Imam bebu od 4,5 mjeseca i danas nam je pedijatar rekao da je puno predebela i da trebamo izbaciti adaptirano. Beba od početka doji i jede adaptirano jer sam odmah po njenom rođenju iskusila sve probleme koji se uz dojenje mogu pojaviti (uključujući stravične ragade, soor, mastitis i skok u razvoju sa 8 dana koji nažalost nisam prepoznala) a što je sve zajedno dovelo do toga da sam uvela adaptirano i da se količina mojeg mlijeka smanjila. Ona često doji što maksimalno potičem i količina mojeg mlijeka se bitno povećala tako da sam kroz ovo razdoblje količinu adaptiranog smanjila sa 700 na 450 ml dnevno.
E sad, pedijatar kaže da po njemu adaptirano ne bi trebala ni dobivati, jer je u 2 mjeseca dobila 2,5 kg i da količinu adaptiranog odmah smanjim na 250 ml dnevno te da kroz dva tjedna pokušam sasvim izbaciti. Također kaže da je u tom prijelaznom razdoblju radije zavaram čajem.
Od početka sam nesretna zbog tog adaptiranog i nitko ne bi bio sretniji od mene da ga doista i uspijem izbaciti, ali me strah tako naglog izbacivanja. Molim pomozite.

Odgovori s citatom
Ne znam kako me onda pedijatar uvjerava da imam dovoljno mlijeka, kad očito nemam. Mislila sam jednu od te tri bočice probati zamijeniti sa mojim izdojenim mlijekom, ali mi izdajanje baš ne ide. Danas sam sva u komi i samopouzdanje mi je na nuli, pa nemam ni nekih ideja što da radim. Pomagajte...
:D