Podižem sa za mene novim informacijama!

Zapravo, ovdje se većinom sve vrtjelo oko mršavica, a sada nastupaju bucke!

Ovo mi se već dulje vrijeme vrti po glavi i intuitivno sam znala da to mora imati neke veze, ali baš tako :/ hmm.

No da krenem: svoje prvo dijete sam zanijela za vrijeme Atkinsove dijete. Taman kad sam odlučila nakon 6 ciklusa pokušavanja da ću se posvetiti sebi, svom izgledu, fakultetu i krenula na Atkinsa, saznala sam da sam trudna. U to vrijeme sam već skinula oko 6-7 kg i odmah prestala s dijetom, te počela jesti trudnički. Ne baš za dvoje, ali bilo je i takvih dana.

Dugo tome nisam pridavala važnost, sve dok jedna naša forumašica nije rekla kako joj je gin rekao da je baš sada zanijela, jer je skinula nekih par kilica.

Već prije toga sam naišla na puno tekstova u kojima se ženama s PCOS savjetuje skidanje kilograma, kako bi se uravnotežio balans hormona inzulina i estrogena (zbog toga su neke od vas na metforminu/glucophagu).

Danas ima više različitih vrsta sličnih dijeta, South Beach, Montignac, Low GI, itd. u daljnjem tekstu ja ću ih zvati LOW CARB (LC).

Baš maloprije sam ugooglala " got pregnant after atkins" i prvi link koji sam otvorila me je izbacio iz cipela. Postoji cijeli forum žena, koje su na različitim LC dijetama neplanski, ili nakon dugo pokušavanja, već u slijedećih nekoliko ciklusa ostale trudne!!!

Izdvajam nekoliko citata sa: http://www.lowcarbfriends.com/bbs/wo...re-atkins.html

My daughter had fertility problems due to Insulin Resistance and PCOS. Her fertility doctor put her on Protein Power and in six months she was pregnant. She is now pregnant again after lowcarbing, so I'm a real believer in LC benefits for infertility
This is my 3rd time getting pregnant while low-carbing

Meni je ovo i više nego dovoljno, a vas ne nagovaram, nego započinjem eksperiment, od utorka 15.1. ne jedem ugljikohidrate, tj. krenula sam u fazu indukcije Atkinsove dijete, dakle pojedem do 20g UH dnevno.
Jedem meso (sve vrste), tu i tamo hrenovke, tvrde sireve, svježe sireve (naročito zrnati), acidofil, jogurt, pijem kavu s mlijekom (2-3 šalice dnevno), povrće (ne jedem krumpir, rižu, grahorice i voće).
Do danas vaga pokazuje -2 kg.

Faza indukcije traje 2 tjedna, nakon toga ću postupno povećavati unos UH (po 5g dnevno) i tako sve dok kg idu dolje. Nemam cilja što se tiče kilograma, ja bih bila sretna i s 5 kg manje za početak, jedini cilj je trudnoća!

A o tome ćete svi biti obaviješteni, ukoliko se dogodi