Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Povraća- hitno, molim vas!!

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Povraća- hitno, molim vas!!

Sve je bilo ok do danas popodne. Odjednom se je smirio i malo nakon toga povratio. Poslije toga povraćao je još nekoliko puta, a što dalje povraća čini mi se kao da povraća slinu koja ostavlja žutu fleku na krpici.
    Tražio je vode, ali je povratio i nju. Temperaturu nema, osip nema...
    Sad spava, ali svako malo ga trbuščić budi i napinje.

Od hrane danas pojeo je u vrtiću par žlica nekog variva, doma s nama malo mesa i kruha i ostalo dojio.

Da mu dam da cica? Ne znam da li bi mu to smirilo želučić ili bi ga opet iziritiralo :?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da cica, nego sta
    ne moze od toga pokvariti nista

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa naravno, moraš mu dati da pije, da ne dehidrira. Pusti ga neka cica koliko god hoće i u međuvremenu nudi i vodu.
    ~~~~~~~~ da što prije prođe

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam sigurna, ali MISLIM da bi mu tvoje mlijeko najbolje bilo: ono je savrseno spakirano i bez nekakvih bestija, a osim toga lako probavljivo! mislim da sa sikom ne mozes pogrijesiti, ali ako bude dalje povracao bolje da pitas pedijatra!

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: Povraća- hitno, molim vas!!

Citiraj Iva M. prvotno napisa
    Poslije toga povraćao je još nekoliko puta, a što dalje povraća čini mi se kao da povraća slinu koja ostavlja žutu fleku na krpici.
    Tako je bilo i kod nas tijekom jedne jače viroze. U svakom slučaju dojenje je poželjno, i tekućina u malim gutljajima (voda, čaj). Dobro je i dati ORS ili Rehidromix ili neku otopinu za rehidraciju da bebač ne bi dehidrirao (što se nama dogodilo pa smo morali ostati u bolnici na infuzijama).
    Ovo su upute koje su nama dali u bolnici.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da povraćanje prestane!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nama je identična situacija bila prošli vikend.
    odjednom povraćanje i što je više povraćala to je bilo više te žute sluzi.
    e kad se dobro ispovraćala hoće mliko. znam da je na tako iziritirani stomak mliko ko kamen. ali ajde, ako već hoće dam joj ga.
    ma čim je popila gutljaj sve je iz nje izašlo.
    i tako taj da to trajalo.
    sutra otišli do doktorice jer je cilu noć kenjkala, budila se, tužila na bol u drobu.
    dr. je pregledala: crijevna viroza.
    ali moja je imala uz povraćanje i proljev (ne baš pretjerani, ali ipak ga je imala).
    savjet doktorice: šipkov čaj, za grickat štapići, malo jabuke, nikakvo drugo voće pogotovo ne agrumi. i davat joj laganu kokošju juhicu.
    nama viroza, odnosno povraćanje trajalo točno 24 sata. temperatura isto tako. ali je zato slijedeća tri dana još boli drob.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nas je spasilo sisanje, stalno nudila, što češće, i inače je težak za pit pa su gutljaji drugih tekućina bili minijaturni, dva deca u 2 sata...prošle zime zbog slušanja savjeta o prestanku dojenja bili na infuziji, prije par dana preživjeli doma na gore opisan način...+ još čaj od šipka, dvopek, štapići, banana, rehidromix...to bi bilo ukratko o našem iskustvu. Držite se

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja isto...upomoć...cijelu noć je povraćala... ujutro je dobila proljev, sad ima i temperaturu 39,1 u guzi, a ne mogu joj dati piti kad čitavo vrijeme spava... Uvalim joj cicu u usta i OK

dehidrirali nismo, fontanela je ok, piški ok, ali me brine to spavanje i klonulost u kombinaciji sa visokom temperaturom...

I da baka i deda su proli tjedan imali crijevnu virozu, a mi smo ih vidjeli za Božić na par sati.
    Jel moguće da se zarazi u tak kratko vrijeme i nakon kaj je njima prošlo?

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj bubi prvotno napisa
    I da baka i deda su proli tjedan imali crijevnu virozu, a mi smo ih vidjeli za Božić na par sati.
    Jel moguće da se zarazi u tak kratko vrijeme i nakon kaj je njima prošlo?
    Moguće je. Moj sin se prošle zime zarazio crijevnom virozom od susjeda kojem je ista bolest prošla jedno 5 dana ranije.
    Isto povraćanje,proljev,temperatura!

Joj,kud ste išli ako ste znali da su bolesni
    No,sad je gotovo.
    Vjerojatno spava zbog temperature,pazi samo da dovoljno sisa i brzo će proći.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    Joj,kud ste išli ako ste znali da su bolesni
    No,sad je gotovo.
    Vjerojatno spava zbog temperature,pazi samo da dovoljno sisa i brzo će proći.
    ma Božić je bio pa smo otišli na ručak, a sveki mi je med.sestra pa sam joj vjerovala kad je rekla da nije zarazna više.

No ona i dalje tvrdi da mi je dijete nekaj krivo pojelo

A sad je gotovo, na cici je konstantno, samo neće onaj ORS ni probati.
    a nije loš, (kršitelj koda)ov od mrkve

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma kontam da ste htjeli biti skupa za Božić,ali ja više ne vjerujem i ne šalim se s takvim stvarima :/
    Od kad je Roko pokupio virozu od tog malca (minimum 5 dana nakon što je mali "ozdravio") ja pušem i na hladno! Možda sam paničar,ali kod mene opreza nikada dosta!
    I ja sam tad pokupila od Roka (ili malog) i bilo je prestrašno,oboje sami doma,povraćamo u duetu,ma tragikomedija!

Kako je malena?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo ju upravo prebolili. malenom trajala 1 dan, a malenoj 4!!!
    dusu smo ispustili.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Joj Val žao mi je-nama je to bilo koma iskustvo
    I trajalo je ukupno 5 dana dok nije normalno kakao i počeo jesti!
    Uglavnom,crijevna viroza mi je bila gora od upale grla!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi smo to prosli pred jedno 2 tjedna - strava!

samo ju pusti da cica - mi smo pokusavali dati taj ORS na silu, ali toliko je plakao zbog toga da je samo jos vise nadrazio zeludac. ali moj je trazio vode (istina, cim je popio gutljaj, sve je otislo van)

mi smo povracali jednu noc i jedan dan (preko 15 puta) i onda se smirilo, drugi dan popodne je bio ko novi

(a onda smo povracali MD i ja)

nadam se da je malena bolje

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

u istom revijalnom tonu nam je prošao Božić,a sada Damian ima kozice

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hehe, i Nika je prije 2tj imala tu odvratnu crijevnu virozu, povraćanje cijelu noć, a sada kozice tak da

Bubi, Sreća da ti cica i samo uvaljuj, to će pomoć

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo i nas
    danas se sasvim normalan ustao
    jeo rižu, jabuku, krušku...
    kad li...sve vanka nakon sat i pol...
    poslije malo vode, čaj nikako, i neš keksa...
    i opet nakon par sati sve vanka
    temp rektalno 36,7
    sad spava, dojio je malokice, pa povrato, pa opet dojio
    osim povraćanja i sad spavanja, odlične je volje
    u obitelji svi zdravi
    pustit ću ga još koji dan, pa ak ne bu bolje...
    eh, zaboravila sam napomenut da je počeo mekano kakati ima 2tj što se poklopilo s curećim nosom i blagim laringitisom...uz to ekcem il AD po nogicama (malo bolje, malo gore)....
    ima li to sve ikakve veze il?
    za sad, iapk, toliko ne brinem :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stolica je bila pozitivna na ROTA virus, pa smo bar saznali uzrok 6-dnevnom povraćanju i proljevu
    Dijete mi izgleda kao kosturko, doslovno se ocijedila, ali je danas napokon bez proljeva.
    Ja sam na redu, danas umirem, a Katja je kod bake i dede, jer mi nema muža. Idem se izdojiti, jer cijeli dan nisam bila u stanju dići glavu i paziti na mog malog, napokon, razigranog andjela.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uf jazz
    nemrem reć da moj ima proljev, al zato već 2tj ima atipičnu stolicu za njega. onak skroz meku, al opet pomalo formiranu u grudice
    još uvijek spava, nemrem vjerovat
    danas je slabo piškio :/
    bum vidjela kak će sutra

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo ga i s proljevom
    i temp do 39,5
    baš lijepo
    ipak, izgleda ok
    oće jest i pit

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U tim situacijama, kad je vrijeme za ici dr-u?
    Moja M nije imala proljev, ali je povracala i kurila 39,8 rektalno - dg. teski urinoinfekt. Pa ti sad znaj. :/ Nije da te zelim plasiti, tvoja beba nije tako mala, moja je tad imala samo 2 i pol mjeseca, a sto manja beba, to veca frka.

Cim je proljev, vrlo vjerojatno je crijevna viroza.. . Drzte se.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da, kad je vrijeme za doc-a?? :/
    zazirem od njih jer kontam da bi ostavili u bolnici, a to je pak gora solucija neg 2-3najgora dana kod kuće :/ ??!
    doji, popije malo vode. temp mu mjerila pod rukom. mukom mu ubacila čepić. pa sad...vidit ćemo. malo se je primirio. spava. miš mali.
    i ja se nadam da je "samo" crijevna viroza.
    ima nekih 1,5tj da smo vadili kks i crp. manje više sve ok. vadili jer je kašljao... možda je to bio uvod u ovo?! jer mu je baš tad stolica nekak omekšala...
    sve prolazi, i to proći će
    glavno da ima dost tekućine

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije vam lako :/
    Bitno da nema temperaturu. zasto si dala cepic, kurio je? Drzte se. Mislim da ga ne bi ostavili u bolnici, mozda neka dnevna ambulanta, infuzija? meni je bed ici na hitnu da mi nekaj ne pobere gratis tamo... a za ostavljanje se ne brinem. Ili ja ostajem s njom ili dnevna bolnica, tesko bih na nesto trece pristala.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jučer nije ima visoku temp. al kak je dolazila večer, noć...popelo se do 39,5...pa sam kontala dal da ga tuširam...bla bla... i evo ubacila čepić.
    slažem se...moj je s 3mj osta na Rebru. a mista za mamu NEMA . koliko god vrištala...srećom, ostajali smo do 22-00h, a dolazilil u 05-06h....
    od tad mi stvarno teško na um dolazi bolnica...srećom, pa je bio tak mali...da je bio veći...bi urlao ...sam...koma
    a dg na kraju "obična prehlada" ...a vladala gripa...i ja bila pod njom...dobili od brata...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja imam jako loše iskustvo sa rota-virusom,moji su ih oba dvoje pokupili prije dvije godine na moru, proljev, povraćanje, visoka temperatura, sve što su stavili u usta su ispovraćali, vozili smo ih u Split dva puta dnevno na infuzije, pili antibiotik, peti dan krenuli kući(uz odobrenje liječnice) i isti dan u Osijeku u jako lošem stanju ostali na zaraznom, infuzije i kris. penicilin, 10 dana. Rota virus im je uništio imunitet( bar tako kaže naša pedijatrica) jer su odonda stalno bolesni. Ne želim nikoga plašiti ,nadam se da kod vas nije tako, da će brzo proći ali ja sam požalila to more jer do onda nikad nisu bili bolesni, nikad pili antibiotike, a od onda bar jedno je svaki mjesec na antibioticima.Puno ~~~~~~~svim bolesnim mališanima da što prije ozdrave

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

eh...grozno...al, za rotu se ne daje antibiotik!!
    evo je živnuo. MM ga noska. pomalo jede, pije...
    za sad bih rekla da je to sve blažeg oblika.
    a kupili smo i taj neki rehidromix il kak već...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

moja M je imala rotu u bolnici kad je hospitalizirana zbog urinoinfekta
    ali ga je dobro podnijela, povratila je 4 puta u 4 dana. Pa ti sad budi pametan... Stolica je bila poz na rotu. Zmaj, ljubi malenoga i ako bu frka, idite na zaraznu na infuziju, tamo moze biti u dnevnoj bolnici, s njim si cijelo vrijeme a mozes i ostati s njim u apartmanu ako ima slobodan.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Znam i ja da se za viruse ne daje antibiotik, ali kad sam ih piala zašto rekli su da oniznaju šta rade. Sad nakon godinu i po dana od te zaraze i nakon silnih upala, bolesti i lijekova više ih ne vodim ćesto kod doktora nego ih sama liječim-lupocet sirup za temperaturu, propolisima, bijelim sljezom,multisanosvitom, čak sam im davala i matičnu mlijeć za imunitet, ali antibiotici samo kao nužno zlo. Moja kuma ima curicu od godinu dana i za svaku malu prehladu i upalu doktori odmah trpaju antibiotike, malena ja već imuna na njih nedavno je nakon amoksila (koji nije djelovao na upalu uha) dobila sumamed. Po meni je to užas. :shock:

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure, hvala vam
    bez obzir na temp i kasnije čepić, nekako mi se čini ok
    vjerujem da će malo to odležat i gotovo
    jedino se ptam, dal da ipak odnesemo stolicu na analizu...čisto da ipak potvrdimo da je neka crijevna...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odnesi. Mi cekamo nas nalaz u ponedjeljak, ali dali smo privatno. Gdje nosis preko socijalnog? U HZZJZ?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

običavam otić u privatni lab
    nekako, nema gužvi
    nema bojazni da ću među hrpom od 100ljudi ko u konzervi pokupit neš (nevjerojatno, ali svako jutro je takvo u Grižanskoj u DZ...masa ljudi)
    moram priznat da me malo frka da nije neš ozbiljnije...prvo je počelo, prije cca 2tj, s mekanom stolicom, pa kašalj, pa ped kaže laringitis, pa sad povraćanje, pa temp, pa proljev...uz to ekcem/AD po nogama
    kontala sam da nije možda na neš alerg, preko mog mlijeka, il hrane...
    pa sad ovo...
    ah...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa stolicu ionako nosis od doma, nema veze guzva. Mi smo dali na analizu, ali kosta 300 kn, nije malo

draga, ako se jako brines, odi na zaraznu, nek mu piknu krv, uzmu urin, vide grlo i stolicu tamo mozes dati. nitko te nece prisilit da ostane u bolnici. Ti cekas na red dok je netko s njim u autu. Cula sam dobrih iskustava za Zaraznu, djecji hitni.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ovaj moj gori
    39,6
    probali smo s paracetamolom, al nije baš učinkovit
    kupili smo dalsy, vjerujem da će mu to više pomoć
    doji, pomalo pije... ne povraća više, al zato sve kroz guzu van.
    dehidriran nije. sigurna sam. ah
    možda da ipak sutra odemo docu...

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    ovaj moj gori
    39,6
    probali smo s paracetamolom, al nije baš učinkovit
    kupili smo dalsy, vjerujem da će mu to više pomoć
    doji, pomalo pije... ne povraća više, al zato sve kroz guzu van.
    dehidriran nije. sigurna sam. ah
    možda da ipak sutra odemo docu...
    Imam samo jedno pitanjce ... kad ste imali cijepljenje s mo-pa-ru cjepivom?

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

he he na pitanje
    nije cijepljen tim cjepivom
    za sad ni ne mislim
    a bome ne znam ni kad bi. sve neš vuče, pa vuče :/
    išla sam mu skidat temp s dalsy-em
    i pomalo je opadala
    doji dost. pije pomalo
    al guza je opet pred jutro proradila
    i čujem mu rondanje po crijevima
    eno ga sad na tuti i "radi"
    ma proć će za dan dva
    uvjerena sam da je neš ko rota

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da nadodam. ja sam asmatičar, blagi doduše. klasiči alerg testovi (prašina, grinje, pelud) kažu da nisam alergična. eozinofili su mi kostantno povećani. mali ima AD po nogama. očito na neš reagira, al ne znam na što. ne znam ni a što ja reagiram. tak da...polako...ima vremena. a i nakon silne buke oko domaćeg cjepiva!! ne hvala.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zmajice, drzim vam fige i suosjecam. A da das stolicu na analizu? Moze ti bit i nekaj bakterijski, uz malo antibiotika bi brze proslo... Hidriraj ga maksimalno. Bitno je da doji puno, i sama znas, ma sta je TEBI pricam

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    da nadodam. ja sam asmatičar, blagi doduše. klasiči alerg testovi (prašina, grinje, pelud) kažu da nisam alergična. eozinofili su mi kostantno povećani. mali ima AD po nogama. očito na neš reagira, al ne znam na što. ne znam ni a što ja reagiram. tak da...polako...ima vremena. a i nakon silne buke oko domaćeg cjepiva!! ne hvala.
    Mi smo se cjepili priorixom pa smo imali sličnu reakciju...zato pitam. Nadam se da će brzo proći!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~ za brzo ozdravljenje.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uf.a što da ti kažem. nezgodno je to sve. oš neš cijepit, koma.ni sim ni tam. sve ima + i -.
    Lucija, hvala. ja se dođem tu malo pojadat. al, iskreno, nevjerojatno je kako se drži. ja da imam te simptome...bi školjku danima grlila.
    imam i angdotu:
    ima 2mj kako je danju bez pelena. i sad, nevjerojatno je to, al dosad je 90%proljeva završilo u tutici. minut dva nakon što bi ga stavili . ovo jutro, stavim ga opet na tut. i stvarno, malo kasnije čuješ "rondanje" (miš moj mali). a drža je mobitel.... eeee. upa mu mob u prepunu tutu. a ja sam naravno morala hitno intervenirati (da se mob preveć ne natopi) i odam rukom, dok je još sjedio, i u tutu po mob . pa briši, suši...evo napola radi. neke tipke još ne funkcioniraju. al radi . ha ha

pitanje: što onda? da odnesem prljev na analizu? jer, formirane kakice baš i nema. :/

a doji, doji...i pije neki rehidracijski mix. ma super mi je to kak se drži 8)

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam dala proljevastu stolicu, njima u labosu svejedno.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

danas nisam uspjela odnjeti. bili smo sami nas dvoje. bez prijevoza. ped je radila ujutro. kontam da onda sutra odem do nje, pa nek kaže koju pametnu.
    neg, sinoć smo mu dali dalsy u 22:30h. i od tad nema neku posebnu temp. osim, 37,1 pod rukicom. a to i osjetim po čelu.
    proljev je i dalje tu. bez sise ne može (sveta sisa i onaj ko ju je izmislio .odlično dođe u ovakvim situacijama).
    izgleda življe, al i dalje je onak pomalo malaksal.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo i mi jučer oooooobilno povraćali, oko 15 puta u par sati. Bilo je koma. Danas otišli kod doktorice, vadili krv- viroza. Nalijevanje rehidromixom, vodom, sikom i guramo pomalo.

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo i nas...društvance se okupilo u subotu na druženju i evo ga sad trojica od njih četvero povraćaju.
    doro, ivanaos dršte se! ~~~~~~~~~~~~~~~ za Patrika i Lukasa.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

reće ped da bi to bila neka crijevna viroza
    no, ipak ajmo provjerit stolicu

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas nalaz stolice odlican. Iako je stolica bila rjedja... pa sad ti znaj. Zmaj, drzte se i javljaj stanje!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo. mogu reć da je skroz prizdravio. stolicu jesmo odnjeli na analizu...al tek je u čet gotov nalaz. pije, jede, piški, normalno kaka. i, konačno više nije živčan!!

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo da javim....nalaz je pokazao rotu....
    al to je već ho ho prošlo...

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Drago mi je da je iza vas
    Uh ta rota

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Eto i nas.U ponedjeljak povraćanje, od navecer proljev i temperatura do 39,5 i nismo ju nikak mogli skinut, dezurali cijele noci.U srijedu kod ped rekla da ima virozu, dijeta i puno piti.U cetvrtak mi je zivnuo, skace, jede, sve ok. Danas od jutra opet povracao, sad kak je noc opet temperatura 39. Kaj je normalno da se vrati nakon sto je jedan dan bilo bolje? Stalno se zali da ga buba busa, nis ne jede, i sav mi je oslabio. jedino sto hoce piti. I ako je crijevna viroza, kak to da ni ja ni MM nismo zarazeni?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I mi se priduržujmo vašim malim povraćalicama . Moja mlađa od jučer ujutro povraća sakih 20 min - pola sata. Štogod unutra to i vani. Ništa neće jesti, mislim da je smršavila 2 kg (a nije da ima viška). Bili smo sinoć u dječjoj bolnici od 7:30 do 1 ujutro, dali nam ****-ov pripravak i bilo joj je bolje, ali danas poslijepodne opet povraća, iako puno manje. O proljevu ne moram ni pričati, to je bio popratni sadržaj. Ma užas, jadnica, sva je izmučena . Još i ta temperatura. Kad će to prestati??? :? Stalno se žali da ju boli trbuščić .

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •