Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: razdvojeni 2 dana

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno razdvojeni 2 dana

jooooj...
    za oko mjesec dana idem na vikend u njemacku bez luke na dva dana...

prvi put da smo vise od par sati razdvojeni, uf...

no ono sto me zanima je tehnicke prirode:
    luka doji cca 3-6x dnevno i oko 3-6 x nocu (stvarno ne mogu tocno odrediti)...
    meni izdajanje nikad nije islo a i nije bilo neke velike potrebe...

sto mi je raditi da mi se ne dogodi mastitis i ostali problemi?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

izdajati svaki put kad osjetiš napetost

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...ali tek toliko da napetost popusti.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ako mi se napravi jaca kvrga - a masiranje i izdajanje ne ide bas...?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislis da bi se stvorila kvrga u tako kratkom vremenu?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa nekad mi se znala napraviti iako nikad nismo bili razdvojeni... i to jednom ili dva puta debelo nakon godine dana... :/

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

kad bi počela 'osjećati' dojke, ja bi se izdojila (toliko da ih više ne osjećam)

kvrge - nekad bi se stvorile, nekad ne. kako, zašto - nisam uspila skužiti. kako su kvrge (i zastoji) kod mene 'normalna' pojava, nisam se u situacijama razdvajanja njima previše bavila. moje iskustvo je da, u pravilu, ionako samo Lovre može riješiti taj problem.

(do sada smo se razdvajali 5-6 puta, na period 2-7 dana, sve nakon Lovrine godine i po)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo da se uključim jer baš sutra odlazim na 2 dana i ostavljam I. s MM. Nikad se nisam izdajala, pa neću ni sada (pogotovo da ne proizvedem još više mlijeka). Znači lijek je da se izdojim samo kada osjetim napetost i to tako da ona popusti (znači ne skroz), a ne se izdajati u vrijeme kada Ivor inače cica (oko 20 navečer i cijelu noć )?

I još jedno pitanje, ako se ne izdajate, bebač ta dva dana ne pije mlijeko ili? (mi još nismo probali nikakvo drugo osim mojega pa mislim da je manja šteta da preskoči ta 2 dana mlijeko uopće, nego da sad eksperimentiramo sa kravljim ili formulom).

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

što se tiče izdajanja - da, prati ritam prsiju (a koji će vjerojatno više-manje odgovarati uobičajenom ritmu hranjenja - u tvom slučaju vjerojatno navečer u doba obroka pa onda opet ujutro za 'nadoknadit' noć)

što se tiče 'alternativnog' mlijeka - nemam neki konkretan savjet. Lovre je u doba prvog razdvajanja već pio razne vrste mlijeka tako da o tome uopće nisam razmišljala.

sretan put!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo baš prije cca 2 tjedna prošli 2,5 dnevno razdvajanje. Izdajalica mi je bila najbolji prijatelj, prvi dan kongresa sam skoro svaku pauzu trčala u sobu i izdojila malo jer sam mislila da ću eksplodirati. Drugi dan je već bilo lakše.
    Što se tiče Tina-prva noć bez mene je bila koma, budio se svakih 20 minuta i plakao. MM je prehodao s njim na rukama cijelu noć. Druga noć je bila već puno bolja.
    Treću noć sam ja već bila doma (ali sam stigla kad je već bio zaspao) pa ga je i tu noć MM bedinao, jer sam ja živjela u nadi da ćemo možda uspjeti iskoristiti ovo razdvajanje i dojenje privesti kraju. Tu noć se javio samo jednom, ali se sam uspavao bez ikakve intervencije. No kada me napokon ugledao taj dan jednostavno je nastavio gdje smo stali. Rezultat: opet se budi po 4-5 puta svaku noć i doji (a tati je nakon samo 2 dana spavao cijelu noć)

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I da, nije pio nikakvo drugo mlijeko za to vrijeme (pije isključivo moje mlijeko). No kod nas u obitelji je to uobičajeno stanje, mislim pri tome na ne pijenje mlijeka. Moje starije dijete od godinu dana starosti ne pije mlijeko (u zadnje vrijeme popije tu i tamo koju šalicu Nesquika), ja i moj brat od dojenačke dobi također ne pijemo mlijeko (niti jedemo sir, vrhnje, jogurt i ostale mliječne proizvode) Jednostavno osjećam gađenje prema toj vrsti proizvoda, pa tako ni ne tjeram svoju djecu da konzumiraju iste. Malo sam otišla OT, sorry.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj mamanatali prvotno napisa
    Mi smo baš prije cca 2 tjedna prošli 2,5 dnevno razdvajanje. Izdajalica mi je bila najbolji prijatelj, prvi dan kongresa sam skoro svaku pauzu trčala u sobu i izdojila malo jer sam mislila da ću eksplodirati. Drugi dan je već bilo lakše.
    Što se tiče Tina-prva noć bez mene je bila koma, budio se svakih 20 minuta i plakao. MM je prehodao s njim na rukama cijelu noć. Druga noć je bila već puno bolja.
    Treću noć sam ja već bila doma (ali sam stigla kad je već bio zaspao) pa ga je i tu noć MM bedinao, jer sam ja živjela u nadi da ćemo možda uspjeti iskoristiti ovo razdvajanje i dojenje privesti kraju. Tu noć se javio samo jednom, ali se sam uspavao bez ikakve intervencije. No kada me napokon ugledao taj dan jednostavno je nastavio gdje smo stali. Rezultat: opet se budi po 4-5 puta svaku noć i doji (a tati je nakon samo 2 dana spavao cijelu noć)
    Joj, ovo ne zvuči optimistično :/ a ja se baš nadala da ćemo i mi "iskoristiti" tu razdvojenost da se riješimo noćnog dojenja koje me najviše iscrpljuje... ali dobro, živi bili pa vidjeli. Javit ću vam u nedjelju kako je prošlo

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E da, izdajalic i ja nikad nismo bili najbolji prijatelji. Toga me najviše i strah jer nikad to nisam baš znala, ali probat ću ručno, ništa mi drugo ne preostaje. Problem je time veći što ću biti veći dio dana na otvorenom tako da neću moći "bježati" na WC izdajati se. Morat ću se sakriti iza nekog drveta i malo "zaliti" zemlju

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Maruška prvotno napisa
    kad bi počela 'osjećati' dojke, ja bi se izdojila (toliko da ih više ne osjećam)
    ovo je super savjet i odlična terminologija :D

lucky, napravi upravo tako: kada ti koža na grudima postane pretijesna, izdoji toliko da ti opt bude "taman": to ti je svega nekoliko trenutaka izdajanja.
    moguće je da bi ti se preko noći mogle napuniti jer će izostati dojenje koje je sada ipak izvjesno, ali ujutro ćeš to riješiti sa nekoliko mlazeva pod tušem.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ni meni izdajanje nikada nije išlo, ali sada je bilo OK. Uspjevala sam izdojiti toliko da popusti napetost.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hvala svima na odgovorima...
    ma da, ako se ne trebam potpuno izdajati onda ce mi nekako ici rukama a ponijet cu izdajalicu pa vidjeti sto je naj... e, da, i vruc tus (to sam zaboravila vec)... hvala na ideji...

uf, al samo da mi kvrga ne izbije - nju mi samo sisanje uspjeva razbiti...

sto se lukinog spavanja tice - tata ce biti s njim u krevetu umjesto mene... par puta sam isla navecer van i vratila se oko 2 a jednom cak u 4 i tati je super spavao... trazio vode jednom...
    od mlijecnih proizvoda ne pije mlijeko al mu dajem jogurt i blaze sireve tak da ne brinem...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rizino mlijeko ti ima okus ko ljudsko mlijeko, uzmi ono bez dodanog secera, okus je stvarno tu negdje pa nek mu mozda tata pokusa experimentalno dati vec sad

mi vec sad saljemo vibre protiv kvrga

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo samo da izvjestim kako je prošlo naše razdvajanje. I. je super izdržao, budio se po noći ali nije bilo nekih većih problema, MM ga je uspijevao umiriti.
    Moje cice su jedva izdržale, jedna noć je definitivno maksimum u trenutnoj situaciji. Izdajala sam se u petak navečer (kad mu je inače vrijeme za jesti) i to toliko da popusti napetost), još dvaput u subotu tokom dana, vratili smo se tek u subotu kasno navečer i već su bile tvrde i koji broj veće ali izdržale su.
    Zaključak: probat ćemo smanjiti noćno dojenje i mislim da će onda biti puno lakše za drugi put.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

dakle imamo sličnu situaciju za 3 tjedna, pa sam krenula u potragu za topikom...
    Karlo cici na zahtjev već 1,5 g, ide u vrtić ali kad smo zajedno dan i noć kad god traži, uspavljivanje samo cika, mm kad je nedavno nakon dugo vremena uspavljivao (s nešto malo suza) ali sam ja već bila doma do 10, a sada me neće biti 3 dana (2 noći).
    Najmanji mi je problem grudi, o tome iskreno nisam ni pomišljala, ali kako će moje zlato... pokušala sam ga probe radi tokom dana malo zaigrati i ne uspijeva, inzistira a ja ga ne želim rastuživati nepotrebno... inače tempo cicanja je radnim danom od pet do uspavljivanja cca 3 puta i onda noć 4-5 puta, vikendom i više prek dana
    Kako je mama uvijek tu nije bilo potrebe da tata puno preuzima, jer ljubav inzistira čim me vidi ili zna da sam tu, mm ga je spomenuti dan uspio uspavati nakon što mu je pokazao da me nema
    da mu proba dati mlijeka po noći i kako, jel ga treba navikavati da pije po noći (mimo cica)
    ta 3 dana mi stvarno trebaju da se malo maknem (naime mogla bih odbiti ići), na sto sam muka

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

dakle imamo sličnu situaciju za 3 tjedna, pa sam krenula u potragu za topikom...
    Karlo cici na zahtjev već 1,5 g, ide u vrtić ali kad smo zajedno dan i noć kad god traži, uspavljivanje samo cika, mm kad je nedavno nakon dugo vremena uspavljivao (s nešto malo suza) ali sam ja već bila doma do 10, a sada me neće biti 3 dana (2 noći).
    Najmanji mi je problem grudi, o tome iskreno nisam ni pomišljala, ali kako će moje zlato... pokušala sam ga probe radi tokom dana malo zaigrati i ne uspijeva, inzistira a ja ga ne želim rastuživati nepotrebno... inače tempo cicanja je radnim danom od pet do uspavljivanja cca 3 puta i onda noć 4-5 puta, vikendom i više prek dana
    Kako je mama uvijek tu nije bilo potrebe da tata puno preuzima, jer ljubav inzistira čim me vidi ili zna da sam tu, mm ga je spomenuti dan uspio uspavati nakon što mu je pokazao da me nema
    da mu proba dati mlijeka po noći i kako, jel ga treba navikavati da pije po noći (mimo cica)
    ta 3 dana mi stvarno trebaju da se malo maknem (naime mogla bih odbiti ići), na sto sam muka

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

sorry pobeglo mi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj je bio stariji kod prvog odvajanja, ali bio je jako ovisan. kod nas se pokazalo dobrim to sto ga je tata odnio za uspavljivanje u nas krevet - a inace se uspavljivao u svom - i tamo ga mazio i ceskao itd, pa ga je odmah cuo kad se poceo buditi, i nastavio s istim ritualom. kad je pak poceo plakati, samo ga je smirivao i ceskao i govorio mu da je tata tu, sve je u redu, itd.
    ta dva dana je bio malo vise priljepak, tata je bio stalno na vidiku, i bilo je sve ok.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

oh i moj bi u toj dobi bio nesretan...
    sad je sasvim druga prica... obozava biti s tatom, a dolazi i moja mama koju OBOZAVA tako da sam skroz mirna... slijedeci je vikend...
    osim za cice me strah - tim vise sto je to intezivna plesna radionica pa cu vidjeti hoce li me smetati u pokretu... :/

irenask, ako ti treba odmora - a tebe je tako strah ostaviti ga - sumnjam da ce ti biti neki odmor... a rekla si da imas izbora... pa:
    -ili se odluci otici sa punim povjerenjem da ce sve biti ok (iako ce ti sigurno faliti, to je normalno)
    -ili ostani doma obecavsi sebi da ces naci nacina, prostora, vremena da si tu potrebu zadovoljis...
    -ili...? mozda imas jos koju ideju?

kako god odlucila bit ce dobro

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ma mislim da i ja moram odvaliti ovo prvo odvajanje i svjesna nsam da će pokazati svoje nezadovoljstvo situacijom, znam da on kuži kad nema mame nema cice, dobro će doći i tati da budu malo više zajedno itak...
    što se moje nesigurnosti tiče, nekako s vama dijelim misaoni proces jer znam da kužite a kao i sve veće korake oko dijeteta preispitujem
    nekak mislim da će za ubuduće biti ok kad skuži da sam se vratila i da nastvljamo sa cicnjem kao i prije, samo treba ovo preživjeti (bar se nadam da to može pojmiti)

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lucky puno je lakše s grudima kad dijete navrši drugu godinu života. Definitivno je teže ostaviti dojećeg jednogodišnjaka.

Ono što bih vam nadoddala uz preporuku izdajanja kad osjetiš punjenost grudi pogotovo kad ti je staž dvije godine, to je da paziš da ti se nedogodi da zaboraviš. Nekada su druge stvari toliko zanimljive da ne primjetiš jer se grudi ipak tako brzinski ne pune kao kod jednogodišnjaka i nešto starijih.
    Predlažem redovitu dnevnu kontrolu grudi na wc-u. Znači prepitati grudi i mrvicu izdojiti da prođe mlijeko kroz pore na bradavicama. Pratite da su sve pore koje imate u mlazu zastupljene. Po logici se pune prvo one koje idu od pazuha prema bradavici, zadnji je dekolte.

Kod mama koje su odtale dojeće trogodišnjake je stvaranje mlijeka još usporenije, ali također nije za zanemarit.

Prolaskom mlijeka kroz sve pore (otvore) na bradavici pročistili smo otvore, pomaknuli mlijeko, ne izdajamo do kraja nego samo dok nam grudi ne omekšaju. Masaža grudiju je potrebna jer se mlijeko "raspodjeli".
    Sve kratko, ali kontrola je bitna i molim "ne zaboraviti".

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

irenask,

samaritanka, hvala ti ... da moglo bi mi se cist lako dogodit da se zanesem, iako - bavim se na radionici tijelom pa ne znam kak ce biti moguce da zaboravim... jednom dnevno cu se sjetiti sigurno... samo mislim da zbog ucestalosti kojom luka cica - trebat ce i vise od jednom... :/

napisat cu si na ruku: 'ne zaboravi sise!'

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    napisat cu si na ruku: 'ne zaboravi sise!'

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lucky ako vježbaš teško da ćeš zaboraviti jer te težina grudi podsječa na njih.

Eto meni se dogodilo da sam zaboravila pa se onda navečer pogledaš u kupaoni i čudiš se sama sebi kako ti se to dogodilo.

Karlo je sa navršene dvije godine često dojio i bio je sa mnom i tada sam krenula na moje putešestvije gdje dam ostajala prvo na tri dana jednom mjesečno, a kasnije 5 dana svaki drugi tjedan i mi smo tako dojili do njegove 4 godine i onda je prestao. Naravno je da ako su putevi učestali da se količina mlijeka smanji, ali fakat je trebala skoro čitava četvrta godina da ga se ful smanji.

Čujte cure nesretni su kad vas nema i nema dojenja, međutim mislim si i bolje i tako nego zbog tih puteva prekidati na silu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

uopće ne razmišljam o prestanku ali stalno mislm na noć...
    uglavnom u našem malom jednosobnom stanu sam si pored kreveta napuhala onaj krevet-luftić i sada tamo spavam sa svrhom da me Karlo ne njuši (jer spava s nama) i možda će tražiti manje cicanja (pa će biti i manje stresa kad me nema) tijekom noći, uglavnom probudio se samo jednom za razliku od 3-5 inače
    za prvi jutarnji podoj sam se probudila ranije i nisam mogla dočekati da me "pozove" i tako mi je srce lupalo od uzbuđenja dok smo cicili da me skroz iznenadilo da sam ovisna o našim noćnim maženjima koliko i on

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

irenask, bit će sve ok. i mi smo prošli nedavno isto, vagala sam i vagala, i na kraju otišla. rastapala sam se na sms-ove mm, njih dvojica su zbilja uživali. i bila je to kao neka prilika da se zbliže kao nikad do tada. mali ga je grlio cijelu noć, ovaj je visio napola izguran iz kreveta (obično moja sudbina). prvu noć se probudio, pa mu je tata dao malo mlijeka, a poslije su se samo grlili i češkali.

kad sam došla, samo je sjeo u krilo i nastavili smo tamo gdje smo stali. kao da nikad nisam išla.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš tako kao što ra kaže.

Nastavili smo tamo di smo stali.

Mislim da je u svakom slučaju bolje napraviti pauzu nego prekinuti dojenje zauvijek, kao što je u svakom slučaju bolje otići na zaj pu nego da te na poslu okarakterizitaju nesposobnom zbog dojenja veće bebe.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ispričavam se "na taj put" je trebalo pisati.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni prestajanje zbog puta ne pada na pamet, isto, svasta...
    osjecaji mi govore da ce se prestajanje dogoditi nekako 'znutra' - izmedju nas dvoje...
    a nece neki vanjski razlog nametnuti prestanak...

ako ce i biti neki 'trigger' za prestajanje u obliku vanjskog poticaja - nekako imam osjecaj da ce on biti u savrsenom skladu sa lukom i samnom...

ot, bas mi frendica koja je isto bila 'dugodojilica' rekla - oni su jednostavno zaboravili dojenje :shock: tako je to postepeno doslo... ona ni ne zna tocno reci... nakon 1 i po godine sigurno...
    oboje su zaboravili...
    sudeci po luki al i meni - nama se to nece tak skoro dogoditi...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo da javim da je sve super proslo :D
    no, iz cudnh razloga nje se radilo o dvijenoci nego jednoj... otisla sam prvi dan rano ujutro i vratila se drugi oko ponoci...

baka i luka su se super slagali, ona je spavala s nim u krevetu - kaze da joj je u polusnu isao traziti ciku, pa ju je pipao po faci i skuzio da to nisam ja... nafurio se i malo vikao 'ciiikaaa' ( a ne 'maaamaaa' ) ona ga je zagrlila i on se namjestio u njenom zagrljaju i spavao do jutra...

po danu je isto nekad znao pitati gdje sam... mama je mirnm glasom odgovorila i malo ga zainteresirala za nesto...
    no, oni se super slazu i puno su vremena provodili od njegovorg rodjenja tak da nisam n sumnjala da ce biti dobro...
    bio je tu i tata, dosla se i druga baka i ujak igrati s njim ...

moje cice su prvi dan bile skroz normalno, nisam osjecala potrebu da ih diram...
    drugi dan sam se jednom malo promasirala i izdojila onak kak je samaritanka napisala... ispod tusa...
    do navecer s vec bile jako pune i neke kvrzice su se stvarale...
    al je luka vec bio na njim prije nego su problemi mogl nastupiti...
    eto...
    super...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    irenask, bit će sve ok. i mi smo prošli nedavno isto, vagala sam i vagala, i na kraju otišla. rastapala sam se na sms-ove mm, njih dvojica su zbilja uživali. i bila je to kao neka prilika da se zbliže kao nikad do tada. mali ga je grlio cijelu noć, ovaj je visio napola izguran iz kreveta (obično moja sudbina). prvu noć se probudio, pa mu je tata dao malo mlijeka, a poslije su se samo grlili i češkali.

kad sam došla, samo je sjeo u krilo i nastavili smo tamo gdje smo stali. kao da nikad nisam išla.
    hvala

inače naše odvajanje po noći je rezultiralo smanjenjem podoja prvu noć pa zubi, pa jedna noć pa sad viroza...
    al uživam s njime ova dva virozna dana doma

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

cure samo da vam ispričam kak je prošlo
    uglavnom, Karlo je preživio - uživao je s tatom, moja mama se pobrinula za jelo a mm za zabavu, noći su prošle s nešto suza ali ne prestrašno, čak malo gore drugu večer, al je treću zaspao bez njih i kad se prvi put tu noć probudio ja sam bila već doma i nije tražio cicu :shock: već se samo priljubio (ne vjerujem da me nije skužio) tek je cicio ujutro a cice PUNEEEE, imala sam 3 dana valjda 5ice, pune bolne na dodir i nisam mogla dočekat da mi se prikopča iako sam se izdajala da popusti pritisak; ja sam se baš dobro zabavila na team buildingu (imamo osjećaj da smo samo jeli) i došla preumorna i sretna doma svojim dečkima

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

...opet dižem ovu temu.
    Moje zlatekociki već 2,5 godine i za par tjedana bit ćemo prvi put razdvojeni, zbog mojih poslovnih razloga, na 5 dana. Sad ciki jedanput ujutro i jedanput navečer. Iz pročitanih postova zaključujem da, iako već toliko dugo ciki, količina mlijeka neće sama izregulirati, već može doći i do upale? Inače, kada u zadnje vrijeme ponekad ujutro ne bi cikio, na povratku s posla cike bi mi "procurile". Zbog toga sam mislila da bi bilo dosta da stavim jastučiće i pustim da se same izreguliraju...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je ovo dobar savjet...

Citiraj Maruška prvotno napisa

)
    cisto da ti se dojke ne upale...
    jos ti samo to treba na putu...

a stavi jastucice, zasto ne?

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u svakom slucaju istisnuti mlijeko bar malo, ali svakako ne cekati povratak kuci...ne se izdajati ful ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •