Results 1 to 8 of 8

Thread: Vene i kapilare

zrinska's Avatar

Default Vene i kapilare

Bokić...
    Imam problema, pa bih molila da mi pomognete savjetima.
    Na natkoljenici su mi se počele pojavljivati ispucale kapilare i izbija mi vena. Mjesto na kojoj je vidljiva vena je bolno. Moram napomenuti da to nije zbog trudnoće ni kontracepcije. :? :?

we&baby's Avatar

ah draga,

ne znam detalje ni uzrok kod tebe, ali znam da su u vecini slucajeva nasljedne, i da sprijeciti NE mozes. :/

ja sa 20 god vec, pune noge popucalih kapilara, polako pocele i vene da se vide. a sta da ti velim sad poslije trudnoce. uzas zivi. uglavnom tako je i mami bilo.

sve sam probala. potrosila love na hrpetinu mazalica. mah NISTA nije pomoglo.

eto javi ako sto djelotvorno otkrijes ali ja se jos samo uzdam u neprozirne najlonke . ježi ga

abonjeko's Avatar

Quote Originally Posted by we&baby
    ah draga,

ne znam detalje ni uzrok kod tebe, ali znam da su u vecini slucajeva nasljedne, i da sprijeciti NE mozes. :/

ja sa 20 god vec, pune noge popucalih kapilara, polako pocele i vene da se vide. a sta da ti velim sad poslije trudnoce. uzas zivi. uglavnom tako je i mami bilo.

sve sam probala. potrosila love na hrpetinu mazalica. mah NISTA nije pomoglo.

eto javi ako sto djelotvorno otkrijes ali ja se jos samo uzdam u neprozirne najlonke . ježi ga
    pa kobila suzy je nedavno imala rješenje s nekim svojim pripravcima od aromatičnih ulja (ako se ne varam).... :/ , pitajte ju....

cekana's Avatar

Meni se pojavilo na dva mjesta neka nakupina sitnih crvenih točkica :shock: što bi to moglo biti? Isto kapilare?

sanja30's Avatar

cekana, mogle bi biti kapilare.

ja ih isto imam po nogama, a vene se jos nevide, i to je nasljedno.
    tata mi ima prosirene vene s sestra ce ih cak morati ici operirati :/

a ja sam se samo bojala da ce se u trudnoci stanje pogorsati pa sam mazala Venotrexom i pojavilo se samo nekoliko novih. e sad dali je to zbog kreme ili bi tako bilo svakako, neznam.

uglavnom izbjegavaj tople kupke

Ivanna's Avatar

Ja imam popucane kapilare jako dugo. Mislim da od puberteta, al nisam sigurna. Vjerojatno nasljedno jer ih i moja mama ima.
    Po mom iskustvu, ne postoji čudotvorna krema koja će ih izbrisati.

Quote Originally Posted by abonjeko
    pa kobila suzy je nedavno imala rješenje s nekim svojim pripravcima od aromatičnih ulja (ako se ne varam)
    Ja probala...nažalost, stanje je ostalo isto. :/
    Možda treba duže koristiti ta ulja, neznam.

zrinska's Avatar

I ja čitala da najviše utječe genetika, dakle što je tko nasljedio to i ima.

naravno nasljedno,a ja ih već operirala iz estetskih razloga.I mislim da su te bolne već spremne za neki dogovor sa kirurgom