Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: muči me ovo dojenje i gotovo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno muči me ovo dojenje i gotovo

muči me ovo dojenje od početka nekako i gotovo, ufffffffffff
    curica mi je napunila 4 mjseca i već jedan period neće cica desnu cicu, već samo livu, ponekad je uspijen azavarati, nprr. noću ma zapravo da buden iskrena ja se u početku nisan s tim zamarala jer san se baš nekako lipo opustila nakon svih problema ( odi se vidi moja glupost ) i dojila i uživala pritom ,..a sad me počinje mučiti jer mi se čini kao da nema dovoljno milka ako je na jednoj cici .prije bi zapravo bar malo vukla iz desne a sad sve to manje, pošto je ona na cici ful često, max je 2 ure kad nije. probala san minjati položaje ma nije pomogo. Desna ciica je manja vidno za cili broj od live i liva je onako mekša.
    je li moguće da se povuklo mliko iz desne?
    zašto ne voli moju desnu cicu ?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e i da kažem da sam probala se izdajati prije nekih tjedan jer je trebalo ostaviti nju doma pa da ima malo ako ogladni i izašlo mi je iz desne svega 10 ml, ali ja san zapravo uvik imala osjećaj da ona to bolje povuče neko izzdajalica,...hmmm
    što mislite ?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Preferira desnu, u cemu je problem?
    Puno djece to radi.
    Zasto tebe to opterecuje?
    :?

Mislim, je li problem samo estetski? To rijesis s 2 jastucica u 1 kosarici grudnjaka.

Ako mislis da neces imati dovoljno mlijeka iz samo 1 cice - hoces, ne brini.

Ili je u necem drugom problem?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nemoj se toliko sekirati, ako hoće samo jednu, daj joj tu, prema općem stanju i pelenama češ znati da li dobiva dovoljno mlijeka

inače imaš dvije sise jer su blizanci normalna pojava u ljudskoj vrsti , svakom svoja sisa

ako te brine estetika: staviš jastučuće i sve 5

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1437

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, viš ovo s blizancima , to mi nije palo na pamet,
    nije mw briga za estetiku sad, bitno mi je da li iman mlika,....
    ma kriziralo me uslijed raznoraznih savjeta i riječi kako se ne more dite najesti na jedenoj cici......
    da li je to možda vezano s time što ona spava pretežno na tom boku na kojem hoće i cicati, možda joj je to asocijacija na ugodu a s cicom i zaspi pa možda ....
    fala na razuvjeravanju........stvarno fala , tribalo mi je to

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma, znam ja curu koja je dijete oddojila samo na lijevoj cici. A možda će se javiti i sama (tu je na forumu).

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Ma, znam ja curu koja je dijete oddojila samo na lijevoj cici. A možda će se javiti i sama (tu je na forumu).
    da jedna, ima ih cijelo čudo!

kurioža ne brigaj, mlijeka je dovoljno u jednoj sisi. A u ovoj drugoj nije nestalo mlijeka, samo se stvara ovisno o potražnji. A budući je potražnja na toj strani smanjena, smanjena je i proizvodnja. Pokušaj tako svaki puta kad ti je beba u polusnu nuditi tu dojku koju manje voli. A možeš pokušati i dojiti na toj dojci u položaju za onu drugu. Kako dojite, u položaju kolijevke ili ležeći?
    Uglavnom možeš pokušati lijevu više nuditi, ali ako ju baš neće i neće, ne opterećuj se, mlijeka ima dovoljno i samo u jednoj dojci.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a da privikavaš bebu na spavanje na drugom boku?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo upravo sam je probala prebaciti na desnu i udri u plač, sad je cila nervozna jer joj se spavalo pa san poremetila to, tako da smo sad na l

od noćas spava na tom drugom boku, i sad ću je staviti, možda malo pomogne

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

možda promjeniti položaj...
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475
    i svakako otići na sastanak
    sretno.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

kurioza je u ZD, ako se dobro sjecam
    ali, mozda bi se mogla zaletit do nas malo u nedilju?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sliejdeci tjedan i u zadru pocinju slicni susreti, u organizaciji udruge izvor
    ne sumnjam da ce i tamo dobiti podrsku

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, ja san u zd...u udruzi izvor je bila već raduionica nedavno tribale smo poći ali smo se doma svi razbolili .......sad san samo ja još bolesna,...probala san položaje prominiti ma ništa, noću hoće cica i kad je ful pospana ko sad, sad je cicala desnu,. :D
    ma glavno da ja iman mlika, to me brinulo, nije mi bitno na kojoj cici

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imala sam identičan problem, samo je P. više volio desnu.
    Isto sam se bojala da će mi nestati mlijeka u ovoj koju ne voli pa sam se stalno izdajala. Naravno da bi izdojila svega par kapi ali koliko-toliko, ja sam bila zadovoljna. Samo da se održi mlijeko, da jadna ne presuši .

Onda nas je spasilo ovo:
    A možeš pokušati i dojiti na toj dojci u položaju za onu drugu.
    .
    I dalje je više preferirao desnu, ali bi ga ovim načinom nekako uspjela zavarati, pogotovo dok spava.
    U svakom slučaju ne brini. Mene su isto cure uvjerile da nema razloga panici, čak i ako skroz odbije jednu siku. Štoviše, dali su mi primjer kako neke naše forumašice i imaju samo jednu siku, pa ipak uspješno i dugo doje.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo i kod mene je slično.
    jede samo desnu, ponekad lijevu.
    Lijevu mi uopće nije dojila prvih mjesec i pol jer nije znala ulovit bradavicu, a sad nemam kad stavljat ju da doji jer mi se desna prepuni ako ne jede svakih 3-4 sata.
    Uglavnom lijevu dobije 1-2 puta danju, ujutro ili navečer za spavanje ako je nedugo jela.
    Ja sam isto mislila da u lijevoj nema puno mlijeka i onda kad ju nije dojila cjeli dan morala sam ju izdojit i izašlo je na izdajalicu 90 ml. :shock:
    Najugodnije iznenađenje od kad dojim i više me nije strah da neće bit mlijeka jer ako bude tražila više samo ćemo napumpat lijevu i to je to!

Probaj joj dati desnu kad je jako gladna ili pospana, moja ju grabi iz prve a inače joj treba da izvuče bradavicu i zna ju lizat i šta sve ne!
    Pozdrav!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj od početka preferira desnu i skužila zašto-pa bolje mu ide iz nje, iz svih rupica štrca dok na lijevoj samo iz 3

D 1998.
    I 2007.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

od ukupno skoro 20 mjeseci cicanja moj je samo prva tri mjeseca cicao obje a onda samo lijevu 8) i bome je bio kao bumbar, nista mu nije falilo. ne brigaj

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ok, fala vam svima.........neću brigati više

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kurioža, ja sam to riješila tako da sam mu u snu uvalila drugu cicu bez mijenjanja položaja
    samo sam na brzinu izvadila jednu, nagnula se malo i dala drugu, i onda se lagano spustila
    ne mogu objasniti taj položaj, to je ono kad si preko bebe, jako neugodan položaj ali smo riješili problem, a i cice su se izjednačile i u veličini i u količini mlijeka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je prvi znak upale uha kod mog djeteta bio odbijanje cice s jedne strane jer mu je cicanje u tom položaju uzrokovalo bol. Trebalo mi je dva dana da shvatim o čemu se radi što je na kraju pedijatrica potvrdila. Nakon što sam mu dala Lupocet, nije bilo problema. Možda se kod tebe ne radi o tome, ali probaj uzeti u obzir, iako je najvjerojatnije u pitanju njegov trenutni izbor i raspoloženje.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam sama odabrala lijevu cicu jer mi je desna bila bolesna (sugava) i mali je stalno na lijevoj, isto je veca od desne, svi kazu da ima dosta mlijeka samo iz jedne pa nebrinem, desnu pomalo izdajam, za svaki slucaj, ne zelim ostati bez mlijeka.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo i mene

ja odustala od podvaljivanja lijeve. iskreno, ne da mi se

desna je 3x veća, dojimo češće, svaka 2 sata (nekad i češće), a rezultat:
    5 mjeseci samo na mlijeku, 75cm i 8720
    pa valjda onda ima dosta

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

misliš da je to što je zapravo na jednoj cici dopronijelo učestalijem dojenju........hm? morat ću osposobiti desnu, noćas ju je u jednom navartu cicala, kamuflirala san ,, uf

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

snowflake, je li imao neke još simptome osim nedojenja na tpj strani, mislim kad je upala uha u pitanju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam tri godine dojila samo na desnoj. ne znam zasto nije htio lijevu. i stariji je zadnjih nekoliko mjeseci dojenja htio samo desnu. jest malo nezgodno, ali barem nisam morala nocu razmisljati koja je na redu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

snowflake, je li imao neke još simptome osim nedojenja na tpj strani, mislim kad je upala uha u pitanju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •