Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: PICA ZA TREN OKA

  1. #1
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno PICA ZA TREN OKA

    NE MOGU DA NE PODELIM SA VAMA JOS JEDAN BRZINSKI RECEPT
    Umutiti 1 jogurt, 3, jajeta, 1 prasak za pecivo, pola case ulja, i brasna toliko da smesa bude zitka, znaci vise tecna , gusca nego za palacinke. Naliti u nauljan i brasnom posut pleh, ili oblozen pek papirom, preko testa naliti kecap, preko sunku, po zelji gljiva, kackavalja/gaude/, origano i peci na 220 u zagrejanoj pecnici 15-20 min. Brzo a vrlo ukusno

  2. #2
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    za koliki je to pleh? Koliko bude po visini tog tijesta u plehu kad ga izliješ?

  3. #3
    ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    PARACIN,srbija
    Postovi
    292

    Početno

    razlijem uvecipleh da testo bude tanje ali testo je vrlo ukusno te i ako je deblje ne skodi.Prijatno

  4. #4
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    Baš ću probati za vikend, super zvuči!

  5. #5
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Upravo mi je u rerni, pa se javim kasnije s dojmovima!!

  6. #6

    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Lokacija
    zagorje
    Postovi
    404

    Početno

    Ja sam ga danas pravila ali....nije baš jako dojmio moje,sve ok ali tijesto je slatkasto pa ne paše šunki,siru...

    ____________

    D 1998.
    I 2007.

  7. #7
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Da ni meni tjesto nije sjelo..

  8. #8
    paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    752

    Početno

    podravkino namjensko brašno za pizzu + jedan suhi kvasac + 2dl vode (onako kako piše na vrećici) - nema previše filozofiranja, samo to se pomješa, malo ostavi i ispeče (naravno, sa svim dodacima).
    ja jedino gore tijesto obavezno namažem s maslinovim uljem i malo češnjaka, onda paradajz, origano itd. i uvijek imam u kući bar jednu vrećicu tog brašna

  9. #9
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    Zato što nije u osnovnoj smjesi navedena sol. Zbog toga vam je tijesto ispalo bljutavo. Stavite drugi put prstohvat soli, vjerojatno bi trebalo ispasti dobro

  10. #10
    BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    236

    Početno

    Uvijek imam problema s tjestom za pizu, il je premekano ili pretvrdo.. ajde nabacite koji recept!

  11. #11

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    391

    Početno

    sva znanost u tijestu je da ga treba dooobro izmjesitit ( min. 10 minuta - ako ti to ide dobro, ako ne onda dodati jos 5 min mjesenja )

  12. #12
    bilbo

    Početno

    nemam se baš čime pohvaliti al možda će neke od vas zanimati: MD i ja smo veliki picoljupci i isprobali smo brojne recepte za tijesto, i mnoge gotove i polugotove pripravke

    međutim, jednoga dana u Maxi Konzumu na Črnomercu (ZG) naletjeli smo na svježe tijesto za pizzu proizvođača Frumentum - e, to je nešto nevjerojatno, nema da omane! ima ih u pakiranjima od pola i 1 kg, možete ga pronaći u vitrini između kruha i kolača, i toplo ga preporučujemo za svega par kuna

    eto, nije baš domaćinski , ali možda vam posluži kad se umorite od traganja za savršenim receptom i tijestom; ovo u Konzumu se vrlo brzo ujutro rasproda pa mi uvijek kupimo 4-5 paketića i spremimo u zamrzivač - uvijek spremni

  13. #13
    paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    752

    Početno

    Citiraj bilbo prvotno napisa
    ima ih u pakiranjima od pola i 1 kg, možete ga pronaći u vitrini između kruha i kolača, i toplo ga preporučujemo za svega par kuna
    ovo ima u većini pekara - to je u stvari tijesto za kruh, i da mi ga također povremeno koristimo (ali i na druge načine, ne samo za pizzu)

  14. #14
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    bilbo je vjerovatno htjela preporučiti baš tog proizvođača
    ja sam uzimala u pekarama pa mi baš nije bilo nešto, bolje mi je moje
    ovo ću baš probati

  15. #15
    bilbo

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    bilbo je vjerovatno htjela preporučiti baš tog proizvođača
    ja sam uzimala u pekarama pa mi baš nije bilo nešto, bolje mi je moje
    ovo ću baš probati
    aleksandra70vanja, e točno tako! tijesto koje smo nalazili po pekarnicama nije ni blizu ovome, tijesto bi uvijek bilo sličnije kruhu nego pizzi, dok je s ovim koje sam vam preporučila sasvim druga stvar - prava pizzerija u toplini doma, važno je samo prethodno dobro zagrijati pećnicu da što bliže odglumi krušnu peć (stavite na najjaču temperaturu i nećete pogriješiti, jer - koliko je meni poznato - krušne peći se zagrijavaju i na preko 600 stupnjeva, ali takvu raskoš nažalost nudi malo koja od domaćih pećnica; zato nafrljite dokle ide i bit će okej )

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •