Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: granulom pupka

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno granulom pupka

Moja bebica je juce napunila 3 tjedna. Ima vise od 8 dana kako je otpao pupcani partljak, ali je ostao jedan deo tkiva za koji sam tek danas saznala da je granulom. Babica koja nas obilazi nam je preporucila da koristimo neki biljni prasak (Weledin). Buduci da se u medjuvremenu nista nije popravila situacija dosao je pedijatar i tretirao granulom srebro-nitratom i preporucio dalje ciscenje pupka samo vatenim stapicem.

Da li neka od vas ima slicno iskustvo? Sta mogu ocekivati nakon ovog tretmana?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Rado bih ti pomogla savjetom, ali nažalost nemam pojma. U svakom slučaju, čisti štapićem kako ti je doc i rekao i sigurno će biti dobro. ..... i puno mazi i ljubi to maleno srčeko i uzivaj u tome!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: granulom pupka

Citiraj maestral prvotno napisa
    Buduci da se u medjuvremenu nista nije popravila situacija dosao je pedijatar i tretirao granulom srebro-nitratom i preporucio dalje ciscenje pupka samo vatenim stapicem.

Da li neka od vas ima slicno iskustvo? Sta mogu ocekivati nakon ovog tretmana?
    to kod nas rade patronazne., Ma biti ce ti to sve ok, njeguj kako ti je savjetovao pedijatar ( mada ne bi skodilo da zaprasis malo sa bivacinom ). Inace se dok ne otpadne batrljak, kapa hidrogen na pupak i onda se to dobro posusi ( barem je tako kod nas )

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nama je to napravila patronažna. Nakon lapiziranja dolazila je još 2-3 dana previjati i mazati betrionom, ja sam poslije samo špricala Octeniseptom 1x dnevno. Za cca tjedan dana je sve zaraslo, i sad imamo lijepi pupak.

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I mi smo imali istu stvar. Dok smo još imali batrljak, ja nisam dobro bila osušila hidrogen i sve se raskvasilo, batrljak se razmekšao i otpao prije vremena, napravio se granulom...
    Išli smo pedijatrici, dva puta u tjedan dana. Ona je granulom tretirala kao nekom olovkom (vjerojatno je to taj srebro-nitrat), mi smo ga doma prahali bivacinom i održavali čistim.
    Nakon otprilike tjedan dana je prošlo i sad nam je pupčić super!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi nismo do sad imali problema sa pupkom,otpalo je ve jos u bolnici i ja nisam nicim pasila,samo posusivala sa stapicem ali sad kad sam ga presvlacila vidjela sam da mu curi krv iz pupka,ije ouo ali okolo je sve malo krvavo bilo i opet sam posusila i sad ne znam sta da radim :? :? :? on ima preko mjesec dana

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj disa prvotno napisa
    mi nismo do sad imali problema sa pupkom,otpalo je ve jos u bolnici i ja nisam nicim pasila,samo posusivala sa stapicem ali sad kad sam ga presvlacila vidjela sam da mu curi krv iz pupka,ije ouo ali okolo je sve malo krvavo bilo i opet sam posusila i sad ne znam sta da radim :? :? :? on ima preko mjesec dana
    Ma sigurno nije ništa strašno ali ja bi za umiriti sebe sigurno otišla pedici. Ili nazovi patronažnu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

te patronazne mi nemamo a doktor ne radi do ponedjeljka :/
    jedino na hitnu da ga nosim :/

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

uh... i mene hvata frka kada vidim krv... imali smo jedan dan nesto krvi s vrska granuloma, znala sam da nije strasno, ali ipak sam se uznemirila.

Disa, da li si proverila da li pelenica mozda povredjuje pupak? Ja sam sada krenula da zavrcem pelenu (koristimo pampers) tako da ne dolazi u kontakt s pupkom.

Inace, ne izgleda sjajno - mnogo vlazi i nema sanse da sluz pokupim samo stapicem. Po svoj prilici zvacemo pedijatra da nas poseti danas da proveri da li je ovo stanje normalno. Jadan pupak, bas otuzno izgleda...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo da prijavim da se stanje popravlja! Moja drugarica, pedijatrica, je pronasla moj SOS poziv i rekla mi da ne stavljam nikakve praskove, nikakve kreme, da je trebalo izbeci tretman srebro-nitratom jer je agresivan i bolan za bebu, te da pupak cistim povidon jodom i sterilnom gazom.

Juce ujutro je situacija bila grozna. Koza na spoljnem delu pupka, gde god je dotakao taj preparat, bila je prakticno kao izgorela od kiseline. Pupak je vlazio nenormalno - ma koliko ga cistili vatenim stapicem, punio se u roku od par minuta. Prasak koji smo stavljali se nije rastvarao u celosti i pupak je bio sav pun ugnjecanog praska... ocajno. I tada nadjoh spasonosnu poruku...

Hvala i vama na vasim iskustvima i podrsci!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja Emanuela ima skoro 6 mjeseci, i ne sjećam se koliko je imala dana kada smo išli na spaljivanje pupka i to čini mi se dva puta,ali nisam više sigurna.(jer sam ja morala nazad u bolnicu, zbog posteljice i kiretaže, a ona samnom, pa su mi je sestre jednom okupale i tada joj smočile ponovno pupak- koji je curio kao lud, krv,zeleni gnoj...)

Spaljivao ga je njezin pedijatar, a patronažna je rekla da se zagnojio jer NAS SVI POGREŠNO UČE DA SE PUPAK ČISTI ŠTAPIĆEM ZA UHO, A ONI NISU STERILNI, PUPAK SE MORA ČISTITI S ONOM KOPRESA STERILNOM GAZOM, KOJU I POSLJIJE STAVLJAMO NA PUPAK, OČIŠĆEN,onom tekućinom, ne mogu se sada sjetiti, e da hidrogenom,(ali nama je patronažna rekla da tražimo kapi za uho u ljekarni,da je to taj hidrogen)i Byvacin praškom.

Sada joj je sve ok, ali je pupak nekao čudan,mislim pun je onih crtica pa ga Bog ne može očistiti,stalno je prljav :D

Samo odite do pedijatra da vam to "spali", koliko sam ja vidila iz osobnog iskustva to bebu ništa ne boli, a vi će te se riješiti problema i mogućnosti ne daj Bože neke infekcije!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •