kako skupljate vitamin ako npr par dana pada kiša pa nemožete van?ili ako je jako hladno sad po zimi? :?
kako skupljate vitamin ako npr par dana pada kiša pa nemožete van?ili ako je jako hladno sad po zimi? :?
tjedna doza se skupi jednom polusatnom setnjom. osim toga UV zrake koje poticu organizam za proizvodnju d vitamina dolaze do zemlje i za oblacnih dana, samo u manjoj kolicini. daklema, problema nema.
kako kad je zbog nekog razloga nemoguće par dana izači van?mama courage prvotno napisa
a tako,kužim onda.![]()
ispričavam se, brzopleto sam odgovarala.w latka prvotno napisa
nisam napomenula da u našem slučaju smo se služili i vitaminom D iz proizvoda koji se na ovom forumu ne smije spominjati.
koji se to proizvod nesmije spomenuti?adaptirano mlijeko za dojenčad l nešto drugo? :/ ja sam za to da svi otvoreno kažu svoje mišljenje o svemu a ne da postoje neke tzv "zabranjene teme"
w latka nova si pa ne mozes pohvatati neke stvari... Mama courage provocira i to joj je ko dobar dan, tako da se nemoj pecati![]()
a tako to tu ide....hvala na obavjesti
![]()
istina je ono što anchie veli.al' istina je i ono što napisah. osim sunčevih zraka, hranila sam dijete adaptiranim u kojem je bilo naznačeno da ima D vitamina. mislim da je to fer spomenuti, da ne bi pomislili da sjedim na sunčevom kolektoru od jutra do mraka.
![]()
sorry, w latka, ako sam te zbunila.![]()
ništa ništa,sve je ok![]()
žličica, s malo mlijeka, složi facu i brzo zaboravi što se dogodilo :D
Ja sam dobila vitamin D3 od pedijatrice i to je pila sve do god dana, po ljeti kada su vrućine 3 kapi, po zimi 4.
dok je bila mala beba (4-6) mjeseci davali smo kombinirano 5 kapi BioGaia probiotičke kapi + 2 kapi vitamina D i gutnula bi to bez problema (okus po masnom, gorčinu nisam zamijetila), kasnije (iza 6 mjeseci) samo vitamin D (gorak) pa smo stavljali u žličicu s rižinim mlijekom koje je samo po sebi slatko. Ponekad bi to prošlo a ponekad ne jer mali muger jednostavno otvori usta, lizne 1 mikrolitar i kad vidi da je gorko neće otvoriti ni za živu glavu
no, obzirom na podatke o boravku na suncu, ljeti smo davali 1-2x tjedno, a zimi malo češće
Zaboravih, davno sam rodila svoju prvu srećicu, dali dobivamo vitamin D od pedice na prvoj kontroli ili ga dajemo od dolaska kući prema preporukama iz rodilišta da ga odem kupiti pa da me spreman čeka doma
Ne dajemo D vitamin.
Malo kronologije: 1. dijete-AD kapi, ne sjećam se točne doze
2. dijete-D kapi (A više nije bio preporučen u kombinaciji s D), doza 10 kapi dnevno :shock
3. dijete-D kapi, preporučena doza 3-4 kapi
Prvom sam davala tu i tamo, drugom i trećem ne.
Da imam četvrto vjerovatno bi skinuli preporuku za D kapi potpuno.
Nešto slično je bilo i s toaletom pupka, troje djece tri potpuno različite metode održavanja pupka...
ne dajem.
prodje mozda par dana da nije na suncu, kad je oblacno, al zato kad je suncano dobije i vise od "preporucene dnevne doze".
ni starijoj nisam davala.
Na žlicicu za male bebe, prije hranjena. Ne sviđa joj se, strese se ali brzo zaboravi taj gorku okus
D vitamin dajemo tako da se malo nagne u polusjedeći i nakapamo direktno u usta . Tako radimo od cca. 2. mjeseca života, preporučila nam pedijatrica. Nama je to sve fino i kad bih joj dozvolila pila bi ga 3xdnevno.
Meni stoji bocica pokraj prematalice, tako da samo redoviti u pijenju. Nakapam mu na zlicicu i u usta. Ispocetka se znao stresti i kihati, sad vise ne. Pije bez problema.
Uh, moj je sin povraćao D3 od Plive svaki put. Nabavila sam onda Oleovit D3 kapi koje nisu gorke i to super prolazi. Kapam u usta 2 kapi. Dajem kad se sjetim , a to nije svaki dan![]()
Posljednje uređivanje od Točka : 22.01.2013. at 13:16
u pocetku sam mjesala sa svojim mlijekom, u spricu i zuuuum!!! pa smo po ljeti malo zaboravili na vitaminceke, a od 9og mjeseca na zlicu i to je totalno veselje... ide am-am i ne pusta zlicicu nikako....a to gorko...brrrrr
jaooooooo sad pogledam popis tema i vidim vitamin d. Moj već tri mjeseca čuči u hladnjaku, nisam mu ga ni dvaput dala. ups
ali šetamo se redovno...
Žene, jedan sitan detalj o D3: konzumacija obavezno nakon dojenja jer se otapa u mastima. I paziti na količinu (konzultacije s pedijatrom) ako netko još uvijek pije prenatale i sl. jer i u njima ima D vitamina a izlučuje se u mlijeku, da bebe ne budu predozirane. Ako netko daje djetetu Bio Gaia kapi, one idu prije dojenja jer se otapaju u vodi. Pitala tetu u ljekarni a potvrdila mi je obiteljska mr.pharm.
i da,, trebam davat 4 kapi... sa starijom sam 2, neznam o čemu ovisi! i to na žličicu sa mojim mljekom... ista ped.
ne dajem ! ima 3 mj,, ni starijoj nisam! a na zadnjem pregledu kaže meni pedijatrica "nisam vam napomenula!! d vitamin davajte UVIJEK direkt u usta, nikad na žličivu jel od toga nastaju pileća ili izbočena prsa!!!"![]()
manjak vitamina D izaziva rahitis, ne vjerujem da ti je pedijatrica rekla da će ti dijete imati pileća prsa zato što mu daješ D vitamin na žlićicu
mi dajemo vitamin D, ponekad nam zna proletiti dan pa da joj zaboravim dati , zaključila sam da moje dijete ne upije svakodnevno 15 min sunca, pogotovo ne na ovim temperaturama od 36 stupnjeva
Ako je beba dojena, ili ako AD nema dodatak D-vit ,treba joj dodatak D-vitamina. Nikako nije mudra odluka da se kapi ne daju. Dugoročno možeš ugroziti zdravlje djeteta. A pedijatricu nisi dobro razumjela. Nije mogla reći ovo što si ti napisala.
Dobro, sad je sunce (doduše ne znam koliko ti je beba direktno na suncu da se stvori dovoljno D-vit) ali stvarno daj kapi.
U početku smo mu pokušavali dati žličicom, 3 kapi u malo vode, ali svaki put je pljunuo. Nakon toga bi taj sadržaj, malo vode u žličici sa kapima povukli špricom, stavili špricu u kut usta i uštrcnuli. Nije ni skužio da je nekaj dobio![]()
Covjek ne mora biti na direktnom suncu da bi stvarao D vitamin. Dovoljno je 15 minuta dnevno da su ruke i glava izlozeni suncevom zracenju.
ne morate vjerovat! čule i svekrva i ja i čudom se čudile,, jaako smo je dobro razumile! I ne samo meni i šogorici je tako rekla!![]()
Uzimamo AD kapi, 3 na dan. Ja ih ne uzimam. Kad se treba povećati broj kapi? Mi smo 3,5 mjeseca
Možda su sada nove preporuke, ne znam , ali do prije par godina je 3 kapi bilo dovoljno cijelo vrijeme uzimanja, tj, do godine dana otprilike.
Meni je pedijatrica rekla da dajem 4 kapi sa vodom, ali s obzirom da tamo piše da se daju sa mlijekom il sokom, a bebač je isključivo dojena beba, ja sam par kapi mlijeka izdojila na žličicu i pomiješala sa vit.D. Na početku je malo bljuckao, ali sad ide bez problema. Nisam primjetila da se mršti, valjda mu je fino. A količina propisanih kapljica, ovisi valjda o vremenu kad je dijete rodjeno i spolu, bar ja tako mislim.
Moj bebač ima 3 mjeseca i još nismo poceli s D3 kapima, živimo na moru pa je sunca na pretek, iznosim ga vani svaki dan bar na 15-20 minuta. Preporucena doza je od 3-5 kapi (tako nam je ped.rekla) pa smo M i ja odlučili da ja uzimam pola doze, samo nikako da pocnemo. Čula sam da ih bebe jako tesko podnose, jel mi neko moze rec kako su vam bebe podnosile vit.D???
Normalno. To su opet neke glupe teorije zavjere. Ili ona da bebe imaju grčeve od vitamina D
Daj djetetu propisanu dozu, ujutro, otprilike u isto vrijeme i zaboravi da si je uopće dala![]()