Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Nervozno mlijeko?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Nervozno mlijeko?

Moze li mi netko reci da li se susreo s ovim terminom? To je mlijeko nervozne mame i utjece na raspolozenje bebe.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

onda mora postojati i depresivno mlijeko. i potišteno. i euforično. I younameit !

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

To ne postoji.
    Jedan od mitova o dojenju.

Zasto pitas?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam čula za taj termin. Ima mi logike da se prenosi nervoza sa mame na bebu, naročito ako je osjetljiva beba. A sad, ide li to putem nečega što se izlučuje u mlijeko ili nekim vidom komunikacije, ne bih znala. Malo mi to nervozno mlijeko zvuči grubo... :/

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i moji su ga se bome napili

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

termin je cest ali netocan
    mlijeko ne moze biti nervozno
    mama moze

dojila ili ne dojila, nervozna mama moze prenijeti nervozu nas dijete
    (ja nervozna prenesem nervozu i na muza cak, kamoli ne na dijete)

dijete osjeca mamina raspolozenja, znate da je ono kao nase ogledalo, kad mu se nasmijemo, nasmije nam se, kad smo tuzni, tuzno nas gleda, ako ga drzimo i nosimo i uzbudjeni smo ili prepadnuti i srrce nam brze tuce, ono to osjeca i njemu srce brzo tuce i tako....

naravno da svojim raspolozenje utjecemo na svoju djecu, a pogovot bebe...
    a dojenjem si mozemo pomoci, jer se dojenjem luci i hormon koji nam pomaze i opustiti se....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne postoji nervozno mlijeko. Ali postoje mame koje su nervozne, depresivne, potištene. A male bebe osjećaju mamino loše raspoloženje i zato se unervoze. To da!

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Takođe potvrđujem da nema veze sa mlijekom. Ja dojila do 4. mjeseca, a nervoza je prelazila i dalje.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A alternativa je mlijeko od zagarantirano smirenih krava? Ili od soje kojoj se pjevalo po poljima?

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja volim taj termin i čula sam ga puno puta. Štoviše, volim si ga osvjestiti kad me pukne loše raspoloženje.
    Naravno, ne mislim pri tome da je moje mlijeko dobilo karakteristike nas ljudi ili promijenilo sastav, već na taj način signaliziram sebi da je vrijeme za mir i smirenje, jer beba osjeti, prima i kopira, baš kao što ste same rekle.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma znam da su to bapske price, ali sam vec luda od svih savjeta. Imam kcerkicu 2 mjeseca, koja nas dosta iscrpljuje danju i nocu. Muz i ja smo ko 2 zombija Nocima se budi svakih 45min-1h, bilo je i duzih perioda spavanja, ali to je stvarno rijetko. Po danu nesto bolje zaspi i duze.

Uglavnom, postala sam vec ful nervozna od nespavnja, pa znam da utjecem na nju i sve je to kao jedan veliki zacarani krug.......

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

nabavi knjigu Elizabeth Pantley, no cry sleep solution, mene je spasila.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nabavila, krecemo s nekom rutinom, za nju se vrijede ona pravila iz prvog djela knjige. Valjda ce nam nesto pomoci :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    dojila ili ne dojila, nervozna mama moze prenijeti nervozu na dijete
    (ja nervozna prenesem nervozu i na muza cak, kamoli ne na dijete)

I ja

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    nabavi knjigu Elizabeth Pantley, no cry sleep solution, mene je spasila.
    Koje ste vi imale probleme oko spavanja? Mi se svaku vecer po 2h, nekad i vise mucimo s dojenjem. Isprazni mi obje sike i onda nervozno place, pa grebe, pa ju opet stavlja u usta i tako dok se valjda i sama ne izmori. U medjuvremenu se malo i nosimo.

A pazimo da je u kuci situacija ful mirna kad se ide spavati, imamo rutinu, ali jednostavno ne ide. :?

Kada si pocela primjecivati rezultate savjeta iz knjige?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U dobi od 2 mjeseca Nikola je urlao svako veče prije spavanja. Zaspao bi najranije u 11. Jedino ga je umirivalo skakanje po pilates lopti (blažen onaj tko ju je izmislio). E sad, jesu li to bili famozni grčevi, ne znam, ali prestalo je oko 3. mjeseca. Onda je počeo zaspivati oko 7-8.

Knjiga mi je pomogla da skužim činjenice o spavanju male djece i da izbjegnem naviku zaspivanja na sisi (barem donekle, i danas je cica glavno sredstvo za uspavljivanje, ali ne traži ju 10 puta po noći nego 1-2, najviše 3).

moram priznati da mi je život bio prilično kaotičan dok je taj večernji nemir trajao, ali da te umirim, to prođe. i to dosta brzo. Prije toga nikakva rutina nije pomagala. Samo strpljivo.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Nadam se da ce tako biti i u nasem slucaju. Moja Katja krene papati oko 20h, bude skroz mirna, i onda usred podoja sve krene naopako pa traje do 22-23h, a nekad i do ponoci i kasnije.

Hvala, utjesila si me...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da postoji nervozno mlijeko,moja djeca bi već bila na apaurinima.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Naravno da ne postoji nervozno mlijeko ali mi zvoni ono što sam nedavno pročitala ali ne mogu naći taj članak da ga kopiram, pa ću ga otprilike prepričati. Istraživali su utjecaj dojenja na, mislim, neurodermatitis ali nisam ziher. Jednoj skupini majki puštali su da gledaju nešto smiješno, a drugoj ne. Uglavnom rezultati su bili bolji i učinkovitiji ako se majka prije prije podoja smijala!
    Znači, ako ne postoji nervozno, zasigurno postoji veselo mlijeko.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj nicola prvotno napisa
    Koje ste vi imale probleme oko spavanja? Mi se svaku vecer po 2h, nekad i vise mucimo s dojenjem. Isprazni mi obje sike i onda nervozno place, pa grebe, pa ju opet stavlja u usta i tako dok se valjda i sama ne izmori. U medjuvremenu se malo i nosimo.
    Mi smo ovakvu situaciju imali sa skokom u razvoju, počelo je negde kad je Nađa imala 5tj. i trajalo dooooooobrih 15-tak dana. Kako došlo, tako prošlo...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Postoji nešto što se zove empatija i djeluje dvosmjerno. Živciraj bebu i vidi kako će ti biti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •