Molim vas, napisite sto radite kad vam djeca cendraju - ne mislim krako, nego kad cendraju dugo. Starija M je pocela cesce i dulje cendrati kad se prije pet mjeseci rodila mladja M. Delozirala je seku iz kolica pa sam mladju M nosila, a stariju M gurala u kolicima, a na cetvrti kat bez lifta nosila sam obje (vise od 20 kg); primjenjivala sam savjete kako se ponasati prema starijem djetetu kad se rodi mladje; hranila sam je (prije toga je sama jela) i dopustala joj da bude "mala beba, manja od seke" i potvrdjivala da ima "tako male nozice kao seka". Bila sam, mislim, stvarno strpljiva, kao, sve ce to proci, to je faza, nece trajati dugo. Ali sad se sve to jos i pojacalo otkad je krenula u vrtic. Uz to sto mi otpadaju ledja i noge od nosanja, pocelo mi je jako smetati cendranje kada dugo traje. Cas mi se cini "pa jos je mala, pa nesretna je zbog toga sto vise nije jedino dijete, pa valjda ce to IPAK JEDNOM PROCI", a cas mislim da previse popustamo i da ce od toga najmanje koristi imati upravo ona. Cas se bojim da ce imati traumu od toga sto zelim da prerano "odraste" (i vec jednom izidje iz sekinih kolica
), a cas mi to cendranje ide tako na zivce da joj kazem da prestane (nakon cega mi je odmah zao i znam da sam pogrijesila, ali...).
Probali smo i s onim: "Svatko ima pravo cendrati, zlato, nema problema, znamo da ti je tesko jer bla, bla..." Nije bilo NISTA bolje. Dakle, sto radite vi?