Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Do kada raditi u trudnoci?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Do kada raditi u trudnoci?

Znam da je voo individualno pitanje i ovisi o poslu i trudnoci ali eto zanima me, do kad ste radile, ili planirate raditi?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja do obveznog porodiljnog dopusta (28 dana prije očekivanog termina) x2.

enna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

do 45 dana prije termina, inaće radim u uredu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sa prvim sam radila negdje do 6 mj. trudnoće. Ovi posljednji mjeseci prije onog zakonskog, kada ti se otvara porodiljni, sam zapravo bila na godišnjem, kompletnom. Sa drugim sam otišla na komplikacije sa 4 mj. trudnoće, jer sam skužila da mi je tako bolje, s obzirom na to da radim na radnom mijestu, koje je opasno za trudnice.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno bok

I ja sam morala zbog komplikacija na bolovanje u 3.mjesecu trudnoće.
    Sve ovisi kako se osjećaš i što ti tvoj liječnik preporuči.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja planiram do kraja..30 dana prije termina kad ću morati uzeti porodijski ću raditi od kuće

OK za žene koje rade fizički naporan posao ili one kojima je propisano mirovanje, al ne vidim razloga za kretanje na porodijski u 5mj. ako je sve u redu (kako su to napravile neke moje poznanice)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    OK za žene koje rade fizički naporan posao ili one kojima je propisano mirovanje, al ne vidim razloga za kretanje na porodijski u 5mj. ako je sve u redu (kako su to napravile neke moje poznanice)
    Potpuno se slažem.
    Osim što je protuzakonito, još i dodatno podgrijava mišljenje da su trudnice nesposobne za rad i da nije dobro zapošljavati (potencijalnu) trudnicu jer ionako neće dolaziti na posao.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam prokrvarila u 10. tjednu pa sam od tada na bolovanju, ali od 6. mjeseca trudnoće radim honorarno od kuće (preko neta) i to mi je ok. Radit ću dok budem mogla, sjedim za računalom par sati dnevno i zasad mi ne smeta, a lova dobro dođe.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam u srijedu zadnji dan radila, a u ponedjeljak sam išla roditi.
    Rodila sam tri tjedna prije termina, a ostala 15 dana duže na poslu nego što sam trebala, jer nam je baš bila revizija, a ja sam bila ko zmaj do zadnjeg dana pa mi nije bilo teško.
    Sad sam ponovo trudna, ali mislim da ću ipak na porodiljni 45 dana prije termina. Najviše zbog moje djevojčice, da provedem što više vremena s njom prije nego dođe prinova.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

dok te poslodavac ne potjera na bolovanje (kao mene)

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam išla na porodiljni onak klasično, 45 dana prije poroda jer smatram da žena ne bi trebala raditi do zadnjeg dana, ak baš ne mora.
    Meni je to vrijeme pred porod bilo dragocjeno kao razdoblje kad sam se mogla opušteno prepustiti radostima sretnog iščekivanja bebe

Cijelu trudnoću sam radila ko zmaj i da sam htjela mogla sam do zadnjeg dana pred porod, ali nisam htjela jer sam mislila da moja beba zaslužuje da se neko vrijeme posvetim njoj i isključim posao iz sistema 8)

Ako(...ups misli pozitivno...)kad opet zatrudnim sigurno ću, kao i Sunašce, ići na porodiljni čim mi to zakon dopusti kako bi se mogla posvetiti svom rođenom i onom još nerođenom djetetu

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne radim od 6.tjedna trudnoće kad sam prokrvarila.Odonda sam na strogom mirovanju jer sam nedugo nakon toga izgubila jednu bebu (nosila blizance), dobila jednu rijetku trudničku bolest (dijabetes insipidus), ležala u bolnici, otvorila se i imam česte i bolne kontrakcije. Već 6 mjeseci ležim i dižem se samo na wc, jesti i na preglede. Pa koja komisija mi ne bi odobrila bolovanje..
    Inače, da nije bilo nikakvih komplikacija radila bi do kraja 3.mj trudnoće zbog stresnog radnog mjesta.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Radila do nekih 30h pred rodjenje B. Drugi put otisla na zakonski dopust (4 tjedna pred porod) - da bi radila kucu (krecila, kopala po vrtu i sl.)

bilbo

Početno

slažem se s kloklo, bebica zaslužuje vrijeme za maminu pripremu i izbacivanje posla iz sistema
    ja sam na nevjerojatno dinamičnom radnom mjestu za koje često znam reći da te doslovno "usisa"; planirala sam raditi do 28.dana prije termina, čestto sam na poslu provodila 12-13 sati, da bi se po povratku doma, nakon brze večerice, ponovno uštekala preko laptopa i nastavljala s radom do ponoći; onda buđenje oko 5, na poslu već oko 7 (iako službeno radim od 9), i tako danima i tjednima...nevjerojatno, meni je trudnoća utrostručila energiju, barem sam tako ja mislila, i bila sam ko hobotnica, istovremeno koordinirala i obavljala 5-6 zadataka
    i
    , priznajem da sam s laganom zebnjom očekivala obavezni porodiljni, bojeći se kako ću podnijeti izlazak iz sveg tog ludog ritma koji mi je pasao...

ali curke, nije to prošlo bez posljedica; 2 tjedna prije obaveznog porodiljnog mi je zatajio bubreg, i to ovaj jedini koji imam; sad se liječnici prepiru oko toga hoće li me inducirati, ili napraviti carski prije termina, jer priča nije trivijalna - navodno oslabljeni bubreg u kombinaciji s trudovima može po majku loše završiti...

dakle, prisilno sam svoje odmaranje i uvođenje u film poroda i majčinstva započela 2 tjedna prije plana, i mogu vam reći da sam instant izašla iz filma posla, bez ikakvih problema; neke od nas malo kasnije shvate prioritete, ali ih na koncu ipak shvate

sad, u 38.tjednu, prava sam domaćinka postala i uživam u svakom trenutku; neki dan sam napravila svoj drugi kolač u životu (Hola kocke, izvrsno, imate upute među receptima), MD i ja uređujemo stan, veselimo sitnicama i s ogromnim veseljem očekujemo porod, našu srećicu i prve roditeljske dane

eto, tak je to kod mene bilo

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa
    Potpuno se slažem.
    Osim što je protuzakonito, još i dodatno podgrijava mišljenje da su trudnice nesposobne za rad i da nije dobro zapošljavati (potencijalnu) trudnicu jer ionako neće dolaziti na posao.
    E, ja se ne bih u potpunosti složila s ovim. Moj posao nije fizički naporan, ali je itekako stresan i nisam htjela to priuštiti ni sebi ni bebici.
    Imala sam i komplikacija, ali ovo prvo je bio glavni razlog ranijeg odlaska na porodiljni.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

svoj posao jako volim, i trebala sam na bolovanje u 8 tjednu trudnoce zbog dva missed-a prije toga.
    ali tek sam sada, u 21 tjednu, otvorila bolovanje jer mi je moj ginekolog objasnio da se vise ne zafrkavam!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pa skoro svačiji posao je stresan, to nije upitno.. znaš sama procijeniti što je dobro za tebe i tako postupi.

Meni samo nije u redu da se na porodijski ide rano (3, 4, 5mj.) ako to nije potrebno. Zamisli koliko ima trudnica godišnje - što bi bilo kad bi svaka otišla "čuvati trudnoću" one sekunde kad bi saznala da je trudna. I onda se žalimo zašto poslodavci ne žele zapošljavati (mlade) žene - a bome ne bi ni ja zaposlila žensku osobu da znam da će mi pobjeći s posla čim zatrudni (napominjem opet - bezrazložno otići s posla na porodijski, naravno da ne mislim da one koje miruju)

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je upravo danas 45 dana do termina, i sutra mi je zadnji radni dan... posao inače uredski, i nije previše stresan, tako da mi to super podnosimo, a smatram da svatko za sebe najbolje zna kako postupiti...
    ja bi vjerojatno još i radila, ali mi se sve teže namjestiti u stolici.
    a i moram priznati da mi je krajnje vrijeme da krenem kupiti sve za mog malog crvića, jer što ako ne daj Bože rodim ranije, a doma nemam ništa spremljeno....

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam na bolovanju od 7 tjedna radi krvarenja, prije toga dva missed-a, tokom ove trudnoće više puta u hitnoj... Ali sam se prištekala u ured od doma i evo ga, radim kad god mogu!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja idem 45 dana prije jer imam još godišnjeg, dakle zakonski 28 dana prije. Nikome nedam svoju divnu plaćicu. A i nije da se lomim od posla, u firmi su mi predivni.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja isto radim i ne mogu zamisliti da sjedim doma, a sve je ok sa mnom. iako, ima to svojih dobrih i loših strana. S jedne strane, da sam doma, činjenica jest da bih se više posvetila razmišljanjima o bebi, pripremi i, koliko god bi mi bilo dosadno, bila bih mirnija.

Na poslu mi nije strašno stresno, ali tu i tamo se pošteno iživciram. Pokušavam to smiriti u sebi, kad se desi, ali isto tako znam da sam tip koji inače lakše plane i da bih se doma možda živcirala više kad bi me zvali stalno na mobitel i kad bi sporadično čitala mail. Ali mislim da ću otići dva i pol mjeseca prije termina.

Kad se obavezno mora ići? s 28 ili s 45 dana?

Hvala,

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Planirala sam raditi do 28 dana prije poroda, ali eto - moram mirovati. Iako, u zadnje vrijeme, imam mogucnosti vise mirovati na poslu nego doma, doma me sve nesto inspirira za rad.

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Službeno sam otišla na porodiljski onda kad počinje obavezni porodiljski. ALi, s obzirom da radim u školi stvarno sam prestala raditi krajem školske godine tj. sa 6mj. Nisma sigurna keko bi mi bilo da sam radila još ta 2 mj.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

U prvoj trudnoci sam radila do 7. mj, a onda na mirovanje, s tim da me prije toga sam ginic 2 ili 3 mj nagovarao da idem na cuvanje čisto zbog toga kaj radim. Ja se nisam dala do zadnjega jer mislila sam si kaj bum doma bu mi dosadno i sl. pa kaj ak se živciram zbog posla, a poslije mi je bilo žao kaj ga nisam odmah poslusala.
    U ovoj trudnoci sam promjenila ploču. Imam doma malu mišu kojoj ne želim doći sva živčana i prepuna negativne energije s posla. Uostalom tu je i nova mala beba za koju moram biti smirena, tak da sam doma od 4. mj trudnoće i uživam. U svojoj miši, u trudnoći, u miru.

A i ručak je sa zadovoljstvom kuhan svaki dan :D

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja ne vidim problem u tome...niti mi smeta ako znam da trudnica ode na bolovanje a nema komplikacija...ja sam u prvoj trudnoći odmah otvorila komplikacije i gotovo...zašto?
    -Moja osobna stvar...
    U ovoj trudnoči imam problema,ali i da nemam ne bih radila,jer smatram da na mom radnom mjestu nije prikladno za trudnice...
    A to što poslodavci ne žele mlade žene,potencijalne trudnice nema veze s bolovanjem već s njihovim sebičnim pogledima na ljude oko sebe...
    ni moja šefica nije pitala nikog kad je misla rađat...zašto bih ja nju pitala...
    uostalom kako je RINA S napisala...barem mi je ručak skuhan sa zadovoljstvom...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    -Moja osobna stvar...
    Mislim da nije samo tvoje osobna stvar jer te na tim komplikacijama neopravdano uzdržava država novcem poreznih obveznika. Da, da, znam... troši se i na puno neopravdanije stvari. Ali ipak, stvar poštenja, kao i neplaćanje poreza.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kako je to uopce moguce "otvoriti komplikacije" ?
    Jel to moze zena sama(tako mi zvuci :/ ) ili ipak i doktor mora reci ima li razloga za to?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U prvoj trudnoći do 6 mj. a u drugoj do kraja 7-og mj. Radim u uredu i posao nije stresan pa mi je bilo super, jedino me je malo kralježnica bolila. U prvoj trudnoći bi ostala još dulje ali sam dobila lagane kontrakcije nakon plesanja na svojoj svadbi

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa
    Citiraj Gago prvotno napisa
    -Moja osobna stvar...
    Mislim da nije samo tvoje osobna stvar jer te na tim komplikacijama neopravdano uzdržava država novcem poreznih obveznika. Da, da, znam... troši se i na puno neopravdanije stvari. Ali ipak, stvar poštenja, kao i neplaćanje poreza.
    otkud ti to da je bilo neopravdano...????
    Želim reči da osim zdravstvenih problema ima niz drugih razloga koje ja smatram osobnim...i ne mogu na osnovu nečijeg ranog bolovanja zaključit da je neopravdano 8)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    A kako je to uopce moguce "otvoriti komplikacije" ?
    Jel to moze zena sama(tako mi zvuci :/ ) ili ipak i doktor mora reci ima li razloga za to?
    zato razgovaraš s doktorom o tome...svako ima svoje razloge.ako dr smatra da su opravdani otvorit će ti komplikacije

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a propos čuvanja trudnoće bez nekog predobrog razloga...

ja sam sad trudna i radim, iako mislim da bi mi bilo nekad lakše doma. ali nisam taj tip da odem, a zasad se osjećam dobro i da sjedim doma. možda da imam već dijete, bih drugačije razmišljala.

no u svom odjelu sam imala mladu curu koja je po zanimanju frizerka i koju sam naslijedila kad sam došla, znači nisam ju ja zaposlila (nikad ni ne bih iskreno, ne zbog toga što ima malo dijete, nego jer je nekompetentna), a posao je dobila preko veze. kad sam ja došla raditi bila je na porodiljnom, vratila se na 6 mjeseci, ponovno zatrudnila i otišla na čuvanje. praktički smo u tom dijelu odjela stalno s 3 osobe i u biti je jasno da ju ne trebamo (ionako je došla preko veze).
    razumijem ju, jer je svaki dan putovala na posao dugo i nije imala veliku plaću, taman negdje oko 4000 neto (što za većinu ljudi u ovoj državi nije mala plaća). zaista joj se ne isplati ići raditi, a doma malo dijete i ona opet trudna.

no da je iole razmislila o budućnosti, možda bi se zapitala što će biti s njenim radnim mjestom, jer ne znam kako ću ja svom šefu objasniti da tri godine radimo u tom dijelu s 3 čovjeka, a ukupan broj ljudi u firmi se inače smanjio - kako da opravdam četvrtog. u biti je sama sebi bespotrebno ugrozila posao. A kao završena frizerka teško će naći ovako ugodan administrativni posao u nekoj drugoj firmi.

To je samo jedan primjer. Imam primjer frendice koja radi u privatnoj školi i koja je u obje trudnoće išla na čuvanje, isto bez razloga i onda radila svoje neke privatne poslove. Opet i nju razumijem, jer je završila neke svoje projekte i doktorat, koji inače ne bi, ali razumijem i ljutnju njenog poslodavca. S jedne strane, posao je toliko nevažan u usporedbi s roditeljstvom, ali možda ponekad treba razmisliti i par godina unaprijed - tko će i kako hraniti tu djecu koju rodimo?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ovo si lijepo napisala i koliko sam shvatila dala svakom na biranje...
    moja šefica nije bila ljuta kad sam otišla na komplikacije jer sam joj pokazala nalaze i nije ni njoj bilo drago da se vratim radit pod takvim uvjetima...
    a u prvoj trudnoči je poslodavac bio sretan kad sam otišla na komlikacije jer on ne zapošljava udane žene...ja sam se udala dok sam radila kod njega godinu dana i ne bi mu drago...
    a da ne govorim o svom povratku nakon prodiljnog...nije se ni dogodio jer se maksimalno trudio da se ne vratim...
    u firmi sad ima samo jedna udana žena s jednim malim djetetom koju isto šikanira...zaposlenih ima oko 1000 žena...tj cura... 8)

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

radim. i još ću mjesec dana, onda idem na godišnji, pa na obv. porodiljni.
    iako mi je dr rekao da ostanem doma jer mi je posao težak, stresan, terenski i bez radnog vremana. no, kolege su mi izašle u susret. i firma, pa me štede. tako da radim manje nego inače, a moram jer jer imam stambeni kredit i puno veću plaću od onog što bih dobijala na bolovanju.
    da mi firma nije ok prema trudnicama, ne znam što bih. raditi svojim uobičajenim tempom ne bih mogla.
    ne osuđujem nikoga tko je na bolovanju za vrijeme trudnoće, imam i ja dana kada bih najradije ostala u krevetu jer sam preumorna i nenaspavana.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U prvoj trudnoći sam otišla 45 dana prije, s tim da sam iskoristila ostatak godišnjeg i na porodiljni otišla 28 dana prije termina. Doma sam još radila gotovo do poroda (rodila 2 tj. prije). Nije mi bilo teško.
    Sad planiram iskoristiti čitavi godišnji + 28 dana, a ako stvarno budu davali cijeu plaću prvih 6 mj i 45 dana. Ipak sad imam Marka pa bolje da sam s njim doma koliko god to mogu.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam na poslu koji ne volim, ugovor mi traje jos 3 tjedna i odlucila sam otici na bolovanje.Radim sa puno ljudi, ne zelim riskirati u ove zimske dane neku bolestinu, a i samim time sto moram raditi taj posao sam u poporilicnom stresu pa se brinem za bebicu. Njima ionako necu faliti

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cure,

Da li postoji mogućnost otvaranja bolovanja na neki kraći period u trudnoći - naravno vezanog za nešto uz trudnoću (npr. 2-3 tjedna)? Ili se sve vodi kao čuvanje trudnoće? Čula sam da je naknada za čuvanje trudnoće max 4.250 kn mjesečno. Izgleda da nisko nosim bebu, pa je doc rekao da ukoliko se ne podigne, da ću morati ostati doma. No uz ovu naknadu i stambeni kredit neću baš moći na kraj. Zato me zanima da li je moguće 3 tjedna bolovanja, vratiti se na kraće vrijeme na posao, pa opet na bolovanje.

Molim vas za info - tko je upućen.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

možeš ti ići na kraće bolovanje.na teret zdravstva si svejedno ali kako će ti na poslu reagirati ako odeš na bolovanje pa se vratiš,pa nedaj bože moraš opet?znam da nisu presretni kada te malo ima pa nema.draže im je ćak da kada odeš da te nema.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zg Franka a da te uhvati gripa?

šalim se, ali teoretski bolje je ići na "normalno" bolovanje, traje do 40dana (preko 40dana moraš na komisiju) - no to je nevezano uz trudnoću, ako imaš npr. upalu jajnika ili slijepog crijeva ili sl. U tom slučaju dobivaš 70% plaće ili (ako imaš dobrog poslodavca) čak 100% plaće. No to bolovanje nije zbog čuvanja trudnoće nego nekog drugog razloga.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma da, sve ovisi kaj radiš i koliko to voliš. Ja teroetski radim i sad nakon kaj mi je termin prošao jerbo upravo završavam prezentaciju. Ali doma, znanstvenica sam. Pa to nije problem, a i uvijek nekaj prčkam, inače mi dosadno.

A da sam u nekoj firmi di je šef gonič robova, da npr. radim neki dosadni administrativni posao za npr siromašnu firmu kao Konzum ili nekaj tak, zbrisala bi iste sekunde i još iskoristila to vrijeme trudnoće da si što bolje sredim doba iza njega. I ako to znači da bi na bolovanju ustvari tražila npr. drugi posao...eh, kako bi me grizla savjest - ne bi

U ovoj državi stvarno nema smisla cizelirati i biti u trudnoći obziran prema poslodavcima (ukoliko to bilo kako trudnicu iscrpljuje), pa ljudi moji, pogledajte samo te crkotine od naknada a kaj ekipa po okolo radi a mi ćemo se tu snebivati jer je netko otišao na bolovanje u 5 mjesecu. Slažem se ipak da je glupo zbrisati ako time ugrožavaš svoju egzistenciju nakon poroda.

Suma sumandi: trudnica treba sama odvagnuti sve aspekte (trenutne i buduće, ekonomske, zdravstvene i porodične) i napraviti ono kaj u konačnici smatra da je najbolje za nju bez suvišnih obzira prema šefovima i ostalom.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Zg Franka a da te uhvati gripa?

šalim se, ali teoretski bolje je ići na "normalno" bolovanje, traje do 40dana (preko 40dana moraš na komisiju) - no to je nevezano uz trudnoću, ako imaš npr. upalu jajnika ili slijepog crijeva ili sl. U tom slučaju dobivaš 70% plaće ili (ako imaš dobrog poslodavca) čak 100% plaće. No to bolovanje nije zbog čuvanja trudnoće nego nekog drugog razloga.

Znači stvar je dogovora s ginekologom, a prvenstveno dr. opće prakse koja mi otvara bolovanje. Mislila sam da postoji neka varijanta vezana uz trudnoću, a da nije čuvanje. Jer pretpostavljam, jednom kada odeš na čuvanje teško da ima povratka ukoliko se stvari poboljšaju. A uz lovu sa čuvanja jesti ćemo kruh i margarin.

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni ove price o novcu poreznih obveznika ne drze vodu dok god Mamici i sl. dobivaju veliku lovu za klubove gubitase, dok god se kupuju avioni za MORH koji nam ustvari nisu ni potrebni i sl. Mislim da u usporedbi sa time svaka trudnica koja ode na bolovanje je sitnica za nas porezne obveznike. Nemojmo zaboraviti da mi svi uplacujemo debelu lovu u fondove upravo da bismo mogli iskoristiti svoja osnovna prava.

Ja osobno radim posao gdje nemam sanitarni cvor, gdje dizem teret, gdje je u zimi hladno, a po ljetu ne mozes zivjeti od vrucine. I da-otisla sam na bolovanje cim sam mogla. I nemam griznju savjesti, dok god ima ljudi koji jedva cekaju na moj posao, da me zamjene. Naravno da sam odvagnula da li mi se to isplati, ali uz placu od 2.700,00 kn, odluka je bila vise nego laka.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene gin. slala na bolovanje odmah kad je skužila da je beba dosta nisko, negdje u 5mj, ali ja sam otišla sa 6mj i to jer mi se nije dalo više raditi. Željela sam uživati u trudnoći. (i jesam )

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam na bolovanje otišla nakon 3 tjedna kako sam saznala za trudnoću, znači negdje u 9 tjednu trudnoće. Ispočetka sam mislila da ću radit dokle ide ali onda su počela povraćanja, neprospavane noći...a moj posao je u smjenama, radim i noćnu i dnevnu (od 07-19 odn. od 19-07) i ne mogu otići s posla bez da mi dođe smjena pa sam si mislila - nemam se ja kome kaj dokazivat. Odlučila sam se tih ostatak mjeseci posvetiti sebi, šetnjama, laganom načinu života bez stresa i nije mi žao, baš naprotiv.

Donedavno sam imala besprijekornu trudnoću, sada moram mirovat ali sam se konstatno kretala, išla s frendicama na kavu svaki dan i sve polako stigla napravit, skuhat... uglavnom, opet bi to ponovila

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam otisla dva mjeseca prije termina jer radim u uredu i sjedim a noge su mi natjecale pa mi je doktor rekao da obavezno odem jer da ne smijem puno sjediti. Tako sam imala godisnji pa uzela godisnji i poslije toga odmah na obvezni dopust.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja upravo koristim zadnje dane godišnjeg i onda planiram na bolovanje jer mi je posao zadnjih mjesec dana postao svakako prestresan. Ponekad to ni ne osjetiš toliko tijekom dana ili drugog dana ali onda odjednom osjetiš kako si sva napeta, ljuta, ukočena a konačnu odluku sam donjela kad sam nekoliko noći za redom sanjala (čitaj: imala noćne more) posao, posao i opet posao. Sada im na neki način moram reći da se ne vraćam - kako se to radi? Inače, i ovih par dana godišnjeg sam po 2-3 sata dnevno na laptopu i radim tako da ne bi trebala imati osjećaj da ću ih "zeznuti" ali ipak ne znam kak se to radi, kakva je procedura (prvo javim šefici pa nazovem kadrovsku ili?)

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Majuska, pitanje na svoj odgovor mozes pronaci na pdf-u 'pravni savjeti'.

Pogledaj ovaj topik, na primjer:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ight=bolovanje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam mislila raditi barem dok se mogu kretati ali zbok nevjerojatnih mučnina morala sam na bolovanje u 9. tj. Onih par tjedana prije koje sam na silu radila, bili su grozni, a i zbog toga što mi je bilo jako slabo i nisam spavala noču, nisam niti bila koncentrirana na poslu i bilo je više štete nego koristi. Osim toga, dosta putujem, a tek što sjednem u auto strašno mi je zlo.

Sada sam malo bolje, a i dojadilo mi je biti doma pa odem do firme na 3-4 sata.

Karin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj zg franka prvotno napisa
    Cure,

Da li postoji mogućnost otvaranja bolovanja na neki kraći period u trudnoći - naravno vezanog za nešto uz trudnoću (npr. 2-3 tjedna)? Ili se sve vodi kao čuvanje trudnoće? Čula sam da je naknada za čuvanje trudnoće max 4.250 kn mjesečno. Izgleda da nisko nosim bebu, pa je doc rekao da ukoliko se ne podigne, da ću morati ostati doma. No uz ovu naknadu i stambeni kredit neću baš moći na kraj. Zato me zanima da li je moguće 3 tjedna bolovanja, vratiti se na kraće vrijeme na posao, pa opet na bolovanje.

Molim vas za info - tko je upućen.
    Možeš naravno, ja sam u prvoj trudnoći bila u 2 navrata po tjedan dana na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći (krvarenje zbog polipa i bolovi u bubregu) i brz problema svaki put zatvorila bolovanje (ili čuvanje kako god se to zove) i došla raditi. Nikakvih problema nije bilo.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

S Gabom sam radila do 45 dana prije termina: malo sam se otvorila pa me doc poslao u horizontalu. Tih par tjedana sam se sva uscrvala i baš su mi teško pali, no kad sam ušla u termin opet sam se digla i landrala po gradu, uživala u odabiru zavijesa, spavaćica,... sve sitne gluposti za koje nisam imala vremena.
    Sada opet radim, i raditi ću valjda do kraja: s jednim skoro dvogodišnjakom boravak doma mi je teži nego otići na posao...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U prvoj i u drugoj trudnoći sam u 2. i 3. mjesecu otišla na bolovanje zbog mučnina i vrtoglavice. Čim je to prošlo, vratila sam se i radila do početka porodiljnog (45 dana pred termin), nadam se da ni sad neće biti drukčije.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •