-
Podgrijavanje riblje juhice i sl.
No dobro, nisam baš neki prototip vrijedne kućanice pa sve gledam ne bih li si mogla olakšati gdje mogu: ako danas skuham friškog oslića i ostane mi te juhice i mesa, mogu li ju čuvati:
1. tako da u juhicu stavim malo sirovog prosa ili dr. sirove žitarice, spremim u frižider i prokuham drugi dan da se proso skuha (riblje meso izvadim iz juhe prije kuhanja prosa i dodam ga pri kraju, tek da se podgrije); ili još jednostavnije
2. juhicu bez prosa ili dr. žitarice, dakle samo juhica i riblje meso (ma i povrće, naravno), spremim u frižider i drugi dan podgrijem.
Ajmo nutricionisti(ce) i tehnologinje(tehnolozi), pls savjet za (ne)vrijedne mame.
Ako ga još začinite i savjetom o spremanju drugih jela 'za sutra', super! :D
Hvala unaprijed!
-
Ja obavezno kada nama kuham juhu i kada ju želim čuvati u hladnjaku do sutra (dakle ne zamrznuti) povadim van svo povrće i procijedim ju jer sam primjetila da brže prokisne ako ima nečega u njoj. Savjetovala bih ti da ipak čuvaš samo juhu pa sutradan ukuhaš proso ili dodaš svježe skuhano povrće
-
ja isto ovako kao dorotea, npr njemu danas skuham juhu, procjedim i ostavim nama za sutra a njemu svaki dan kuham friško
-
U pravilu to se ful moze, ali ja eto i kad ostavim za sutra na kraju bacim jer mi nekako nije to to :/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma