Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: streptokok u 30.-om tjednu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno streptokok u 30.-om tjednu

evo mene opet s nekim problemom. prije mjesec dana napravljen mi je serklaž. po primitku u bolnicu napravljeni su mi brisevi i urinokultura i svi nalazi su bili uredni. prije tjedan dana pojavio mi se neki žućkasto-smeđi iscjedak, odmah sam otišla kod ginića i on je uzeo bris na aerobe i anaerobe i nalaz je pokazao streptokok kojeg sam očito donijela iz bolnice
    dobila sam klavocin od 1g 2*1 10 dana.

Šta sad? uhvatila me panika, može li ova beštija doći do bebica, s obzirom da mi je stavljen serklaž? Kakva su vaša iskustva?

zaba

Početno

ja sam na pocetku 33. tjedna i trenutno lijecim streptokok grupe D. doktor mi je rekao kako je rijec o bakteriji nezgodnoj na porodu (tim rijecima). mislim da je sada tvoja beba zasticena, nadam se, kao i moja. mene vise muci to sto sam citala kako se streptokok jako lako vraca pa sam zabrinuta sta ako mi se ponovo pojavi nakon lijecenja. pitala sam ostale na drugoj temi o streptokoku, ali mi niko nista nije odgoviro, nemogu da vjerujem da niko nema iskustva sa streptokokom grupe d. nadam se da cemo ga se rijesiti i ti i ja.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

strep B?

SUper da si dobila terapiju.

Ne mora značiti da si ga dobila u bolnici nego ga najvjerojatnije imaš od uvijek, baš kao i ja, ali te dođe gnjaviti kad ne treba, a to je u trudnoći.

Poradi na imunitetu, piju puuuuuuno jogurta ili uzimaj redovito Lactogyn kapsule.

I razgovaraj s doktorima da u porodu dobiješ antibiotik ako oni smatraju da je potrebno.

Ja sam ga dobila kao profilaksu zbog spontanog radi strepa i zbog urinoinfekcije istom beštijom u ovoj sad trudnoći.

I nix paničariti, sve će proći dobro.

DTe se je beštije nemoguće riješiti pa si eto terapijom koju si sad dobila neko vrijeme zaštićena, a bebe štiti i cervikalni čep i vodenjak tako da dok je vodenjak čitav, nemaš brige.

Sreeeetno i nemoj se samo nervirati draga

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

rvukovi,
    do sada sam vadila bris na njega ukupno 3 puta. zadnji put u bolnici pred kiretažu i nikad ga nje bilo, a onda se sad pojavi.

koje su to tablete lactogyn?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kiretažu=serklažu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Lactogyn

Prvi oralni probiotik za zaštitu zdravlja vaginalne flore

Peckanje, svrbež u intimnom području i vaginalni iscjedak problemi su koji su nažalost poznati većini žena. Često su povezani s narušenom ravnotežom vaginalne mikroflore, prirodne zaštite protiv naseljavanja štetnih bakterija i gljivica.

Lactogyn vraća ravnotežu vaginalne flore i stoga na prirodan način pomaže uspostavi i održavanju urogenitalnog zdravlja. Njegujući zdrave navike i upotrebljavajući Lactogyn probiotike žena preuzima kontrolu nad svojim intimnim zdravljem.

Lactogyn kapsule sadrže dva patentirana i klinički podržana probiotička soja, Lactobacillus rhamnosus GR-1 i Lactobacillus reuteri RC-14, za koje je znanstveno dokazano da pozitivno djelovanje na urogenitalno zdravlje žene.

Ovi jedinstveni u svijetu probiotici rezultat su 20-godišnjeg istraživanja kanadskih znanstvenika, dr. sc. Andrew W Brucea i dr. sc. Gregora Reida.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko sam ja informirana streptokok ne može za sad ugroziti bebu, već pri porodu može doći do prijelaza s majke na dijete. Ovisi o kojem tipu streptokoka se radi. al što sam ljuta na zdravstvenjake kad ostave žene da se informiraju po forumima, a još više što svaka druga iz bolnice dođe s bar jednom infekcijom (ja sam pokupila ureaplazmu)

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo već smo OVDJE raspravljali na tu temu pa si pročitajte:

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ej draga baš sam se iznenadila kad sam vidila da ti je bris pozitivan :shock:
    Što kaže dr.P?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj npjaksic prvotno napisa
    Ej draga baš sam se iznenadila kad sam vidila da ti je bris pozitivan :shock:
    Što kaže dr.P?
    dao mi je klavocin i za 10 dana će mi ponovo vadit bris. jesi li ga ti radila nakon serklaže ili će t ga prekosutra vadit?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •