kako ovo dobro zvuci![]()
dakle, Frankenstajn na pola radnog vremena/aka wewa pita: desava li se (jos) kome da otekne dio lica (najcesce usna, gornja, brada, celo) i da se to spontano povuce, i ako da, koji je uzrok?
kako ovo dobro zvuci![]()
dakle, Frankenstajn na pola radnog vremena/aka wewa pita: desava li se (jos) kome da otekne dio lica (najcesce usna, gornja, brada, celo) i da se to spontano povuce, i ako da, koji je uzrok?
1 alergija - moli Boga da je to
2 proces na zubima - moli Boga da nije to
1 - hm, ne mogu povezati ni sa cim, pojavljuje se bez obzira na godisnju dob, lijekove, nivo stresa, hranu...
2 - nije, ne bi mi otekao gornji desni cosak cela
btw, desilo mi se 2 puta u manje od 10 dana. ne mogu sebi priustiti toliko odsustvo s posla, a ne mogu kao Frenki medju ljude... kalcij ne pomaze.
Jel samo na licu?
Slikaj sinuse i vilicu!
To se i mom starom događa unazad dvije i pol godine. Bez pravila, nekad triput tjedno , nekad jednom u dva mjeseca. Nije zub, nego vjerojatno alergija, ali tko da ju ulovi i dotuče...
Skupili smo u međuvremenu još par istih iskustava, a neka su obećavajuća u smislu prošlo samo od sebe nakon par godina. Pa ti vidi... :/
Zaboravih... Upozorili su oca da obrati pozornost na slučaj da mu otekne jezik, nek odmah dođe u bolnicu radi mogućnosti gušenja.
Ninet, nije samo na licu, stradaju i ruke, tj. sake.
Osim toga imam stravican osip (povremeno), kao koprivnjaca s plikovima koji se sastave... a to po cijelom tijelu. sexy, zar ne?![]()
Mendula, i meni se desava vec godinama, bar posljednjih desetak. btw. hvala za to gusenje, to sljedece cekamMM se silno razocarao sto sam docekala jutro, nadao se isplati osiguranja
![]()
Iskustvo od mm-a:
Od puberteta otiče doslovno kao alien ,bilo koji dio tijela,bilo kada,bio je hospitaliziran zbog toga,nikada pravi uzrok nisu otkrili,već je dijagnoza alergija na nešto![]()
Kod njega počinje kad mu padne imunitet,najčešće na kraju neke viroze ili slično,ali i uslijed stresa i umora,nema nekog lijeka,event. vitamini. Zna nateći do neprepoznatljivosti i bude jaaako izobličen. Unazad par godina mu se stanje samo od sebe popravlja (od kad se oženio)
Stari narodni lijekwewa prvotno napisa
![]()
ja istoh kontah alergije, ali kada su već i šake u pitanju da nije reuma, takvi simptomi su mi poznati za reumu, ali ne toliko po glavi koliko po rukama i nogama, popraćeno osipanjem, da ti uradiš reuma testove :?
Zaboravih-kad mm-u nešto jako,ali baš jako otekne,onda mu zna i koža popucati koliko se rastegne,ma strašno kako to izgleda. Najgore je na licu- usne,kapci,obrazi,čelo,ali i ruke i noge,laktovi,a tek stopalo-big foot je beba za njega![]()
I da...užasno ga svrbi!
ma nije, ovo se pojavi na jednom mjestu, svrbi i prodje, ne boli - mislim otok. a osip nije uz zglobove, vec posvuda. ma bice ovo traktorkino![]()
ne samo alergija, meni tako otece ponekad lice a jos i ruka i noga mi se zdrve = uvijek nakon velikog stresa (neuspjeli IVF postupak, na pr.)
*
Probaj sa magnezijem![]()
e vidis, to cu probati, hvala Arkana!
i jos nesto, strah me kako ce sve ovo izgledati kad ako Bog da krenem sa stimulacijom...
wewa prvotno napisa
![]()
Wewa-predpostavljam da si bila kod dr. zbog toga! I šta ti kaže? Dijagnoza,terapija?
MM je dok je još bio klinac išao na neke doze "nekog" cjepiva,a onda mu je drugi doktor rekao da hitno prestane s tim jer može ostati neplodan :shock:
Srećom imamo dokaz da nije tako![]()
Znam samo da vitamini ne mogu naškoditi,a ovo što pitaš za stimulaciju-pojma nemam,ali svakako kaži doktoru. MM je zbog te alergije bio oslobođen vojske odmah,baš je bio dobio poziv da se javi i bio je sav natečen,pa je lijepo takav otišao na komisiju i kad su ga vidjeli odmah su ga trajno oslobodili vojske 8)
Meni je jednom pola lica nateklo od nestručno raskopane akne.
Meni se to samo jednom dogodilo. Elena je pila amoxil sirup i nešto se bunila da neće pa sam ja malo liznula da probam kakav okus ima taj sirup. Završila sam na hitnoj na injekcijama. Mene je i gušilo jako. Da nisu i kod tebe kakvi ljekovi u pitanju koje povremeno uzimaš?
Brigita - dokazano sam alergicna na penicilin, i to od prije 3 godine, pretpostavljam nakon jace izlozenosti lijekovima. vrlo je moguce da se jednostavno radi o preopterecenosti lijekovima raznih vrsta, sto antibioticima, sto Bromergonom...
Traktorka - moje oticanje srecom nije u toj mjeri izrazeno, a dok bih dobila termin kod ljekara i/ili izvadila uputnicu za specijalistu, otok bi splasnuo, zato nisam nikad ni trazila pomoc ljekara. probavam rjesiti problem homeopatijom, pa cemo vidjeti. u svakom slucaju, mislim da bih mogla uraditi alergotestove, onako informacije radi.
hvala svima za info i pomoc![]()