-
što sad?
imala sam sudar, srećom ništa strašno i srećom djeca nisu bila u autu. imam 2 maxi cosi sjedalice koje su za vrijeme sudara bile u autu. zna li netko postoji li mogućnost da mi ih proizvođač provjeri, kako to funkcionira, koliko traje i da li se plaća? kupila sam ih u tl
-
Jedini način da ti proizvođač provjeri autosjedalice je da ih skrašira (isproba crash-testom), ali onda ih ionako više nećeš moći koristiti. :/
Znači, praktički nema provjere. Provjera okom nije važeća, jer se obično događaju mikropukotine koje nećeš vidjeti, ali koje u slučaju sudara mogu dovesti do raspadanja autosjedalice i ozljeđivanja djeteta.
Preporuka je da se autosjedalice mijenjaju ako su bile u sudaru, bez obzira na to kako jak sudar bio (navodi se čak i "minor fender-bender" na parkingu) i da li su klinci bili u sjedalicama ili ne.
Koma, znam... u principu, znam da zvuči možda i neobično, ali iz predostrožnosti, ja bih ih zamijenila.
Ali, na kraju - odluka će biti tvoja.
Inače, nakon sudara je preporuka da se mijenjaju i pojasevi automobila (!), jer su i oni podnijeli svoj dio tereta sudara.
-
hvala. ne znam od kud imam u glavi ideju da romer nudi mogućnost provjere, tj. ne preporučaju korištenje sjedalice bez da ju proizvođač provjeri
-
:/
Nisam za to čula.
Ne znam kako bi ju provjerio bez da ju skrši.
-
valjda sam si ja to nešto krivo zapamtila. ipak ću probati pisati proizvođaču. hvala još jednom
-
I svakako javi što je odgovorio!
-
da li se kod utvrđivanja štete na autu može uračunati i AS? pa da osiguranje vrati pare za kupnju novih AS.
nisam imala takvo iskustvo, ali vrijedi pokušati
-
U inozemstvu je to uobičajeno i priznaje se.
Za Hrvatsku ne znam je li itko podnio zahtjev.
Probaj pa javi kako je prošlo.
-
Ovdje se može pogledati kako izgleda zahtjev za odštetom (engl.):
http://www.childcarseats.org.uk/pdfs...%20Letter2.pdf
-
vjerujem da je važno kad dođe policija i popisuje štetu napomenuti da napišu i autosjedalice
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma