nenego smo mi to davno cestitaleseni prvotno napisa
![]()
ivy, je li pio antibiotik tada?
nenego smo mi to davno cestitaleseni prvotno napisa
![]()
ivy, je li pio antibiotik tada?
njojzice, nema virusnog gnjoja, to ti je detritus, vidiš da ti je porasla fiziološka flora, da imaš gnojnu anginu već bi zamrla![]()
i, kinder, šta ti kažeš na to čačkanje?![]()
ja to radim godinama.
još nisam proburazila.![]()
Ah, tako ti je to kad nisi temeljita.apricot prvotno napisa
![]()
ma da, ja sam ti ko ćorava koka: samo napikavam po malo![]()
odoh si guliti mrkvu, cackanje mi ne ide detaljno pa me nervira![]()
odi kod bibai, ona je malo agresivnijabibai prvotno napisa
![]()
Ovaj topic me stvarno fascinira. Je li vi to ozbiljno čačkate?
a valjda, a možda imaju i dugačku pincetu pa vade....ja ne bih moglafilipova mama prvotno napisa
da imamo kviz o forumu ,ovaj topic bi mi bio u top 3 najgadljivijih
šta je tu gadljivo?!
kad čistiš uši, uzmeš vatirani štapić, kad djetetu brišeš guzu, uzmeš papir, kad čistiš zube, uzmeš četkicu ili zubni konac...
kad čistiš tonzile, opet uzmeš nešto...
Tako ste sugestivne s tim čačkanjem da mi sve dođe žao što više nemam krajnike, pa ih ne mogu probati malo pročačkati![]()
no 1. bljakica iz tonzila
no 2. djeca jedu svoju kakicu
no 3. bljakica iz ušiju
to je mojih top 3 najgadljivijih
kinder prvotno napisa
![]()
meni je ovo No 1, definitivnomaria71 prvotno napisa
sad sam 1. put sretna što nemam tonzila još od pete godine
evo jos malo o "gadostima"![]()
obzirom da se moje stanje pogorsalo, a gnoj uzeo maha...zavrsila sam kod ORL-a. Uz sve moguce molbe, umiljavanje i opravdavanje, nekako sam izbjegla inekcije i dobila da pijem ospen, ili ti cisti pencilin...valjda :/
dr mi je malo spahtlom strugao krajnike od cega sam zamalo sav zelucani sadrzaj istresla njemu u krilo![]()
Jučer cijeli dan razmišljala o ovom topicu, išla spavat misleći na njega i ujutro jedva čekala da pogledam jel se još tu čačka.
pa vidis da da![]()
fakat, izgelda da je to cackanje korisno, cim je i meni dr cackao![]()
i tako je njojza po ko zna koji put na sopstvenom primjeru naucila kako se ne treba igrati doktora....
vec 10 dana pijem penciline, bolje je ali me od sinoc opet pocelo grlo boliti i pored antibiotika grlo se upalilo i gnoj opet poceo siriti :smajlic urla:
a u subotu sam bila na kontroli i sve bilo puno bolje
i tako, sad moram opet doktoru i ko zna kakvu baju ce mi naci :smajlic ponovo urla:
ajme ,jadna
evo ~~~~~~~~~~ za oporavak
maria71 prvotno napisa
tako to biva kad sam pametnija od doktora
![]()
upravo sam dobila prvu od 7 novih drugarica- inekcija :smajlic se raduje ironicno:
Šta se čačkanja tiče- budimo realni, ako nemate taj problem, onda zaobiđite temu![]()
postoji tema u kojoj detaljno opisujemo menstrualno krvarenje-
vjerujem da bi se prosječni muškarac izrigao da naleti na to
(te grudvice, te sluz, te svijetla, te tamna....)
da se razumijemo,
ne govorim o upalama koje se liječe antibioticima,
nego o ovim rupicama i gadostima koje se nalaze u njima
i ono što je zapravo gadljivo
je puštati taj smrad da živi u vašim ustima,
a ne micanje toga,
ako imate taj problem-nikakvo ispiranje neće puno pomoći, ne samo.
Zato: ispiranje, grgljanje kaduljom prije spavanja,
štapić namočen u propolis kojim se istrljaju angine,
to radim godinama, ne u tramvaju ili autobusu,
nego u svojoj privatnosti, ispred ogledala
jer drugog načina nema (posebna priča s vađenjem)
Jednom sam na faksu sjedila do kolegice kojoj se baš taj smrad čuo iz grla, vjerujet mi, nije to običan jutarnji zadah, to zmajev zadah, ni s čim se ne može usporediti...
đaba joj sto tik-takova, vodica za usta-to ne pomaže...
a možda je bila preosjetljiva i pregadljiva za takve zahvate
-ipak, kažem vam opet-
nije to princeza, nego zmaj :/
linolina mi se poznamo dulje vrijeme tu na forumu i interno se šalimo s nekim stvarima ( tipa gadljivi topici )
a usput nešto i doznamo....
ne moraš biti tako stroga![]()
a ja cu kad ste vec nastavile pisat o "gadostima" da dodam da ja cekam novi nalaz brisa grla u srijedu jer:
ova gadost se cak ni nakon inekcija (od kojih mi je dupe jos trostruko vece i upaljeno) jos nije smirila, sta vise, opet buja...
kopirat cu wewu pa reci...oduvijek sam znala da sam posebna, ali ovoliko...bas i ne![]()
Njojza..pa kod kojih se ti to doktora liječiš?Istina je da postoji virusna i bakterijska gnojna angina.Bakterijska im jače simptome (visoka temp.,jaaaki bolovi grla..)a virusna puno manje (mala ili nikakva temp.,manje boli grlo..)..kod tebe se očito radi o virusnoj!Na to ukazuje i sterilan nalaz brisa (sa njim se dokazuje prisutnost bakterija ali ne i virusa),zašto onada ponovo bris!? :? I zašto su ti davali antibiotike i injekcije kad oni ne djeluju protiv virusa..što opet ukazuje na tvoj slučaj?!Sve ovo ti govorim jer se i meni tako desilo,boli grlo,gnojno,nema temp.,pa mi moja doktorica sve objasnila.Isto nikad nisam čula prije za virusnu gnojnu anginu pa sam malo prošvrljala po netu i svašta saznala..pročitaj i ti,samo u google upiši taj pojam..
nely citala i citala i citala i nisam nacisto....
zar virus moze trajat mjesec dana? ja mislim da imam mjesec dana gnojne cepove....
sutra idem po misljenje jos jednog ORL doktora, posto je ovaj ponovljeni nalaz brisa ponovo cist ko suza a kod mene opet gnoj buja...
fol je da i pedijatrica misli da faris i ja saljemo jedno drugom bestije...
njemu je danasnji nalaz pokazao pneumokok u nosu (a imao je 2 gnojne angine zaredom i onda upalu uha) ...sad kaslje i slini nemoguce....
iskreno, vise nisam pametna sta da radim i kud da idem
pokusala cistiti samo krajnike, ispirati, s lijekovima, bez lijekova....nista ...![]()
a što kažu nalazi krvi?
Angina kod mononukleoze izgleda tako i traje dugo.
ne plasite meeeeeeeeeeeeee
kakva sad mononukleoza?
nisam radila nalaze
kako se manifestuje?
danas bila ko svog ORL doktora kojem vjerujem....odlican strucnjak
rekao da je ovo hronicna upala krajnika, da su se stvorili dzepovi i da su antibiotici ucinili sto su mogli i da je sad do organizna kako ce se boriti...
kad sam pitala kako moze nesto postat hronicno u mjesec dana samo, kaze "pa idemo u starost zar ne?" tu sam ostala malo :?
i da ako se nastavi komplicirati trebam vaditi krajnike i to je to
dakle, nemam kad surfat, kakvi su pokazatelji mononukleoze plizzzzzzz?
evo nasla
nije mononukleoza
nisam imala temperaturu
nemam uvecane limfne cvorove
![]()
nemojte da ninet naleti!
ili je ona već načula pa miruje za svaki slučaj...
zbog mononukleoze 8)
A glavno da imaš streptokok bez temperature i povećanih limfnih čvorova, eeee. Daj napravi nalaze prije operacije!Njojza prvotno napisa
joj na kraju cu stvarno otic studirat medicinu pod stare dane pa da bar imam diplomukad sam sama sebi doktorbibai prvotno napisa
![]()
bibai tnx, ici cu![]()
ne bole me krajnici niti ikad jesu
zasto sam onda ovaj topik otvorilaaaaaaaaaaaa
Jel da da baš nekako smiruje. Ja ga volem otvoriti svaki dan pred kraj radnog vremena.
pa valjda zato sto si toliko prizivana da dodjesivarica prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
meni jos jedna stvar nije jasna, kako vi vidite te krajnike? pa unutra je totalni mrak. uperite lampu ili?
ja nikad nisam vidjela svoje krajnike. a imam ih. valjda :/
odem u kupatilo, upalim sva svjetla, zinem ko peš i ozezi![]()
jao, jao... umrijet ćuNjojza prvotno napisa
![]()
objasni im šta je peš, molim te!
ja pred prozorom, pa potrefim kut da svjetlo ide baš na "zainteresiranu stranku".
ili pod lampu.
ivarice, možda su tvoji unutarnji pa se ni ne vide: moji su gotovo u ravnini klička.
moja mononukleoza je pocela tako, gnojno grlo,natečeno, inekcije nisu pomagale (u guzu), kod mene je bila mala temp. 37 i sitno, ali danima.
tek kad su mi napravili analizu krvi vidjeli su da su jetrene probe (valjda se tako to zove) povisene.I to jako, mislili su da imam zuticu.
DAvno je bilo, al od promjena kojih se sjecam je da sam izgubila apetit i nis mi se nije jelo, ako se jos cega sjetim napisat cu
pes je ruzna, mala rijecna riba kojoj su usta najveca od svih sastavnih joj dijelovaapricot prvotno napisa
inace, najbrojniji stanovnik Miljacke, sljedece po brojnosti su plasticne boce
![]()
jel treba objasniti i Miljacku![]()
ja svoje krajnike fino vidim, ali isplazim jezik osim sto zinem k'o pes. i brate ruzni su, onako neravni i hrapavi.
![]()
a moji krajnici su se opet upalili
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
odoh veceras da uzmem uputnicu da pregledam krv![]()
daj molim te pisiŠkoljkica prvotno napisa
fakat ja se cudno osjecam ali sam kontala da je to od iscrpljenosti organizma jer ipak zivim zadnjih godina ko da sam na speedu![]()
Meni je za vrijeme mononukleoze najprije oteklo ispod uha na jednoj strani (odmah me spengali na peniciline), to prošlo, onda poslije nekog vremena (jedno 2 sedmice) nateklo na drugoj strani (opet penicilin :? , je'l se kaže penicilin ili pencilin). Razvlačile se te tako nazovi prehlade jedno 2 mjeseca, a MM, tada MD dobio i rubeolu kao komplikaciju. Na kraju su ljkari na moje pitanje "a možda je sve ovo mononukleoza" (jer je bilo nekih izvještaja da je bio povečan broj slučajeva) rekli "najvjerovatnije".
Ma trebalo bi tu medicinu barem oslušat na nekom ubrzanom trogodišnjem kursu. Odmah se ovdje izvinjavam onim ljekarima koji su na čast svojoj profesiji.
Slažem se.Strobery Shortcake prvotno napisa