Drage mame,
opisat ću vam dane i večeri koje nam se dogode barem jednom tjedno s našom jednoipomjesečnom bebom.
rano ujutro krenemo sa cicanjem, onda uspijemo odspavati do recimo 10 h da se ja mogu nabrzinu istuširati i pojesti nešto isto tako na brzinu.općenito sve radim na brzinu i na pola što se mene tiče.
onda opet cicamo (podoji i uživancija na cici traju po 45 minuta, pa podrigivanje još toliko, a do tada je vrijeme za novi podoj), pa ako nam je "takav" dan odspavamo još jednu turu oko 12 h. to naravno uspije ako je na mojoj cici, a ako je bolje volje zaspe sam i u krevetiću. onda opet cicamo i tako stalno, unedogled cicamo s popodnevnom malom pauzom (gdje ga već pegla nervoza, jer bi cicao, a ja odgađam da bi skupila mlijeka za navečer) koju ispunjavam zabavljanjem mog malog lutka: nošenjem, pjevanjem, pričanjem priče, šuškanjem s cedevitom i pokazivanjem ulične rasvjete. Pokušavam mu barem na trenutak odvući pozornost od cice, jer gladan nije sigurno. on bi samo visio. onda se već izmoždeni kupamo u 20 h i u 20 i 30 već smo na cici. Ali!!! Na dane u tim izmučenim cicama, kao jučer primjerice, mlijeka ima jako malo, nedovoljno za moje gladno dijete. E onda krene nervoza do besvjesti: plače, ljuti se na moje cice, ja mijenjam s jedne strane na drugu, plačem zajedno s njim i pokušavamo MM i ja naći načina da ga smirimo, ali on je već tada poprilično nervozan i zaista gladan. Onda ja već očajna i jadna odem u svoju sobu, legnem, a MM uzme bocu izdojenog mlijeka, zagrije ju i da mu. to ga ne smiri odmah, jer hoće mene i moju cicu, pa ta agonija potraje neko vrijeme. obično ni te noći onda nisu mirne, a ja se grizem radi boce viška i kakva sam ja to mama i bla, bla, bla.![]()
Ima li koja od vas sličan problem i kako mu doskačete?
Mel.