Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 156

Tema: Utječe li mršavost/debljina na mogućnost trudnoće?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam mislila da se ne trebam zamarat s kilažom iako sam prije trudnoće imala 48 kg na 168 cm, kad sam zatrudnila otkrila sam da imam jaku anemiju ( što ima poprilično veze s malom kilažom jer nisam jela jer nisam imala apetit ), sada nakon četiri mjeseca sam uspjela dobit šest kila i rješit se anemije ( skoro )

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj bzara prvotno napisa
    darkice, evo pozdrav od još jedne mršavice! ja sam ostala trudna sa 48 kg na 168 visine doslovno od prve!
    nemoj se opterećivati sa debljinom, mislim da je bitno da tvoja prehrana zadovoljava sve dnevne potrebe, a s vremenom i kile će doći na svoje!
    MM i ja sada radimo ponovno na bebici, ja sam još lakša nego u prošloj trudnoći, ali hranim se zdravo i raznoliko i uskoro ću vam nadam se javiti pozitivne rezultate!
    od mene i ne sekiraj se...
    evo ovako je bilo i kod mene....
    48kg na 168cm...svi vikali da sam premršava i da neću moć ostat trudna-jedino se moj ginekolog tome smijao i rekao da sam potpuno zdrava i da neću imati problema sa začećem...i tako je i bilo...odmah nakon što smo se prestali čuvati ja ostala trudna-rezultat je u mom avataru....

u trudnoći dobila 22 kg (znači bila sam na 70kg) ali pošto moj mališa voli puuuuno sisati i to još uvijek svako dva sata-ja sad spala na 53kg....

nadam se da će mi ipak ostati nešto kila...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

uf, ak ja dobim 20 kg izgledat ću ko bombončić
    pojest ću sve kolačiće, tebi u inat postat ću debela i sve djevojke neće biti slatke kao ja

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja nastavljam sa svojim eksperimentom.
    2 tjedna : -5kg :D

U prilog tome i ovaj tekst: http://www.soulcysters.com/weight_loss.html

Odličan mi je naslov "CYSTers"

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    2 tjedna : -5kg :D

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, još malo o mom eksperimentu.
    1. nema više gljivica
    2. nemam više ni jedne bubuljice na licu.

:D

Do prije 2 tjedna, čelo mi je izgledalo kao šmirgl-papir. Kad prstima prijeđem preko čela, prsti mi ostanu masni i osjeti se svaka bubuljica. Nikad doduše nisu bile gnojne ili velike, ali su neprekidno bile tu i išle mi na živce.
    Sinoć sam si malo guštala u kupaonici (duuuuugo tuširanje, pa mackanje kojekakvim uljima, kremicama...) i gledam ja u svoje čelo, a ono ten savršen. Čak i one sujedice oko nosa nestaju i T-zona mi uopće više nije masna.
    Nemam sad baš ni jednu fotografiju na kojoj se vidi kako je bilo prije, ali curke moje, ja sam preporođena.

A o gljivicama neću ni pričati.

Naravno da imam poticaja za dalje i da ne odustajem.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam preporođena.
    :D

Javljam da je u točno tjedan dana sišlo 2,30 kg (a jesam precizna... ). Ne nadam se nastavku tim ritmom jer mi obično u prvom tjednu ode najviše, i iako je to tek dijelić onoga što moram skinuti, pogled na vagu mi je bio ipak manje grozan nego u prošlu subotu.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Wow Shanti, za samo tjedan dana? Jel to UN?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

pošto je tema mršavost/debljina jel ima koja cura da se pokušava udebljati,

meni fale 4 kg

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Wow Shanti, za samo tjedan dana? Jel to UN?
    Da. I još sam u prošlu nedjelju i prekjučer radila pizzu...

Ciara, da ti barem možemo donirati ta 4 kg... i svi sretni.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj CIARA prvotno napisa
    pošto je tema mršavost/debljina jel ima koja cura da se pokušava udebljati,

meni fale 4 kg
    Ja se pokusavam udebljati
    Shanti, moze i meni koja kilica??

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja rado poklanjam 20ak kg, pa si raspodijelite

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a jesi skromna rene 2

pupeta avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam isto mislila da mozda nemogu zatrudniti zbog toga sto sam jako mrsava pa sam vratila tezinu na idealnu ali ipak od uredjenih mjesecnica i trudnoce nema nista

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

evo rezultata mog eksperimenta. Za sad -12 kg. Vještica stigla za 28 dana, ciklus ipak anovulatoran. Ali za razliku od prethodna 2 ciklusa to je ipak dvostruko kraće. Nadam se da će i sljedeći biti normalne dužine, ali ovaj put s ovulacijom.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lilamili prvotno napisa
    a jesi skromna rene 2
    Valjda, darežljiva!
    Pa toliko još nitko nije ponudio, al kod mene ima toga na pretek, pa si slobodno zemite

mamaanita čestitam na -12 i na skraćenim ciklusima, niš se ti ne brini ako je anovulatoran, pa treba neko vrijeme da to dođe na svoje.

Ni meni se ovaj mjesec baš ne događaju neke stvari, sve nešt miš-maš :/

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Valjda, darežljiva!
    Pa toliko još nitko nije ponudio, al kod mene ima toga na pretek, pa si slobodno zemite
    Ne morate se gurati kod Rene, bit će za sve zainteresirane, evo i moje konkretne ponude.

Cure drage, mislila sam ponuditi "samo" 15, ali evo, i ja nudim 20 (lako vratim koju natrag, ako mi sluuuučajno zafali ), a za prve četiri "mušterije" koje uzmu paket od 5 kg dajem i besplatnu teflonsku tavu za palačinke. Jamčim i kvalitetu tih doniranih kilograma: dokazano su postojani.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mamaanita, koja je tajna tvog uspjeha i u kolikom vremenskom razdoblju? :D

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja mislim da je bolje polako ih skidat, onda se ne vraćaju tak brzo, ja sam poslije prve trudnoće u roku od godinu dana ( možda i koji mjesec manje nisam baš mjerila ) skinula oko 12 kg ( čak nenamjerno jer sam imala 60 kad sam rodila), znaš ono-najprije dojenje i nespavanje, pa trčanje za kikićem i jednostavno zaboraviš jest, iako moram priznat da sam ja potpuno izbacila kruh, smanjila masne stvari, a do slatkiša mi nije ni bilo, al na silu ništa ne ide

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ne jedem kruh, slatko, grickalice, krumpir, rižu ni slične stvari.. Jedem puno salate, povrća, ribe, nemasnog mesa.. Bila sam i dva puta po tjedan dana bolesna pa zbog gnojne angine nisam mogla gutati ni vlastitu slinu. Vježbam, vježbam i vježbam. Dva puta tjedno na ples. Prošli tjedan krenula u teretanu. Doma vozim bicikl.

A što se tiče kila za podijeliti ja vam dam 50 i sasvim dovoljno mi ostane..

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Postavljam si male ciljeve. Odlučila sam do 30.-og rođendana skinuti 10 kg. Rođendan mi je preksutra (u srijedu), a cilj je i više nego postignut.. Sad je novi cilj za Uskrs doći do neke nove zacrtane kilaže.. I tako. Nisu se sve te kile u mjesec dana skupile pa tako neće ni otići.. Do ljeta očekujem dobro vidljive promjene..

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa
    a za prve četiri "mušterije" koje uzmu paket od 5 kg dajem i besplatnu teflonsku tavu za palačinke. Jamčim i kvalitetu tih doniranih kilograma: dokazano su postojani.

AAAAAAAAAAAA lolčina, opet teflonka

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

AAAAAAAAAAAA lolčina, opet teflonka

(to mi je jednostavnije ponuditi nego onaj portabl sama-svoja-majstorica-set-za-začeće; projekt je na stand by-u )

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj ticker u potpisu već tjedan dana stoji. Nije to zato što sam odustala, nego sam izgleda došla do nekog platoa. Nadam se da će se uskoro stvari opet pokrenuti. Do tada i dalje po starom.

Gost

Početno

Uf dobra tema , kada sam imala 78 kila imala sam dijagnozu PCOS onda sam išla na skidanje kila sada imam 65 kg i više nemam PCOS a planiram skinuti jo ovih 7kg inače sam visoka 168cm .

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moj ticker u potpisu već tjedan dana stoji. Nije to zato što sam odustala, nego sam izgleda došla do nekog platoa. Nadam se da će se uskoro stvari opet pokrenuti. Do tada i dalje po starom.
    Rene, i meni je uvijek prvo dva tjedna jurilo, a onda bi se zakopalo na tjedan dana, pa bi onda nastavilo ustrajno, ali sporijim ritmom nego prva dva tjedna. Doduše, tako je bilo kad sam tri-četiri puta bila na dijeti još mlađahna (čitaj: ispod 30 ), i kad sam željela skinuti nekih 8 kg. A sada... dug je put preda mnom. Enivej, htjedoh reći da je ovaj tvoj mali zastoj možda normalna faza u dijeti, barem kod nas nekih. Osim toga, u ovom tjednu kad vaga miruje sigurno si gubila masnog tkiva, jedino je vode više otišlo u prva dva tjedna. Sljedeći tjedan će te vaga sigurno razveseliti.

Danas planiram totalno gladovati, uhvatiti fazu mjeseca pa vidjeti što će se dogoditi, ali mi to pijuckanje tekućina cijeli dan nikad nije najbolje išlo za rukom, pa sam prilično skeptična u vezi svoje ustrajnosti. Doduše, sad kad sam to ovdje javno objavila, moram se doista potruditi.

Kbegicsi, meni je tvoja kilaža san koji se bojim da neću doživjeti. Čestitam ti na gubitku kilograma! :D Na koji način si ih skidala?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kbegicsi :D baš dobro da si se riješila PCOS, to je i moj cilj i nadam se da ću ga postići.

Moto mi je http://www.youtube.com/watch?v=p6QYkPVM-ck

ANKARA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Stavila bih UN dijetu na post ali ne znam kako se to radi. Htjela bih da se vidi samo link pa kad se taj link otvori da se prikaže sadržaj. Zna li netko postupak?

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

recepti i razmjena iskustava o UN dijeti postoje na Zdravlju odraslih, vec 14. nastavak topica

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=43402

na ovoj temi mozete razgovarati o utjecaju kilaze na zacece i ovulaciju, bez dijeta i slicno

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

rene, pomaknut će se. Mora. Evo ja sam imala vješticu pa mi je vaga čak pokazala 2 kg više. Tek sad nakon 8 dana imam manje. Ja ovaj put puno vježbam jer mi je nakon bezbroj dijeta i godina metabolizam spor ko puž..

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma samo da se srede ciklusi, a ostalo će već doći na svoje..

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja idem 2x tjedno na vježbanje po sat vremena (kod prof. tjelesnog u školi gdje radim).
    Osim toga, trudim se što više pješačiti na posao nazad, do grada...
    Mislim da bi se ovih dana trebalo pokrenuti.

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja ne znam što se sad kod mene događa. Temp. je jutros skočila i ima sluzi a tek je 8 dc :shock: Vidjet ćemo..

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sad sam možda već dosadna ali..ovo stvarno djeluje. Temp. je danas pala jako a LH trakica pokazuje dvije tamne crte, znači stiže O :D :D :D
    Inače smo ju čekali i po 40 dana. Jupiiii! Bit će akcije ovaj vikend!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U knjizi Povecajte svoju plodnost autorica kaze da body mass indeks treba biti izmedju 20 i 25, navodno je najbolje kad je 24. Doktori su najsigurniji da nasa tezina najvjerojatnije nije uzrok smanjene plodnosti ako smo unutar tih granica, no sve je to statistika, nismo svi isti.
    Ja se bavim fitnessom, 180/59 i nikad to nisam smatrala problemom da zatrudnim. BMI mi je bio 13.8 - 15 u vrijeme prije trudnoće. Ostala trudna ne planski iz samo 1 ne zaštićenog odnosa i do sada (33 tjedan) dobila 15kg. Ginekolog mi govori da je to previše, al ja to smatram najnormalnijom kilažom s obzirom na moju visinu i na onu prije trudnoće.
    Smatram da je prekomjerna težina problem jer u trudnoći ne možeš na dijetu, a manjak se ionako nadoknadi.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

BMI mi je bio 13.8 - 15 u vrijeme prije trudnoće.

zabuna, mislila sam na postotak masti. BMI mi je bio 18

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je BMI oko 29.

Samo da javim da nakon što sam skinula 4kg, O mi se pomakla sa 17dc na 15dc :D

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U knjizi Povecajte svoju plodnost autorica kaze da body mass indeks treba biti izmedju 20 i 25, navodno je najbolje kad je 24
    Jupiii. Meni varira 24-25. A ja mislila da je to previse. Kad sam bila na dijeti, trudila sam se sici do 22. E ovo me je utesilo

Posto u poslednjih godinu dana radim pretezno sedeci posao, imam dosta celulita, ali sam dobila i slauh oko struka, koji pre nisam imala i uzasno mi smeta. Ne mogu da se nakanim da krenem sa vezbama, a ni dijeta mi sad ne bi bas pasala. Imate predlog?

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo konačno nakon skinutih 6kg, ciklus se sredio sa 34 na 27dc.
    A i O se pomakla sa 20dc na 15dc.

ja to smatram uspjehom :D

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Rene bravo! :D

Jel to od profe , mislim od vezbi, ili imas neki poseban plan ishrane uz to?

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Tak sad sam vidila ovu temu akako se spremam u svibnju ili lipnju u postupak a imam 80+ pokušat ću bar 2 skinuti u dva mjeseca.do prije 2 godine bilo ja 63 na 168 i onda depresija,hrana i sad sr....
    valjda mi 6 kg mjesečno nije puno

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

imam predug ciklus i nikad mi nije palo na pamet da je od kg djelomično :/ .idem i to kontrolirati

pupeta avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

negdje sam procitala da ako imas visak kilograma onda je ciklus predug,a kako onda moze ciklus se produziti a imati manjak kila ili idalnu kilazu.
    to je moj slucaj.
    prvo sam bila jako mrsava pa sam pomislila da zato imam anovulatorne cikluse i jako duge cikluse.
    zatim sam se bacila na debljanje i dosla na idealnu tezinu ali ciklusi su i dalje oko 40 dana a ovulacije su upitne vise u nista nisam sigurna

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam smršavila već 22 kg, ciklusi su se s 55 skratili na 28-30 dana ali npr.ovaj je ipak bio anovulatoran..

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mamaanita bravo!

nema veze što je anovulatoran, sasvim je u redu imati 1-2 ciklusa bez O u godini. Samo što dok ne radiš na bebi, ne obraćaš pažnju i ne znaš za to.

Ali 22kg

laky, ukucaj u google "losing waight PCOS", nećeš vjerovati koliko gubljenje kila pomaže kod PCOS problema, ali ne bilo kakvo gubljenje kila, nego ugljikohidrati i inzulinska rezistencija (to je moj problem).

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Curke ovo je super tema (svaka čast Rene2 i mamaanita) .... i ja sam bucka... i s obziroma da sam se u zadnjih nekoliko mjeseci strašno udebljala ... sad kad čitam sve ovo...uopće me ne čudi što sam praktički imala 2 M u 5 mjeseci....
    inače cijeli život sam bucka ali sad sam se posebno "uredila"... i to baš sad kad bi htjela T...još uz sve to pijem Dabrostone a za njih sam čula da izazivaju apetit... (istina???)..stvarno mi netreba još koja kilica...
    Inače imam dobra iskustva s Atkins djetom,to je zapravo jedina koju sam držala sve ove godine u nekoliko navrata i koja je davala rezultate... sve ostale ništa.... problem je samo što čim se vratim na staru prehranu sve se vrati i to duplo... (kvragu i jo-jo efekt ) ipak se vrijedi patiti ako će to pomoći da ostanem T odnosno možda bi bilo pametnije da zauvjek izbacim neke ugljikohidrate jer stvarno počinjem misliti da bujam od njih (npr. kruh).
    ZAKLJUČAK: svečano sam odlučila da ću od danas krenuti na Atkinsa...
    P.s. SVAKA PODRŠKA DOBRODOŠLA.... javite se ako mršavite radi T....

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj amellee prvotno napisa
    javite se ako mršavite radi T....
    Evo, javljam se... u zadnjih mjesec dana mrvicu više od 8 kg je otišlo. I jučer sam konačno bila ponovo u svojim hlačama od prije khmtri godine. :D

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Shanti i dobrodošla amellee!

Evo ja sam još uvijek tu iako sam dans pojela pola kutije rahatluka

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj amellee prvotno napisa
    ..još uz sve to pijem Dabrostone a za njih sam čula da izazivaju apetit... (istina???)..
    Zaboravih dodati,

NE, Dabroston i Utrogestan ne bi smjeli utjecati na kilažu (barem tako tvrdi moj ginić MPOovac), i ja sam se izvlačila na utriće prošle godine, ali onda sam shvatila da su te kile ipak od žderanja, nemojmo se zavaravati.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mamaanita prvotno napisa
    ja sam smršavila već 22 kg, ciklusi su se s 55 skratili na 28-30 dana ali npr.ovaj je ipak bio anovulatoran..
    Draga mamaanita, daj napiši kako si uspjela smršaviti 22 kg ili mi pošalji pp. Naime, imam 33 godine, kronični sam bolesnik (inzulinska rezistencija, visoki krvni tlak, bubrežna oštećenja, srce...) i višak od 25 kg . Kako bismo silno željeli još jednog bebača svi dr. savjetuju prije trudnoće skinuti taj višak, a da ne govorim kako bi mršavljenje sigurno imalo i pozitivni utjecaj na moje boleštine.
    Usput rečeno, nema dijete koju nisam probala,ali uvijek sam vraćala izgubljeno i dobila bar još nekoliko kg.
    Borim se, borim, ali nikako ne uspijevam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •