Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Sigurnost u vrtiću

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Sigurnost u vrtiću

Vrtić u Kustošiji ima prekrasno igralište, no problem je što je omogućen pristup djeci i odraslima koji nisu korisnici vrtića.
    Osoblje vrtića tvrdi da je nemoćno, jer su, ukoliko brane pristup u vrtić strancima, izloženi različitim vandalizmima.
    Znam da ne mogu kontrolirati vrtić izvan radnog vremena, ali u razdoblju kada su vrtićka djeca na igralištu, dešava se da im pristupaju starija školska djeca i provociraju ih, maltretiraju i nude cigaretama...
    Odgajatelji su prisutni i ništa ne poduzimaju.
    Komentar tajnice je bio da bi dijete trebalo samo pristupiti odgajatelju i žaliti se ako ga netko gnjavi.
    Kako očekivati od petogodišnjaka da uoči opasnost od strane tinejđera, ako ga taj svijet privlači jer je nešto novo, nepoznato?
    Bojim se za sigurnost svog dijeteta. Što poduzeti?
    Molim pomoć

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam išla u taj vrtić i dok smo bili na igralištu vrata na ulicu su se zaključavala i sjećam se da čak ni moja mama nije s te strane mogla ući u vrtić kad bi dolazila po mene. Ulazilo se skroz okolo kroz samu zgradu.
    Poslije kraja radnog vremena bi školski klinci (i ja kasnije ) preskakali ogradu i igrali se unutra.
    Igralište je stvarno bilo genijalno.

Što učiniti?
    Prvo razgovaraj s ravnateljicom i vidi što će ti ona reći.
    Ako s njenim odgovorima nisi zadovoljna i vidiš da se situacija ne popravlja nazovi Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, sektor predškolskog odgoja - oni su zaduženi za vrtiće i stanje u njima.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda smo zajedno išli u vrtić.
    Hvala na informacijama.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I meni je poznat vrtic

No, koliko sam vidjela - dosta je drzavnih vrtica stavilo onu visoku (preko 2m) zelenu siljastu ogradu, koja bi mogla rijesiti ovaj problem.

To sigurno ide iz nekog gradskog budzeta za sve gradske vrtice.

Mozda da na to ukazete ravnateljici

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Tami prvotno napisa
    Možda smo zajedno išli u vrtić.
    Hvala na informacijama.
    hehe, tko zna
    možda čak i u školu

ozbiljno sad, djeca imaju pravo na sigurno mjesto za igru i to im vrtić mora omogućiti
    ako ravnateljica to ne može postići zbog nedostatka financija ili ljudskih resursa ili štoveć, reci joj da ćeš onda poslati upit Gradskom uredu.
    Ona je to već trebala odavno napraviti.
    Oko našeg su se vrtića prošlo i prekprošlo ljeto renovirale i podizale sve ograde jer je noću igralište bilo glavni punkt za pijane i drogirane.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tami, jesi li uspjela nešto saznati?
    Što kaže ravnateljica?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •