taj dolatin.koksy prvotno napisa
dobar topic.
I ja sam nakon prvog poroda bila totalno tupa, nisam mogla reagirati, odnosno osjećala sam samo tugu i očaj, mislim da od Apaurina. Kad sam dobila drip, zapomagala sam da mi daju nešto protiv bolova, ali rekli su da ne daju, da ti moji trudovi ne izgledaju uoće tako jaki, i da su mi uostalom već dali Apaurin i još neke stvari (sve u infuziji bez moga pristanka). Ali mislim da Dolantin nisu.
Ja bih voljela kad bi netko, ako naiđe na kakve linkove, stavio stručna objašnjenja koje su sve moguće komplikacije tih sredstava, onako detaljno.
Ja nisam dobila ništa prije poroda, ali su mi dali injekciju u rame nakon što je dijete izašlo, a prije izlaska posteljice. Zapravo, u oba ramena. Ja tada nisam ni skužila da mi daju injekciju, to mi je rekao MM kad smo pričali o porodu kasnije. Kaže da sam dobila pola inekcije u jedno, a pola u drugo rame.
Ni danas ne mogu vjerovati da nisam skužila inekciju. :shock:
Jel znate što bi to moglo biti? Jel moguće da je nešto za, recimo, brži izlazak posteljice?
Isti slučaj i sa mnom.koksy prvotno napisa
Ja još uvijek imam osjećaj krivnje zbog tuposti kad su mi bebu stavili na prsa. Samo sam ga rukama pridržala, pogledala i klonula. Ni pusa, ni osmijeh i dan danas žalim zbog tog.
Vidim da nisam sama, da nije do mene već do lijekova a ja sebe krivila.
Ja sam tražila pod dolatin, al nisam mogla ništa pametno naći.TinnaZ prvotno napisa
Neznam da li je to uopće točan naziv za taj lijek.
monax![]()
vidi ovo
evo ima i tu http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=135&Show=1138
moja v je stvarno bila totalno uspavana poslije poroda. znam da ju prvi dan nisam mogla uopće probuditi.
bubimira prvotno napisa
E da sad se i ja sjećam da se maleni nije budio,
nesjećam se ni da je plakao prvih dana.
A nije htio ni sisati a kako bi kad je bio uspavan,...baš me to ljuti.
te injekcije u rame su možda antibiotici. ja sam ga dobila nakon što su izvadili posteljicu. sad zašto su dali antibiotik, pojma nemam. posteljicu su vadili, mene uspavali, nije išlo samo.
ušibali su me i s tim sedativima i što su već, lijepo su me 'odradili' a nisam ni pisnula tako nadrogirana ... ela je isto bila uspavana kad bi ju donijeli na podoj. di neće, ušibana skupa sa mnom, sita ...
![]()
Prvi put apaurin koji me ubio do kraja.Ja,ovako mala i nejakakoja nikad u životu nisam popila nikakav apaurin to sam podnijela muški-spavajući
.Strašan osjećaj.Niti znaš gdje si ni zašto si tamo gdje jesi,samo te drmnu trudovi između polunesvjestice i stanja drogiranosti.Drugi put samo drip,izričito sma naglasila da ne želim ništa više.Treći put isto tako
Baš mi je drago da o ovome pišemo svoja iskustva. Ja da sam znala o petidinu i njegovim (ne)učincima prije 2 godine definitivno bi ga odbila.
A ovako sam još bila sretna, kao dobila sam nešto što me ful opustilo.
Na onom rodinom linku piše da ima učinak sličan morfiju. A stvarno je! Kad mi je babica to šiknula u venu isti tren mi klonula glava, pogledala sam bjelinu stropa i pomislila: I feel good.
meni je sestra rekla 'sad ćete znati zašto su narkomani narkomani'
Bome da kejt, da nije tužno bilo bi smiješno.
Prvi puta sam dobila drip,epiduralnu i kisik koji me skoro onesvijestio.
Drugi puta-apsolutno ništa.Ni lokalnu kod šivanja.
Meni,hvala bogu,nisu ništa dali(prošla i bez dripa)-pred kraj se sjećam kroz maglu da mi je neki doc samo rekao(ne znam zašto ,nisam ništa niti tražila,niti urlala):"sad je prekasno da vam damo išta protiv bolova."