Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: samostalno pranje zubi

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno samostalno pranje zubi

Ovo me već neko vrijeme zanima, kada klinci počinju sami prati zube?
    Ne mislim na trljuckanje već na pravilno samostalno pranje, a ne da poslije još jednom vi morate oprati da budete sigurni da će svi zubići biti zahvaćeni.
    Kod nas se pranje još uvijek svodi na to da on prvo malo promulja a onda ja još jednom sve dobro izribam.
    Kada mogu očekivati da će to moći obaviti samostalno?

I još jedno pitanje da ne otvaram posebnu temu. Kada je dijete motorički dovoljno spretno da ga se nauče vezati žniranci?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

d. vec neko vrijeme temeljito pere zube, iako mi jos uvijek redovito stojimo kraj njega, tako da se ne sjecam kad je tocno pocelo, ali svakako u ovoj godini.

spigete je naucio vezati prije 10tak dana, bio je to veliki dan u nasoj kuci.

ima skoro 5,5.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je, izgleda, svoje zube prepustio meni na brigu jer najčešće kaže da je jako umoran pa nek mu operem ja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj ih pere , ali bez paste
    odmah mu se povraća ako stavi pastu :/

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

naši su imali prošle godine u vrtiću cijeli dan med.sestru koja ih je učila prati zube i sve što uz to ide, dobili su pastice, gledali filmove itd. obzirom da su mješana grupa, moja curka je imala 4 g. ali bilo ih je i od 5,5. i u stvari, ovo ljeto je to tek temeljito savladala, sad stvarno riflja po zubima i to više nije igra, dakle s navršenih 5 godina.
    a za žnirance su nam baš naglasili na roditeljskom da je po planu učenje vezanja s 5 g. i da se prije ne može očekivati od njih da to nauče (s 4 g. su npr učili kopčati gumbe - sve moguće).

Zoila avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

moj sin ima skoro 6 godina i poceo je prati zube sam s 5 godina, no jos uvijek provjeravama jeli temeljito oprao.

Naucio je vezati znirance prije par tjedana.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja kćer ih pere sama (3.5 g) ali obavezno ih ja moram poslije nje još istrljati. Mi smo sretni da hoće i ovako, kako god je da je!!!

zizi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luka sam pere zube od početka ove godine (tada je imao 4,5). Kad jede slatkiše ili pije sok, onda samo provjerim je li ih dobro oprao.
    Baš ovaj tjedan je bio na pregledu kod zubarke; pohvalila ga je da dobro četka zube. :D

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara je nedavno počela samoinicijativno prati zube ujutro i navečer (znači da sama uzme četkicu bez da je ja podsjećam)
    sama ih pere već dugo i ja to baš ne provjeravam. više nam je zezancija da se iskezi nakon pranja kao da ja vidim jel se sjaje, ali nije da nešto ozbiljno pregledavam.
    možda sam ja previše easy going oko tih zuba, ali jednostavno ju ne želim forsirati, provjeravati, prati joj ja zube...
    ja sam zadovoljna što je njoj normalno svaki dan oprati zube, a sad kako dobro to napravi
    meni je glavno da joj uđe u naviku, a kako će ona rasti, tehnika će biti bolja.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ivanina vrtićka grupa je nedavno ugostila "tetu zubaricu" koja ih je poučila pranju i brizi oko zuba. Tako sada i u vrtiću imaju svoj pribor i peru zube poslije ručka Doma brljavi u jutro prije vrtića "za ljepotu" a navečer prije spavanja "za zdravlje"
    pridružuje joj se i braco ali njemu nedamo pastu. Nama je fora pljuckat vodu, zapravo to je još vrhunac rituala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja pere sama, ali ja joj jos jednom istrljam nakon nje. cisto da znam da su cisti. i za sada to prihvaca. i ja sam zadovoljna sto mi dozvoljava jer mislim da ih ona dobro ne opere

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A. pere sama, a ja sam kontrolor. Najčešće su dobri. Ako treba ja još zađem u ćoškiće, i to je to.

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj se još uči baš dobro prati zube

njemu je lakše mahat glavom lijevo desno nego trljat rukom

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ha! Kupila sam u DM pješćani sat za F.. Svaki put kad pere zube okrene sat koji mjeri vrijeme 3min. koliko bi u pravilu i trebao četkati zube a i da ne spominjem da i voda curi jednako toliko dugo To nam je ograničenje i super je to prihvatio. Inače sad će za koji dan navršiti 5 godina.

mirje nije mi jasno kako u vrtići dozvoljavaju pranje zubi. Mome F. je bila isto tako teta zubarica u posjetu i u vrtićima su to strogo zabranili jer navodno, to je idealna prilika da djeca jedni drugima prenesu streptokok ili svakakva čudesa iz usta. Naravno, skupine su velike i tete ih ne mogu baš sve toliko pratiti. :? :?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svatko ima svoj pribor a kod nas grupe i nisu toliko velike pa ih tete mogu nadgledati. Osim toga, razgovarali smo na roditeljskom i nitko se nije bunio. Imaju i taj "pješčani sat" i odrade 3 min pranje. Streptokok se u vrtiću može dobiti još na 1001 način (govorim iz iskustva i vremena kad nije bilo pranja zubića u vrtiću).

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi smo naučili sa 2.5 god i to ga tete naučile u vrtiću.kod kuće mu moram sakriti četkicu kad ih opere jer trči sa njom u ustima i strah me da si kaj ne napravi.

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi smo našoj curici (4 g) kupili elekt.četkicu OralB i stvarno je super. ona uživa u pranju a mi smo sigurni da je zubiće dobro oprala

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi smo našoj curici (4 g) kupili elekt.četkicu OralB i stvarno je super. ona uživa u pranju a mi smo sigurni da je zubiće dobro oprala

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

milamaja mi isto i super je njemu a i mi zadovoljni

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    zara je nedavno počela samoinicijativno prati zube ujutro i navečer (znači da sama uzme četkicu bez da je ja podsjećam)
    sama ih pere već dugo i ja to baš ne provjeravam. više nam je zezancija da se iskezi nakon pranja kao da ja vidim jel se sjaje
    E (4,5 god.) se iskezi a ja moram ponjusiti da vidim kako fino mirise cisti zubici .

Od prosle godine E sama pere zube, ujutro i navecer; ponekad (ako peremo zajedno pa vidim da brlja) 'popravim' ja, inace ju pustim.
    (kuc-kuc-kuc) karijesa nema.

U vrticu sami peru zubice nakon svih obroka, no kako to izgleda... sumnjam da rifljaju.

Znirance jos nismo ni pokusavali vezati - sve patike s
    u nam na cicak.
    Bas cemo probati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •