Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: cokoladne glazure vaše mladosti

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno cokoladne glazure vaše mladosti

Ja najviše mrzim kad mi netko da recept za kolač pa mi kaže da napravim čokoladnu glazuru po želji Mislim, dajte. A s druge strane, nisam nikad naišla na neku s kojom bi bila baš onak, ful zadovoljna i u vezi s tim se pitam postoji li uopće univerzalna ili je neka za neki kolač dobra?
    Kakve su sve vaše čokoladne glazure, držite li se jedne, imate li više, za koju garantirate uspjeh i savršenost?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja volim smao onu koja se skroz stvrdne, jer mrzim kad upackam prste svaki put kad nesto rezem.

Zato radim glazuru od Krasove cokoleda u prahu i maslaca. Prvo otopim 5 - 10 dag maslaca, pokupim pjenu, dodam coksu i mijesam dok se sve ne otopi. Vatrica mora biti jaaaako lagana. Ako nemozes postici laganu vatricu, onda povemeno maknes sa spareta. Ne bi trebalo prokuhati, nego se samo otopiti.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, viš i ovo je bitno
    meni draže one koje ostaju masne, dakle dobro je i u tom smislu znati kako se ponašaju

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U tom slucaju, u ovo moje ulijes malo vrhnja ili mlijeka. Onda ostane mekano.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja mekanu radim ili: koliko zlica gorkoga kakaa za kuhanje toliko zlica smedjeg secera i mlijeka vrlo lagano ulijevati da bude mekani i gusto znaci kad se mijesa da nije vodenasto nego onako kao pasta ako kuzis. i onda na to ubacim maslaca otprilike da na svaku tu ubacenu zlicu bude jedna kuglica maslaca velicine pikule. i to sve onda mjesam na vrlo laganoj vatri.

mekanu mlijecnu glazuru radim tako da otopim cokolade za kuhanje kolicina po zelji i dodam mlijecne cokolade kolicina po zelji. onda to stavim u vodenu kupelj na to ubaci maslaca jednu npr zlicu na 25dkg cokolade i malo vrhnja za kuhanje ili vrhnja za slag neumucenog npr na tu kolicinu decilitar - decilitar ipo i jednu-dvije cajne zlicice ulja suncokretovog za mekocu i sjaj

a tvrdu glazuru radim sa isto tako cokoladama po zelji ako hoces skroz tamnu uzmes samo onu za kuhanje a ako hoces mozes ubacivati i mlijecne, ili neke sa okusima ili cak i bijelu cokoladu pa u parnoj kupelji samo sa maslacem bez ikakvih dodataka i kad se ohladi bude kao tvrda kora.

ja sam nedavno radila jednu tortu sa glazurom od tamne cokolade sa visokim postotkom kakaa i narancom, onom iz dm-a i bila je super, onako gorkasta nasuprot slatkoci torte.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Obično stavim u posudu 4 žlice vode, 100g čokolade za kuhanje izlomiti i miješati na laganoj vatri dok se ne rastopi. Pred kraj dodati 1 žličicu margarina ili putra i miješati dok se na rastopi. Preliti preko kolača dok je vruće.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na oko 100g čokolade za otprilike za jednu kockicu maslaca i nešto više od pola deci mlijeka (sorry za odokativne vrijednosti, ali meni ako se tijekom kuhanja učini da treba još mlijeka ja dodam, isto i za maslac, jer nekako mi nisu sve čokolade iste). Sve stavim istovremeno u rajnglicu i miješam na laganoj vatri dok više ne bude kvržica.
    Funkcionira za kolače iz tepsije koji se režu na kocke, a tako sam radila i čokoladni preljev za tortu, također ispalo super.

Šećer ne stavljam, dosta nam je ovako slatko, a jednom sam probala pa mi se vrlo brzo počelo primati za dno rajngle.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni uvjerljivo najbolja glazura:

100g čokolade za kuhanje
    33g maslaca
    zlica ulja

(količine su iščašene jer je original bio za 300g čokolade, 100g maslaca i 3 žlice ulja)

to nije mljackava, to je ko za sachericu... prefina: glatka, a čvrsta.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja radim glazuru od čokolade za kuhanje i meda. fantastična je.

nemojte me samo pitati za mjere.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a koje su mjere?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nazovi moju mamu i reci joj da ti pročita recept za onu tortu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja omiljena:
    1 vrhnje za kuhanje ili za slag (mlijecno, ne biljno) zagrijem i u to dodajem cokoladu (za kuhanje ili gorku) dok mi se ne svidi boja.
    Originalno ide 20 dkg al to mi je previse.
    Bude mekana ali onak, taman.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Samo čitam i prepisujem!

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tvrda glazura (za tvrde kolače, poput bajadera), meni najbolja i najjednostavnija: koliko čokolade, toliko maslaca (ja stavim 100 g jednog i toliko drugog) rastopiti zajedno u mikrovalnoj.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ja radim glazuru od čokolade za kuhanje i meda. fantastična je.

nemojte me samo pitati za mjere.
    ov zvuci prenjami. kad saznas mjere ili omjere nalijepiti obavezno tu. molim lijepo.hvala.

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Koliko stangli cokolade ili redova , toliko zlica ulja. I nema bolje glazure :D

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja stavim na 100 gr čokolade za kuhanje 3 žlice ulja i na pari istopim. Super se razlije, jednolično, sjajna i mekanija ali fino se reže.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Glazura:
    7dag čokolade
    5dag maslaca/margarina
    7dag šećera
    5malih žlica vode
    kuhati 5 minuta na laganoj vatri (na plinu, ne u parnoj kupelji, pazi da ne prekuhaš)

Šećer i vodu stavi prvo da se napravi sirup, u to dodaj čokoladu i maslac i samo jojš lagano prokuhaj.
    Ovo je recept za glazuru koju stavljam na mak šnite i dobar je za sve.

Ako trebaš više, samo zadrži omjere.

A u zadnje vrijeme mi se sviđa i glazura od čokolade i slatkog vrhnja, i to ona za Hola kocke (Ekica stavila).

Na 100g čokolade ide 2 dl slatkog vrhnja, zagrijati (ne do vrenja) i dobro razmiješati da se ne naprave grudice. U mlačno (nikako u vruće) dodati još i 5 dag maslaca.
    Ova glazura je mrak! A najbolji dio je da uopće ne treba zagrijavati nož u vodi za rezanje i nikada ne puca. :D
    To je zapravo čokoladni ganache, koji se može koristiti i kao glazura

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •