Please help...! Imate li problema sa zanokticama i kako ih rješavati? Koristite li neku kremu za njegu kože oko noktiju....? Šta činite?
Ja sa svojom lijevom rukom ne mogu ništa jer su mi dva prsta sasvim strgana i strašno bole...![]()
Please help...! Imate li problema sa zanokticama i kako ih rješavati? Koristite li neku kremu za njegu kože oko noktiju....? Šta činite?
Ja sa svojom lijevom rukom ne mogu ništa jer su mi dva prsta sasvim strgana i strašno bole...![]()
Ja ih odgrizem, zubima ili grickalicom. Ruke dosta često mažem najobičnijom Niveom. Mislim da to ovisi i o prehrani pa i tu pripazim (naravno, ne radi zanoktica, nego tonaže, ali dobro dođe).
Ma i ja ih grizem i onda nastane ovo što nastane..., a to su strašne rane... a i primjetila sam da po noktima imam bijele fleke... Nadam se da postoji neka kremica za tu kožicu oko noktiju...!?Wanda prvotno napisa
Namaži nekom masnijom kremom ili uljem i zamotaj preko noći.
Ja ih obično zaradim kad mi se presuši koža na rukama, ili kad imam previše nekih oštrih stvari u torbi pa moram uguravati ruku između njih i onda uhvati zanokticu.
Probaj namazati i po kući raditi u pamučnim rukavicama sve suhe poslove, a za mokre preko pamučnih stavi gumene.
I čim ti se pojavi zanoktica nikako je ne čupaj nego odreži onim skroz tankim škaricama.
Meni su uvijek govorili da su bijele fleke po noktima od manjka vitamina. Nemam pojma je li to istina, ali pljujem i kad vidim crnu mačku. Vjerujem u sve i svašta.
Anamari, sori što ti uzurpiram topic!
Meni se prije 3 mjeseca od jedne takve zanoktice na kažiprstu pri korijenu nokta počela stvarati oteklina. Raste nekih tjedan dana, napuni se gnojem i onda pukne. Područje ispod nokta mi je stalno crveno i natečeno, popuca mi koža i boli me. Doktorica mi je dala neku mast ali ništa ne pomaže. Čitala sam u jednoj knjizi o zdravlju da ti simptomi mogu značiti candidu. Budući da sam sklona istoj ne znam dali je to u pitanju. Jel tko imao ovakvo iskustvo?
Nemam neki pametni savjet osim mazuckanja s kremicama, ali ne mogu odoliti da vam ne napišem savjet moje tete.
(Naime moja Ema često ima zanoktice na palcu.)
Treba često jesti pileću kožicu i sve one hrskavice oko bataka!
Na to mogu samo reći: bljaaaaaaak.![]()
Tko voli nek izvoli.
Ivančice, ovo ti nije za šaliti se, ja bi rekla da je to apsces. A to kako gnoj ode van, može i unutra, pa u krvotok, tj napraviti sepsu kod lošijeg imuniteta. Kremicama to nećeš riješiti (može se desiti slučajnost da u isto vrijeme kad mažeš tvoje tijelo to samo izliječi) nego pitaj dr. da te pošalje u kiruršku ambulantu na obradu toga. Ako je iskusnija možda i sama to zna napraviti. Pretpostavljam da uz to idu i antibiotici (za piti).
Ako ti prst kljuca i boli na dodir, to je kukac i moraš na kirurgiju da ti zarežu i iscijede gnoj. Možda ćeš morati ići i dva puta.
Joj cure, pa sad ste me jako uplašile. Pogotovo ti mamazika. :?
Meni se to kao upali, bude crveno, malo natekne pa se zagnoji i onda mi na kraju izađe taj gnoj. Nije to veliko, samo pri dnu nokta. I t onda bude ok neko vrijeme pa sve ispočetka. A od čega bi mi to moglo biti?
Kako misliš mamazika nazad u krv?Sad bubam, ali to znači da te bakterije ulaze u krvotok...i šta onda?
Pazi, ne mora se desiti da bakterije odu u krvotok, ali može. Zato treba razrezati da izađe gnoj, obično se još postavi i mala cjevčica (dren) da izlazi gnoj ako ga se još stvara, kako ne bi taj pritisak od procesa razorio tkivo i poslao bakterije u krvotok. Naprosto zamisli si da imaš jedan mali balon pun gnoja kraj nokta i on se napuhava, i samo ovisi o tome na koju stranu će puknuti pa da ili gnoj izađe van, ili u krvotok. Osobito ako to već tako dugo traje i promijenjena je koža na većem području, znači da je promijenjeno i sve ispod kože (je li ti cijeli vrh prsta topliji kad se to napuhava?)...
U slučajevima kad se jednom napuhne, ispusti gnoj van (na kožu) i ne stvori se ponovo to je druga priča.
I da, i ja sam čula taj izraz "kukac"...
I samo reci dr. da su te preplašili da to moraš srediti.![]()
ja to kuci samo rjesavam antibiotskim kremama, jer znam sta je i prepoznajem kad se pojavi. a znalo mi se dogoditi kad bi imala zanoktice pa onda mi ude malo kakice dok bi mijenjala pelene bebama..da gnjoj treba izaci vani to je tocna informacija....ali ja jos nikad nisam bila na nikakvoj kirurgiji niti u doktorice da mi razreze :/
baš mi jučer najstariji pokazal nožni palac, po svim simptomima izgleda mi ko kukac ( sjećam se tog izraza od cure iz razreda) , ja sam jučer mu to malo stisla ioko nokta je počela izlaziti krv ( malo),opravi smo i poštricali s peroksidom.
Dobro si to napravila s hidrogenom, ali ako je crveno i pokazuje simptome gnojenja, uzmi neku antibiotsku mast. Ja imam byvacin doma. Mislim da ga možeš dobiti u ljekarni i bez recepta ako kažeš o čemu se radi - obično samo zatraže podatke o obiteljskom liječniku. Palac zamotaj čistom gazom da se u cipeli ne praši, ali nemoj jako zatvarati flasterom. Po noći nek bude otvoreno. Ponekad treba dosta dugo da to zacijeli, ovisno kako duboko je zahvaćeno.
Evo još malo tuđe pameti:
http://www.msd-prirucnici.placebo.hr...iju/paronihija
I ja imam problem sa zanokticama jer su mi vječito suhe ruke. Ne dođe do upalnih procesa, jer puno mažem i gurkam, ali jako zavidim ženama s lijepim, zdravim noktima i kožom oko njih. Kod mene vječito nešto ispucano, suho, viri, grebe i podere čak i najlonke dok ih navlačim.
Sestro po muci.... Pogotovo me to muči zimi, iako se trudim voditi brigu o tome: mažem ruke danju namjenskim kremama (trenutno imam neku Balea s maslinovim uljem), a noću masnom kremom za dječje zadnjice (smeta mi po danu imati masne ruke). Vječito mi je posteljina masna jer mažem i ruke i noge tj.stopala time. Stariji sin ima istu kvalitetu kože i iste probleme, na nogama i češće na rukama. Zna mu se sve rascufati u froncle, a na nogama ovako dobije upalu kako je jelena.o opisala, Treba dobro paziti da nokti ne urastu, vrijedi za ruke i za noge. Rukavice su mi obavezne - zimi vani, a cijele godine kod čišćenja. Bilo mi je i gore u mladosti dok nisam imala suđericu, pa sam prala suđe na ruke. (Trenutno imam oba mala prsta na rukama u jadnom stanju - vidio me sin jučer da to mackam, pa kaže "Suosjećam, znam kako je to...")
Još o nogama - komotna obuća, samo pamučne čarape, ali svejedno - tko je sklon, teško to može u potpunosti zaobići. Osim toga, ako se nokat malo ozlijedi (npr. na nogometu) treba paziti da otkrhnuti rub ne dere po mesu.
Ne znam kolko je staro, jučer se nisam sjetila stavit betriona, bum danas kad dođe doma, planirala sam zelje kupit pa ga ukupusarit
Betrion je antibiotik. Mislim da bi to bilo dobro. Ako ga već imaš doma, ne moraš ništa dalje tražiti. Zelje možeš isto staviti, mislim da ne bi škodilo, ali antibiotik će brže riješiti stvar ako se već zagnojilo.
Koristi rukavice kada čistiš i imat ćeš lijepe ruke. Sva sila detergenata (pa i onaj za suđe) ispere masni zaštitni sloj i onda ruke budu takve kako si ih opisala. Meni to isto nije palo na pamet donedavno kada sam sve prala u kloru i počele su me peči ruke, i navukla rukavice (a mrzim ih jer ih je teško za skinuti) i prošlo za par dana.
I ja mrzim rukavice...
Vrlo mi je nelagodno raditi s njima, a najčešće sam i nespretna i nemam "osjećaj"...
Stoga ih najradije izbjegavam...
Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.03.2016. at 12:19
Meni su dobre rukavice od lateksa za poslove kad treba imati "osjećaj". Svojevremeno sam kupila cijelu kutiju, sad su pri kraju pa mislim gdje bih to opet nabavila. Ovako nešto - nije baš isto: https://e-trgovina.nn.hr/ured/uredsk...zavanje/813477 (nemam pojma gdje sam to našla). Bilo ih je i u kvartovskom dućanu, kutija s 10 pari. Imam takve u autu.
Za pranje sanitarija imam klasične gumene, debele. Tu mi ne smeta nedostatak "osjećaja". Trebale su mi godine da se naviknem, a i moram paziti da su veeelike, da ih lako navučem i skinem, jer ih često poderem ako su mi premale.
imam i te od lateksa i gumene,navučem ih svako prijestupne..nikako se natjerat radit išta s njima..stavljam trajni lak jer mi nokti i zanoktice bolje izgledaju...imam neko ulje za kožicu oko noktiju i sad tu bočicu držim na pultu u DB ne bi li se sjetila namazat...a ruke stalno močim,sad su tu još pp...užas...
kad je najkritičnije namažem ruke kokosovim ili maslinovim uljem,navučem gore spomenute lateks rukavice i držim preko noći...bude malo bolje...