Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Zasto kaka svaka 3 dana?

madmama

Početno Zasto kaka svaka 3 dana?

Prvi put pišem na forumu pa se ispričavam ako sam pogriješila rubriku. Do sad sam vas dosta čitala i puno mi pomažu tuđa iskustva i savjeti.
    Mali čovjek Bruno ima 4 mjeseca, a u zadnjih mjesec dana ima stolicu svaka 3 dana. Čitala sam da je to normalno za dojenu djecu i pedijatrica mi je rekla da je do 10 dana u redu, ali ja nekako osjećam da to ipak nije dobro.
    Molim da mi se javi netko tko zna nešto o tome da prestanem brinuti ili da mi se jave mame sa sličnim iskustvima.

Bruno je isključivo dojena beba, ima oko 8 kg, dojim ga kad god traži i čini se da je veseli bucko.

Hvala na odgovoru i čujemo se u ostalim rubrikama kad se snađem na forumu jer iako sam u nekim stvarima još nesigurna imam dosta iskustava s kojima bih mogla , a i želim pomoći.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se on ne muči, sve je u savršenom redu.
    pedijatrica je u pravu.

madmama

Početno

Imao je problema s vjetrovima pa smo pili Sab Simplex kapi prije spavanja jer bi se po noći budio svaki put kad je trebao prducnuti (čini se da ga jako mučilo).
    Te kapi su nam pomogle i čini se da je kad ih je pio na večer nakon njih u jutro kakao, ali više ga ne potiču na kakanje , ali oko prduckanja se bolje snalazi odnosno ne budi se zbog toga po noći.
    Jedino prducaknje i kakanje smrducka, a prije kad je kakao više puta dnevno gotovo da je bilo bez mirisa.

Hvala na brzom odgovoru onda je valjda OK.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moj je u par navrata ima svako 2tj
    inače jednom tjedno 8)
    i sve 5!
    nemaš brige

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo valjda do pred par tjedana imali tako; stolica jednom u 2 tjedna... Prvo sam se brinula oko toga, ali poslje vise ne, s obzirom na dob mozes mu dati malo kamilice ili staviti glicerinski cepic za bebe ako vidis da mu to pocinje smetati ( mislim da su cepici puno neutraliniji od tih kapi koje mu dajete :/ )
    Inace, M sada kaka svaki par dana, recimo jednom tjednu u prosjeku, ali onda pokaka citavo cudoviste strasno

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Aphro prvotno napisa
    s obzirom na dob mozes mu dati malo kamilice
    ovo je totalno loš savjet!
    svaka tekućina ispire tanki zaštitni sloj kojim majčino mlijeko oblaže crijeva i time čini okružje mnogostruko podložnije infekcijama i alergijama.

Dokle god bebicu isključivo dojiš ne treba te zabrinjavati što ne kaka svaki dan. Bitno je da su popišane pelene u redu. Koliko je popišanih pelena dnevno?

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću ti reči jasno i glasno zašto ne kaka svaki dan- isključivo dojene bebe iskoriste sve iz tvog mlijeka za svoj rast i razvoj, nema kemikalija, aditiva, vode, dodataka okusa, šećera i inih stvari kojih ima u adaptiranom mlijeku pa nije nužno da kakaju jako često jer stvarno nemaju što!
    Ima djece, a tu se ubarajaju i moja, koja nisu kakala po 14 dana, a Andrija je 5 mjeseci kakao samo subotom ujutro i zdravi su, rumeni i pametni!
    Ne brini, dok je na tvom mlijeku biti će sve ok. Ako mu želiš malo pomoći- probaj ti pojesti neku hranu od koje imaš mekšu stolicu, pa bi to moglo potjerati i njega- no nije pravilo.

madmama

Početno

malo sunce:
    imamo oko 5-6 stvarno punih pelena dnevno pa i ja mislim da je sve u redu. Ono što je mene u stvari zabrinulo je ta nagla promjena iz 2-3 jako pokakane pelene dnevno na svaka tri dana i to puno manje količinski.
    Hvala vam za javljanje i savjete, a što se tiče čaja nekako sam uvjerenja da mu ne treba ništa osim mlijeka, a kapi sam mu dala jer na njima piše da isključivo prolaze kroz crijeva da razbiju prevelike mjehure zraka da ga ne muče te da se ne resorbiraju i ne utječu na nikakav način na probavu.
    Bilo je jedno vrijeme stvarno strašno gledati ga kako se muči pa smo to kao i sve muke rješavali dojenjem, ali postalo je prečesto pa ga ni sisanje nije moglo utješiti.
    Kad je naveče popio kapi znao bi prespavati i po cijelu noć bez dojenja, a sad se stanje smirilo, ali i dojenje se vratilo u noćnu smjenu.

Šta ja mogu uzeti da mi se malo poboljša probava (jedem puno povrća sirovog i kuhanog, kruh od buče samo u jutro, a ponekad dvopek uz ručak) jer mi se čini da on bolje kaka kad i mene potjera, a u zadnje vrijeme kao da ni ne stižem na wc jer je mali čovjek jako zahtjevan.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni su pomagale marelice. mozes smokve, sljive...

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sve što ti pojedeš ide u mlijeko. Stoga konzumiraj namirnice koje otvaraju a pripazi na one koje zatvaraju. Moja sestra je tako jednom pojela kestene pa je mali cijelu noć prduckao. :D Možda ne bi bilo loše da ti piješ kamilicu ili slično. Ja sam pila čaj od komorača.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nama je pedijatrica rekla da je za bebu puno opasniji proljev od neredovite stolice. Samo treba voditi brigu o tome i pratiti stanje stvari.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni su puno pomogle male domaće jabukice. Otkad ih jedem, P. kaka 2x dnevno.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kod nas se dogodilo nesto slicno. Leona sad ima 5 i pol mjeseci. Iskljucivo je dojena beba. Do prije par dana kakala je barem 3 puta dnevno svaki dan. Onda dva dana nista, pa je jucer dva puta kakala, pa danas opet nista.
    Mene to brine jer je promjena nagla, a i ona se po nekoliko puta na dan napinje i stenje, pogotovo dok jede. Prije je uglavnom i kakala dok bi jela ili neposredno nakon toga. Sad dok jede samo prdi i zastenje. Ono sto je pokakala jucer nije bilo boje senfa kao uvijek do sada nego neke tamnije boje, mozda boje kestena, tako nesto, a i smrdilo je drukcije nego do sada.
    E sad, ima li potrebe ici pedici ili ne?
    Jucer sam jela kompot od sljiva,mozda joj je to pomoglo.
    Nekako bih joj pomogla jer mi se cini da ju tjera na kakanje, a ne moze.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne brini. Ako njega to ne muči sve je u redu. Vjeruj mi, znam, mi smo bili u bolnici radi kakanja. Sada mišica kaka jednom tjedno, ali ne muči ju i sve je ok. Da ga to muči znala bi, vjeruj mi, provela sam mjesec i pol dana uvjeravajući pedicu da nešto nije u redu dok mi je dijete plakalo na rukama i mučilo se.

Nego, ne mogu a da se ne nasmijem: 4 mjeseca i 8 kg? :shock:
    Mi imamo 5 i pol mjeseci i 6 kg. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •