Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: no cry?!! :(

Datum pristupanja
    May 2007

Početno no cry?!! :(

dakle... od pocetka svoju curku (sad ima 5mj) uspavljujem na rukama, lopti ako ne zaspi na cicki. e pa u zadnjih mjesec dana i to pocela bit muka- vristi, otima se, gura nogicama, protestira, ne place ali cendra kao da joj ne pase. i onda samo rez-spava.
    malo me to muci jer ju bas iz razloga sto ne zelim da place i nosam i nunam i skakucem na lopti.
    imate li kakav savijet ili slican slucaj sa hepiendom?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pa možda dijete ne želi da je nosaš? Ima i takve djece, koja samo hoće svoj mir i da spavaju. Probaj, ne košta te ništa. Kad je pospana spusti je u krevetić i vidi šta će se desiti. Ako joj se ne svidi, opet na ruke, i to je to.
    Ovo je iskustvo moje drugarice (ja imam nespavača koju i sad nosamooo).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

to se i nama dešavalo kod uspavljivanja na lopti, već je bila toliko pospana da je cendrala i protestirala - i onda samo zaspala

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

jep, kod nas je takobilo. skakutanje, plesanje, pa faza samostalnogzaspivanja, pa opet skakutanje, pa priče... sad priče, ugasimo svjetlo, malo pričamo i spavanjac

a kad je bil afaza plesanja, drmusanja, grinta on grinta, ja više nemogu, spustim ga na moj jastuk a on samo zaklopi očice i spava :shock: a ja skakala satima :shock: nema veze, bitno je da je zaspao

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bila bi najsretnija da ju mogu samo spustit i da spava...
    nema sanse. nakon sto ju na rukama uspavam, moram ju lagano spustiti inace se probudi, skuzi da je na krevetu i krene u plac!
    probala, stavit u kind/na krevet kad je blago pospana (ne jos nervozna)i dati nekog zeku da se malo igra i tako zaspi, ali nista. malo se igra, onda pocne trljat okice i unervozi se i pocne plakati.. dalje nisam cekala.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imate li neke samostojeće mobile koje bi mogla postaviti iznad nje na krevetu. Moja je prvi put zaspala sa rukicama u zraku

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nama često uspavljivanje traje dulje od samog spavanja.
    kad je pospan ne zaspi sam već postane užasno cendrav i nesnosan.
    odupire se, udara, plače kao da se bori protiv sna.
    obavezno ga uspavljujem na rukama i nekad moram leći s njim da bi zaspao i oprezno se izvući kada čvrsto zaspi.
    sada mu je 8 mj i do kada će tako, pojma nemam.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi se isto uspavljujemo na lopti, od prvog dana (sad imamo 6mj). Zadnjih dana je počeo isto protestirati, bacati se, gurati nožicama. I tad sam probala, kako je vještičica rekla, samo ga spustiti na krevet; to je bilo to!
    Ostao je ležati, okrenuo se na bok, zagrlio me, malo još gunđao no ubrzo zaspao.

A kad bi se probudio kod spuštanja na krevet, opet bi ga uzela na ruke i na krevetu nastavila hopsati kao da sam na lopti.
    Filing bi mu bio isti i nastavio bi spavati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mobil ima, ali ju smao razigra, nikad ju nije uspio natjerati niti da pocne trljati okice - mozda je presaren
    fegusti - tocno to - bori se protiv sna!!!
    laura spava par puta po danu i to po pola sata!!!! upravo ju uspavala i to naravno na cicki. i isto se moram PAZLJIVO, EXTRA TIHO izvuci jer ako otvori oke i vidi me - odmah je 'gu' i smajl i gotovo sa spavanjem..
    ava m - probala... a one okice me samo gledaju u cudu i pitaju: a sta ti hoces? do trenutka kad se nasmije od uha do uha i ja odustajem...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Erik je u početku (do 6. mjeseca) volio sam zaspati. Sve mu je smetalo oko njega i nošenje i ljuljkanje...

No sada, sa 8 mjeseci stvari su se promijenile: voli se nositi ljuljati i maziti prije spavanja...

Možda je to zbog toga što je sada u fazi "strahovanja" da ne ostane sam.. :/

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj andrijana prvotno napisa
    fegusti - tocno to - bori se protiv sna!!!
    laura spava par puta po danu i to po pola sata!!!!...
    isto! 3-4 puta po pola sata. rijetko kada se zalomi da odspava sat, satipo.
    nama ne pali ono sa spuštanjem na krevet :/
    ma meni to uspavljivanje nije tako strašno kada sam smirena, ali kada me zovu sa svih strana, ručak zagorijeva, telefon zvoni... onda šiznem.
    udahnem duboko i izbrojim do 10 i kažem si da mi ovog trenutka ništa nije važnije i sve može/mora pričekati.
    adrijana

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma ni meni to nije problem ,ali ja nebi da protestira! ja bi htjela naci nesto kako ce mirno, sretno i zaovoljno utonuti u san, a ne dobro se izmuciti protestiranjem (zatvorenih ociju-zbilja joj se spava!) konacno odustati i zaspati...
    imam i volje i vremena i zivaca za bilokakav nacin uspavljivanja, samo da nakraju ona zaspi smireno, a ne uz tuzan izraz na licu...
    jel pretjerujem?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a da ju stavis spavati prije nego inace? obicno djeca protestiraju akd su preumorna. onda im je teze zaspati.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni se to dogadalo kad je stariji navrsio godinu dana.poceo se otimati,gurao me nogicama,izvijao...
    palo mi na pamet da se mozda vise ne zeli uspavljivat na rukama.tako je i bilo.legla na krevet kraj njega i zaspao.i tako jos 2 godine dok nije poceo sam zaspivat.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

citala sam o tome, da se klinci vise ne zele uspavljivat pa ih samo stavis, pricas, mazis i oni zaspu. ne funkcionira.
    niti da ju stavljam prije nego se unervozi. probala odmah kod prvog trljanja okica - nista.
    zaobravila na pisati - najnovija fora - cica na lopti!!! to nam pali zadnjih par dana.
    dakle, cicala od podne, ostavila ju na krevetu 12.25, probudila se 12.50. nekih sat vremena bila ok - igrale se, citale, ogledalo, kupaonica, rusile stvari, pjevale, slozile kuhinju... sad u 2 lopta+ cica i zaspala. spustila ju na svoj jastuk (cijelim tijelom, jel to ok?)
    kladim se da ce 'spavati' max pola sata...
    lagano ludim...
    frendovi iamju klinca sad ce 2god, koji od 8mj, kad su preselili u novi stan i dobio je svoju sobu, spava bez probelma!!! navecer rutina:kupanje, mazenje i igranje pred tvom, vecera u hranilici, bocica na krevetu, stave ga u kind, zove jos 1-2puta da je zedan, daju mu vode i on spava!!! osvjedocila se na svoje oci - bili kod njih do 1!!!! (dok sam bila trudna jos...)
    pa sad meni kaze mm:zasto mi tak nemremo? ufff. ne znam kaj da mu vise velim...
    malo mi je lakse sad kad sam to podijelila...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i moje cure su počele jako nervozirati kad su pospane ,ne paše im u krevetiću,ne paše na rukama,šetamo,pričamo i sl.ali nekad upali a nekad i ne :?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

draga andrijana, moje dijete s 5 mjeseci nije htjelo niti cuti za sve ovo sto si ti nabrojala da ste danas radile (igrale se, citale, ogledalo, kupaonica, rusile stvari, pjevale, slozile kuhinju), niej bilo sanse da on radi nesto drugo osim da ga ja nosim (ili netko drugi, nema veze, ali tko?), spavao je samo meni u krilu, satima sam sjedila pre tv-om ili kompom. u kolicima ga nisam mogla provozat u setnju u park a da nije urlao iz petnih zila kad bi se probudio, cijeli park nas je cudno gledao i komenitrao kako je beba gladna bla, bla. a dojila bi ga na klupi u parku, samo sto kad bi htjela natrag doma urlanje do besvijesti. ejdnom je toliko trljao nogice samo dok sam dosla do klupe da sejdnem da si je skinuo carape i cipele pa sam ga digla,a on bos u 11. mejsecu, place, ljudi me opet cudno gledaju!

placala sam kucnu pomocnicu da mi skuha i drzi dijete dok se ja najedem!

tak da ja ne znam sta se ti zalis
    i msilim si, zasto ja nisam mogla tako kao ti

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pošto sam sve to prošla mogu ti samo kazat: strpi se, proći će, ali ćeš se načekat (ako ti bude ko meni).
    budi sritna šta ti hoće zaspat na rukama dok ti sidiš. zamisli da još moraš koračat i hodat do besvijesti, leđa izvrnutih unazad tako da se posli sat vrimena ne možeš ispravit. e tako je meni bilo i ta faza je uhvatila kad je imala nekih 11 miseci. trajalo misec dana dok nisam radikalno prikinila. nije bilo druge, a nije mi ni žao. ja se slomila u tih misec dana. držala bi je tako u naručju, hodala po sobi izvijena i usput pivala (pivanje je bilo pod obavezno). a lito, a vrućina, a oznojna ona, oznojna ja, a ljuljuškaj je tako po sat-sat i po vrimena....strava i užas. a ona sve teža i teža beba.
    i kad bi napokon zaspala ja bi morala nastavit s tim ljuljuškanjem jer kad bi je išla spustit u krevet samo bi se čulo: aaaaaaaa i ajmo ponovo iz početka.
    fala bogu i to je prošlo, ali još imam traume od takvog uspavljivanja.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

evo mene opet
    meda pa velika vecina toga i je meni na rukama, osim slaganja kuhinje, to je bilo 5 min u lezaljki...

naravno spavala je 20min (skoro opala s kreveta - nikad ju vise necu ostavili na jastuku,a plahta od skliske mikrofibre), pa opet 20 min cicala i uspavljivala se, sad opet imam 20 min. idem se brzo umit i oprat zube...

ma ne zalim se ja toliko.... samo malo... i zao mi sto se muci zaspat - ja bi joj jos olaksala, stogod da trebam radit samo da mi nije tuzna...
    e, zene... hvala... puno mi ovo znaci...
    nisam sama u ovome...

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

andrijana - i ja imam IDENTIČAN problem :/
    ako ikada nađeš riješenje javi, ja sam odustala
    evo ga baš drijema svojih 15-ak minuta pa čekam kad će se probuditi...
    nadam se da će sa nekih 16 odlučiti da može i sam zaspati bez protesta 8)

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

normalno da im je sad teze zaspati, ipak oni u to vrjeme pocnu vise bit svjesni svijeta oko sebe, i ne mogu se samo tako smiriti i utonuti u san.

ali za par mejseci ce vam poceti bolje i duze spavati. samo pazite da ih stavljate na spavanje i prije nego pocnu pokazivat da im se spava, idealno je da ne budu duze od 2 sata budni.

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uh baš te danas čitam i kod nas je identična situacija. al baš ista . nije mi teško nositi ju ,već sam se navikla,al ona se migolji i ne paše joj a kad ju spustim nervozna za poludit. i sad prije pola sata je zaspala skoro pa sama ,malo je cikila pa se duuugo meškoljila pa sam ju malo dragala po glavi. ja sam u šoku , pamtit ću ovaj dan dugo.

lugo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi smo imali gotovo idnetičnu situaciju.
    imali smo krizu sa dojenjem(jedna druga priča) i navikli se uspavljivati na lopti i rukama. ljetos je odjednom počeo protestirati na rukama i palilo je da se ja legnem kraj njega, on ciki i tako zaspi. sad smo opet u fazi malo na rukama i lopti i onda ciki i skroz zaspi.
    dakle, sve ti se to stalno mijenja i kako je meni moja naj prijateljica jednom rekla:privikni se na to da pravila nema, jer stalno nešto mijenjaju.

i još samo ovo: uvijek nam je palilo uspavljivanje u marami pa još i danas.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj andrijana prvotno napisa
    frendovi iamju klinca sad ce 2god, koji od 8mj, kad su preselili u novi stan i dobio je svoju sobu...
    pa sad meni kaze mm:zasto mi tak nemremo? ufff. ne znam kaj da mu vise velim...
    reci mu da i vi trebate preseliti u novi stan!
    svi smo mi različiti pa tako i ti mali ljudi.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Pa možda dijete ne želi da je nosaš? Ima i takve djece, koja samo hoće svoj mir i da spavaju. Probaj, ne košta te ništa.
    M je bas takav, nekada mu je tlaka da ga nosim, posebno kada mu se spava.. nisam ni ja to kuzila na pocetku pa je i on bio pod stresom, a i ja jer nisam znala kako da mu pomognem., dok ga nisam spustila da malo dodjem k sebi, a kad ono on; palac u usta, okrene se na bok i zaspe ko torba! A ja ono what :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •