Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Prije drilinga jajnika (lpsc)

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Prije drilinga jajnika (lpsc)

Hello!

Trebam vaše savjete i iskustva!
    Spremam se na laparoskopijski ovarian drilling na Sv. Duhu pa bi trebala savijete što i kako prije...
    Koji su svi nalazi i pregledi potrebni za lpsc? Što sve trebam obaviti?
    Pretpostavljam da je najbolje na zahvat ići početkom ciklusa.
    I kako onda to sve tamo izgleda? Ja nemam pojma obzirom da nikada nisam bila hospitalizirana u ovom kontekstu... Što sve trebam ponijeti? Što će mi olakšati život dok sam u bolnici? Koliko se ostaje u bolnici? ...

Trebam sve info koje imate i hvala vam od !!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=laparaskopija

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=laparaskopija

Evo prvo gore malo "štiva". U SD-u mislim da traže prije briseve, standardnu krvnu sliku i urin, rtg srca i pluća (to ti ovisi npr. u ST-u taj rtg samo starijima od 40 traže itd.). Mislim da si u bolnici oko tjedan dana (u CITO-u dan vremena) i da je bolovanje 3 tjedna (u CITOu 7 dana). Znači, ove savjete s drugih klinika gore uzmi s rezervom, traži si samo ove sa SD-a jer se i laparaskopija razlikuje od bolnice do bolnice. Sretno - gore su ti svi operateri vjerojatno super i nemaš straha, ja sam jednom davno bila na histeroskopiji na Sv. Duhu i ostalo mi je to sve u super sjećanju, sestre i doktori vrlo ljubazni (znam da sam bila mužu komentirala da me više paze u bolnici nego doma ). Ništa se ne boj i pročituckaj ovo dok ti se netko ne javi sa svježijim iskustvima!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A ponijeti vjerojatno moraš spavaćicu, bademantil, papuče, uloške, nešto za osobnu higijenu - pastu, četkicu, kremu za lice, ručnika 2 mala i nešto za čitanje, možda i CD player ili mobitel sa slušalicama. Laparskopija mene ništa nije boljela (CITO), ali bila je više manje dijagnostička - samo spržili blagu endometriozu, imaš 3 mala uboda - dva kraj jajnika, i jedan u pupku, mene samo taj prvi dan bolilo rame (to ti je od plina koji se upuhuje zbog laparaskopije pa tako izlazi van) i to ti je to. Niš' ne brini!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isabel pošto si već dobila sve odgovore ja ti samo šaljem
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo ina ti je sve detaljno odgovorila.
    Ja također imam samo sa Citom iskustva. U svakom slučaju - nije bolno ( mrvicu samo, manje bolno od M) i oporavak je dosta brz,
    Iako neznam za drilling :/
    Držim fige da što prije dogovoriš lpsc i da budu odlični nalazi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

HVALA predrage moje!!

Upravo sam odgledala Odiseju, i pod totalnim sam dojmom!! Plakala sam skoro ćitavi film...

Anyway, nije me strah, samo volim biti informirana! Hvala još jednom!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, i mislim da nakon cca 3 mjeseca možeš u postupak, keksat se možeš kako ko di kaže - neki nakon tjedan dana, neki dulje, nije neuobičajeno da krvariš malo nakon laparo poslije - tipa 7 dana, ko više, ko manje, trbušnjake isto smiješ radit nakon cca 3 mjeseca, ako se dobro svega sjećam.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja sam radila laparoskopiju i drilling i usput su mi propuhali jajovode da vidu da li su prohodni. Ništa strašno. Ništa me nije boljelo, samo malo šavovi. Sretno!

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo da se i ja prijavim - idem na laparoskopiju slijedeci tjedan u Cito zbog navodnog hidrosalpinxa i mioma na maternici

obzirom da je ina vec ionak sve napisala ne znam kaj bi pametno pitala vise, osim:

-kad mogu putovat natrag za zgb (ak me drugi dan puste iz klinike jel odmah ili da ostanem dva-tri dana tamo ipak)

- sta nije bilo da se u ivf postupak moze ic vec slijedeci ciklus nakon lpsc (nisam dosad naisla na ovo da treba cekat tri)

ak imate jos koji dobar savjet, pliiiiiz

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa
    evo da se i ja prijavim - idem na laparoskopiju slijedeci tjedan u Cito zbog navodnog hidrosalpinxa i mioma na maternici

obzirom da je ina vec ionak sve napisala ne znam kaj bi pametno pitala vise, osim:

-kad mogu putovat natrag za zgb (ak me drugi dan puste iz klinike jel odmah ili da ostanem dva-tri dana tamo ipak)

- sta nije bilo da se u ivf postupak moze ic vec slijedeci ciklus nakon lpsc (nisam dosad naisla na ovo da treba cekat tri)

ak imate jos koji dobar savjet, pliiiiiz
    - Možeš putovat za 2-3 dana nazad u ZG, preporuka je da se ne ide odmah taj dan kad te puste iz bolnice, ali pitaj točno - ako je panika i ti si dobro podnijela anesteziju - vjerojatno OK. Šavove ti onda vadi tvoja ginekologica socijalna ili priv. ili ginićka opće prakse;

- nama su rekli pauza najbolje mjesec-dva do tri.

Jedi lagano dan prije laparaskopije, znači riblja juhica, jogurt, ne zelen. Sve pitaj dr. Šparca ili dr. Poljaka - dostpuni su na mobitele i sve će ti reći i ništa se neće ljutit. Mene je sve dr. Šparac navodio, svaku dilemu razriješio, nikad nisam informiranije otišla na neki medicinski postupak i bilo mi je to super. Sretno!

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pujice sretno
    ja sam nakon laparo smijela u postupak nakon 2 mjeseca.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A na što ideš, pujice - hoće ti skidat taj jajovod s hidrosalphynxom? Jeste razradili scenarije what - if? I to ti je isto najbolje razraditi unaprijed. Ajde, sretno!

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    A na što ideš, pujice - hoće ti skidat taj jajovod s hidrosalphynxom? Jeste razradili scenarije what - if? I to ti je isto najbolje razraditi unaprijed. Ajde, sretno!
    pa ja mislim da hoce - ak stvarno je hidrosalpinx onda bolje da ga maknu. U svakom slucaju imam pregled i konzultacije u utorak, a onda operaciju srijedu ili cetvrtak, kako se dogovorimo

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jes, jes, slažem se. Sretno !

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pujice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sretno

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa
    pa ja mislim da hoce - ak stvarno je hidrosalpinx onda bolje da ga maknu. U svakom slucaju imam pregled i konzultacije u utorak, a onda operaciju srijedu ili cetvrtak, kako se dogovorimo
    Šaljem ti milijun !! i !! i držim fige do neba da sve dobro prođe!! Mislim na tebe !

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Hallo Pujice

Ja sam bila na laparaskopiji u 8.mj.Dosta loše sam podnesla narkozu pa sam bila u bolnici 5 dana no bez bolova.Na žalost dobila sam lošu prognozu,imala sam dva mioma na maternici,tumor na desnom jajniku te totalno začepljenje jajovoda.Tako sam postala kandidat za IVF i u postupak krećem u 11.mj.Sorry nova sam na forumu pa se još snalazim u svemu ovome.Moj savjet je da se obavezno sama doma obriješ ili depiliraš jer to sestre nemarno rade.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja bih trebala ići na lpsc sljedeći tjedan. Naime dobila sam termin od sestre, ali nikako ne mogu uhvatiti doktora (Petrova). Zadnji put sam kod njega bila u 8. mjesecu, sve ostalo smo telefonom rješavali. Moram priznati da me izluđuje osjećaj da ću tek na sam dan lpsc vidjeti doktora. Jeste li i vi tako ili ste imale nekakve konzultacije, dogovore par dana prije lpsc?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •