Večer..

Potaknuta konstantnim problemima i različitim informacijama koje dobivam iz više izvora, odlučila sam pitati vas za savjet - stručnjakinje

Već godinama se mučim s različitim upalama, bilo gljivičnim, bilo bakterijskim - prvo ureaplazma, zatim hemolitički streptokok B i sada nova beštija - e. coli. Ne planiram trudnoću pa možda i nije primjereno da svoja pitanja postavim na ovom forumu, ali se nadam da mi to nećete zamjeriti i da ćete mi uskočiti u pomoć. Prije tjedan dana mi je pronađena e. coli u cerviksu. Ginekologa koji mi je radio pregled u to vrijeme nije bilo, njegova zamjena mi je prepisala samo dalacin vaginalnu kremu. Malo sam istraživala na internetu i skužila da to baš i nije primjerena terapija pa sam inzistirala na drugom mišljenju te mi je prepisan ceporex 1 gram, 10 dana i rojazol vaginalete. Malo sam zbunjena jer mi dečko nije dobio nikakvu terapiju, iako sam pitala i ginekologa i doktoricu opće prakse da li je to potrebno. Oboje su rekli da to nije spolna bakterija i da ne treba raditi ništa po tom pitanja. Na nekoliko foruma (uključujući i cybermed medicinski forum na kojem ordinira ginekolog) sam pročitala suprotno pa me zanima kakva iskustva vi imate s time?

Ako ste se susrele s e. coli u cerviksu, da li je i muž/partner dobio terapiju antibiotikom ili morao na briseve? Više stvarno ne znam što mi je činiti..