Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Jel' ima smisla rastezati čizme kod postolara?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Jel' ima smisla rastezati čizme kod postolara?

Nadam se da se kuži iz naslova na što sam mislila
    Imam čizme koje su mi preuske pa i nije neki doživljaj imati ih na nogama Znam da ljudi furaju cipele postolaru na "razvlačenje" pa me zanima koliko je to učinkovito. Jel' bi to pomoglo? Imate kojeg postolara za preporučiti?

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

koliko znam koža se uspješno rasteže
    ako je unutra neka sintetitka ili zeznuti materijal, skupljati će se nazad (tako sam ja imala problem sa jednim cipelama)
    šuster, a gdje?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Sve je koža Znači moglo bi upaliti?! Može neki u centru, ili na Knežiji/Srednjacima...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja to riješim tako što ih MM nazuje i sjedi malo u njima Imamo istu dužinu stopala, samo je njegovo šire i ima viši ris. Prethodno obilno namažem mlijekom za tijelo. Upali svaki put.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kod mene to ne bi upalilo- MM ima nogu 43, ja 38,5. Meni je postolar jedina nada :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Ja to riješim tako što ih MM nazuje i sjedi malo u njima

mogu zamislit moga m-a kako sidi u čizmama i napeto gleda utakmicu

odnesi ih postolaru na "kalup". ako ti je problem dužina neće ti ni postolar baš puno pomoć. ali ako je problem širina, e tu će bit rezultata.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Šta se kliberite Pa ima čovjek fina, mala stopala za muške standarde (41) Ko je meni kriv što ja imam peraja pa nemrem stat u žensku obuću "pristojnih" dimenzija.
    I ne gleda utakmice, al Tour de France... Zalijepljen za TV onoliko koliko traje trka...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

MM nosi 41, a ima istu dužinu stopala kao ja s brojem 39. Još je njegovo finije, nježnije i uže nego moje

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa
    MM nosi 41, a ima istu dužinu stopala kao ja s brojem 39. Još je njegovo finije, nježnije i uže nego moje
    Uh! Dobro je! Nisam jedina!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hej Daisy

Moja mama namoci dvije ovece krpe (il jednu, ovisno), pa jednu mokru stavi kod pete tako da ju i siri istovremeno, a drugu kod prstiju. I uvijek joj se cipele prosire, naravno ako su koza.
    A imas i one kapi za omeksivanje koje kod mene uvijek djeluju, pa onda ih nosim po doma s debelim sportskim carapama namocene tim kapima dok ih ne prosirim.
    Ja sam samo jednom nosila kod postolara na sirenje, i nisam nesto skuzila razliku :/
    No, to je bilo davno pa se ne sjecam jel taj par obuce bio od koze, pa mozda zato nije uspjelo.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala!

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pazi ovu foru sa krpama, nisam znala - thx

ja sam furala u jurišićevu, na početku, sa sjeverne strane - ne znam ime, u veži je
    čovjek radi dobro i korektan je

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pridružujem se ovim "uradi-sam" majstoricama! Ako je obuća kožna, dovoljno je cijelu površinu namočiti običnom vodom ili (još bolje) omekšivačem za rublje. U svaku cipelu čvrsto nagurati 2-3 stare krpe, ali stvarno čvrsto, tako da cipela bude napeta preko "punjenja". Ostaviti tako dok se ne osuši (1-2 dana) Kad izvadiš krpe, samo ćeš uskočiti u cipele. (Naravno, pretpostavka je da je problem samo u širini, a ne i u duljini cipele!)
    Ajd, sretno s razvlačenjem cipela! I javi jel uspjelo!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dio koji se želi proširiti naspreja se sprejom za omekšavanje - ali NE doma, već kod šustera, neposredno prije stavljanja na kalup. već nakon 24 sata bi se moglo proširiti...

ovo iz mog postolarskog iskustva .

naime, kad sam učila francuski u francuskoj - tamo sam i radila. u prednjem dijelu dućan, u zadnjem šuster... popravljao je obuću, snižavao pete na štiklama (štikle je nosila i teta s drvenom nogom :shock: ), proširivao cipele za one koje su od štikli dobile kvrge na stopalima (poseban alat - ali efikasan), i naravno - širio je obuću na kalupu...

za mene je zločin stavljati vodu, omekšivače i slične stvari na finu kožnu obuću...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MM nosi 48 a toga jako malo ima za kupiti tako da mu je cesto jedino rjesenje postolar....i upali...rastegne ih..

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Cure, hvala
    Taman sam se spremila ovaj vikend u akciju s krpama i onda se oglasi Sorcie i poljulja me :/
    za mene je zločin stavljati vodu, omekšivače i slične stvari na finu kožnu obuću
    Ma i meni je, ali mi je još veći zločin da sam čizme obula 1 ili 2 puta prošle zime jer su mi preuske, a to je onda prebolno

Javim razvoj događaja

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Come on cure - to je ipak samo roba.

Nemojmo ko Vlatka: vratite mi moje stvari

Rec da je zlocin stavit mokru krpu na finu kozu po meni je
    Ak cemo o zlocinima, veci je zlocin ne obuc nesto za sto smo iskesali dosta love

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ak cemo o zlocinima, veci je zlocin ne obuc nesto za sto smo iskesali dosta love
    Jel' da?! Mony, ovo bi i MM potpisao!

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je šuco raširio kožne cizme na paru. sve pet! super je napravio.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •