Ja svom Petru dajem 4 kapi u žličici, siku mu ponudim ali on vitamin pije bez problema. Čak mi nikada nije ni grimasu napravio, pije ga normalno, bez ičega.
Ja svom Petru dajem 4 kapi u žličici, siku mu ponudim ali on vitamin pije bez problema. Čak mi nikada nije ni grimasu napravio, pije ga normalno, bez ičega.
moja Tara se vec navikla na taj okus ja joj dajem na žličicu 3kapi i nakapam malo sokica ili caja, i tako cemo sve do godine dana jer je tako rekla TETA DOTKORICA.
kapi u toku jela, namršti se on, namrštim se ja, ali ne traje dugo taj gorak okus.
zar ti nisu rekli da i ti to uzimaš?
u njemackoj se uopce ne preporucuju kapi nego tabletice koje je i danchi spomenula i to prve dvije godine-nema bas sunca pa.. :/Danchi prvotno napisa
nama je babica rekla da tableticu stavimo u obrazic iznutra i onda odma cika i nama super odgovara-na zicicu bi bilo po ciloj sobi![]()
Ja nakapam svog mlijeka u plastičnu kašičicu i onda 5 kapi vitamina D...Ona popije kao da je samo mlijeko...Onda joj valjda tako nije gorkoA što se tiče ljeta i zime, meni je par pedijatara napomenulo da dajem svaki dan do navršenih godinu dana bez obzira jel ljeto il zima i da mnogi roditelji griješe kad izbjegavaju davati djeci vitamin D u ljetnjem periodu...
e da, tabletice nisu uopce gorke-ja probala![]()
Ja Maši izdojim malo mlijeka u žličicu i onda stavim kapi D vitamina. Dok joj damo tu žličicu, onda se najprije nagne, ko da pije rakijui onda polako pogutne - uz to napravi facu "kaj pa je ovo" i onda se obično nasmije, jer se MM i ja obično smijemo načinu na koji to ona popije.
svako jutro u sok 3 kapi tak da niš neosjeti ,,probali smo na žlicu ali nemoguča misija
nakapam na zlicicu uz kapi i malo svog mlijeka i M to s odusevljenjem popije. u zadnje vrijeme pijemo navecer prije spavanja. on se strasno veseli cim vidi zlicu i sirom otvara usta....stvarno bi mogla poceti s dohranom![]()
nakapam na žličicu 5 kapi dam bebici i odmah joj dam da popije malo čaja ili joj dajem u toku hranjenja mlijekom.
meni je pedijatar rekao da djetetu do godinu dana dajem D vitamin svaki dan, a nakon toga samo zimi i to do treće djetetove zime.
Prije jela,dajem mu na kasiku, pomijesam sa mlijekom, onako gladan -pojede u neznanju![]()
kapnem 3 kapi u plastičnu žličicu i ubrzo nakon tog joj uvalim cicu![]()
Da mu cijelu bočicu sipam u usta, ne bi mu bilo dosta. On to jednostavno obožava, oblizuje se, pucketa jezikom. :shock: Nema tog plača koji pogled na bočicu vitamina ne može smiriti!![]()
ozbiljno? :shock:Elinor prvotno napisa
mislim da je ovo rijetkost, bravo za vas :D
Ni ja ne kužim; jednom smo MM i ja probali pa nam se digo želudac, a mali bi se zalijevao s tim. Zato sam mislila da će dohranu prihvatiti objeručke, ali. Tek sad nakon 2 mjeseca je počeo malo normalnije jesti. Možda sam mu trebala začiniti listovima pelina!?
![]()
u malenu zlicicu par kapljica mlijeka i dvije kapljice vitamina. mi smo na pocetku pili taj gorki i ljuti i ruzni vitamin ali nam je onda pedijatar prepisao vitamin sa okusom narance. to se bebiju vec svidja
Mi koristimo tabletice D-fluretten ili tako nešto... Koje sadrže i vitamine i fluor za zubiće.![]()
Fora je što ih ima dovoljno točno za jedan mjesec i obilježeni su po danima tako da nam se ne može desiti da se dupliramo ili da preskočimo koji dan (to već lakše).
3 kapi na zlicicu i dodam malo caja, on se smije cim vidi da kapam na zlicicu, popije bez problema i bez mrstenja. Kad je bio skroz mali dogodilo se par puta da je pola ispljunuo ali sad vise ne.
da ne otvaram novu temu...
vidjela sam da neke od vas daju tabletice d vitamina - nama je doktorica rekla uzimati tabletice c vitamina i zanima me kako to dati djetetu? :? sad ce imati 6 tjedana. da smrvim i isto kao i d vitamin stavim u zlicicu svog mlijeka?
Zašto tabletice ako je tako mala beba? L je dobio Vitamin C u sirupu - nije bio oduševljen, ali je pio
dojeno dijete dobiva dovoljnu kolicinu c vitamina iz majcinog mlijeka pa me zanima na osnovi cega je pedjatrica prepisala tablete c vitamina djetetu od 6 tjedana?tenshi prvotno napisa
Mi ne dajemo kapi d vitamina.
Obvezali smo se provesti minimalno sat i pol tjedno na zraku i to je to, mi skupljamo vitamin d.![]()
ni ja nikad ni kapi nisam lukasu dala
http://www.mojedijete.com/treba-li-m...itamina-d.html
L su propisali c vitamin kada mu je krvna slika bila vrlo loša (bili smo dugo u bolnici). U isto vrijeme je dobivao i željezo. (i on i ja)
Zrinu sam ga počela davati kad je napunio 7 mjeseci i dajem cca dva puta tjedno po dvije kapi.
Žličicom; njemu je to jako fino.
ja nisam bas odlucila ne davati ali je F toliko gadan i pljuje ga van da joj ponudim stvarno kada se sjetim, a to je dosta rijetko![]()
Moj N tako brzo raste, a vrijeme vani je jako loše, zato mu redovno dajem D3 kapi. Dajem mu kašićicom, malo se stisne i to je to. Emina je pucala kapi ko da je to nešto superiška, a zaista su grozne.
ne znam. ja joj ga nisam jos davala bas zato jer mi nije ni bilo jasno sto ce joj. prvi put sam cula da netko preporuca i C vitamin.leonisa prvotno napisa
L. je ogladnila jer smo jako dugo cekale pa je pocela plakati, zena mi je triput morala ponavljati za kapi D vitamina (jer mi je bilo cudno zasto 5 kapi) i onda nisam vise ispitivala, misleci da cu pretraziti to na internetu...cim je ona meni rekla da stavim d vitamin u caj pa da joj ga dam nakon onih sat i pol kad me trazi sisu ("jer ne moze ona tad vec biti gladna"), zakljucila sam da cu ja tu samo klimati glavom, a doma raditi po svom![]()
a sad kad sam vidjela da je netko spomenuo tabletice sam usput pitala. vjerojatno cu ih ja uzimati i gotovo.![]()
kapnem jednu kap ili direktno na cicu (iskljucivo dojenje) ili na prst pa njoj u usta, nema problema. Isto bas ne dajem svaki dan.
ajme isto i kod nas. kad nam je pedijatar promenio vitamin i dao nam neki sa okusom narance. Svako jutro poslije presvlacenja mu samo kapnem u usta, a on ko gladni pticic zna sta ga ceka pa sam zijevaElinor prvotno napisa
![]()
upravo ovako! onda mu jos par puta nakapam mlijeka na zlicicu i covjek se veselikikki prvotno napisa
![]()
na žličicu 5 kapi ina to polize, popije i to je to, bez grimase. ali ona uzima i zeljezo pa joj posli dam i to. zeljezo obozava ne bi vijerovali. obozava
ja dajem na kasicicu, s izdojenim mlekom. Izi normalno popije, a Novi se jaaako bunio na to.
Mislim da ce nama pre da ukinu jer vec pipam skoro zatvorrnu fontanelu, a ima samo 3 i po meseca.
Direktno u usta, najlakše je, čak i sada kada je skoro 15 mjeseci.
U početku s mlijekom, sad bez i nije joj neki bed, mislim da je zanima grickat žličicu. Žličica je plastična, jel' neko čuo da se D vitamin mora u ono željeznoj, nešto mi je sestra govorila da kao plastična nije dobra zbog resporcije itd., ali ne znam ima li to veze ikakve?
Skoro nikako. Kad se sjetim u žličicu izdojim par kapi mlijeka i ukapam kapi, inače sunce rules![]()
Nemam pojma. Zadnje sam pročitala tu na forumu da bolje u plastičnu, tko bi ga znao :?ina33 prvotno napisa
Mislim da bi pisalo u uputstvima u pakiranju lijeka kako se treba davati, ovako je vjerojatno svejedno.
Ja dam kak već imam pri ruci, jednom metalnu, drugi put plastičnu. Par puta sam davala da poliže s vrha mog prsta (doza nam je dvije kapi). Puno puta i zaboravila dati
Sad kad je dohrana tu, dam joj u toku hranjenja u žlicu s hranom. Tu žlicu s posebnim guštom pojede![]()
Nakon kupanja do prije 5 dana davala po 2 kapi a sad po 3 kapi i to u plastičnu žličicu onu od sirupa izdojim svog mlijeka i stavim 3 kapi promućkam i dam joj da popije na ležećki al već zna taj bljak okus pa joj se i neda al ipak popije. Nekad joj se digne i želudac bljak al ne povrati.
marica prvotno napisa
Tako i moj Sven. Nemamo nikakvih problema. Čak i zine ka dvidi da mu dajem žličicu i kad proguta kaže njam.Jel istina da je d vitamin najbolje davati navečer? Tako sam čula, kolegici je tako rekla pedijatrica. Nama nisu ništa rekli kad da ga dajemo.
![]()
Ja mu dajem ujutro. Inače zaboravim.Ne znam...
Meni su rekli da i ja uzimam 3 kapi i da 3 kapi dajem S. Jel još neko uzimao ili sam samo ja morala?
ja stavim par kapi u žličicu i direktno u usta.namršti se par sekundi i onda dalje sve super!mislim da mu se ništa stravično neče desiti ako osjeti i nešto gorkasto par sekundi u ustima.nikad ne bljucne nego uredno proguta!
evo mi krenuli s d vitaminom.. nakon čitanja vaših dogodovština oko davanja vitamina lijepo sam ga nakapala u žličicu, malo izdojila mlijeka preko toga i tutnula mališi u usta... a on- bolje je to progutao nego kapi protiv grčeva koje su slatke
![]()
meni je pedijatar i patronažna rekli da je svejedno u koje doba dana se uzima.samo da je bitno da svaki dan dobije.mi dajemo navečer kad je kupanje jer sam tada sigurna da neču zaboraviti!to je kao dio večernjeg rituala!![]()
A ja obavezno joj dajem ujutro jer ak ujutro preskočim kasnije nema šanse,obavezno zaboravim.Nakapam joj 4 kapi u žličicu,neki put izdojim malo mlijeka,neki put ne,uglavnom namršti se,al proguta.Još se nije desilo da je ispljunula.