Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 126 od 126

Tema: Zasto ne kupovati cipelice prije nego dijete prohoda?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i sada ja muku mučim s tim cipelama ...
    danas sam mu probala cipelice, no nožica mu je još toliko mekana da sam mu ih jedva navukla i poptuno krivo staje u cipelama
    za 6 dana navršit će godinu i nema namjeru još hodati

no, ja krećem s poslom za koji tjedan i ostaje na čuvanju - vjerojatno kod bake
    baka bi rado da ima cipele ...
    i ja bih da ima nešto na nožicama jer kada smo vani on bi pokatkada stao na noge, a u čarapama mi baš nije prikladno ...

što da mu kupim?!
    jesam li ja dobro razumjela da su ove http://www.preschoolians.info/ samo s tankim kožnim đonom (kao deblje čarapice) ... je l to ono što prodaju kod nas kao cipelice za nehodače (ja to zovem "za šminku") i koštaju cca 100-200kn (npr. tintilinić)?

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vrijeska, imaš tri stupnja P. cipelica. Prvi je za nehodače, drugi za one koji su tek počeli hodati, a treći za iskusne, koji već trče. Ako već mora imati cipele, ja bih ti svakako preporučila te. Taj prvi stupanj ja nisam imala, meni izgledaju kao papuče, ali više će ti moći reći Školjkica koja ih je naručivala. Mi već imamo puno pari i zadovoljni smo. Bez tog njihovog visu-fit sistema uopće ne bih znala odrediti odgovara li joj veličina.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo da malo osvježim sa info vezano za Berlinkinu preporuku P. cipelica, koje meni osobno izgledaju odlično i čine mi se primjerenim za prve korake! Upravo sam iz Austrije naručila njihov Messlatte koji šalju besplatno i to sada i u Hrvatsku!
    Nazalost kako sam vec išla pogledati cipelice za 2. stupanj primjetila sam kako kod njih brojevi počinju sa 18! Nekome će se možda činiti čudno, no naša curici je jako sitna i njena nogica (izrazito uska) je još uvijek na broju 16-17 i nekako bas u skoro vrijeme ne vjerujem da će narasti, a prohodavanja očekujemo za kojih par tjedana.... :/

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ana0206, pogledaj američki sajt! Isporuka traje malo duže, ali imaju veći izbor.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a sta je s onim tenisicama, mekanim, npr puma ili adidas? jel to ok nositi ako jos nije prohodao (dize se i malo hoda uz namjestaj)? mislim uglavnom je bos, ali nekada ih nosi po vani kad ga stavim da puzi i dize se.

Početno

a one cipelice za bebe koje nehodaju?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mikka, ja ih ne koristim, mislim da su ti đonovi pretvrdi i prilikom koračanja se prsti ne mogu saviti (barem ne u ovim nike koje smo mi dobili na poklon). Cura kada je vani onda je većinom na nekoj dekici (za sada ju ne stavljam na beton ili u travu), a tada ima na nogama duple čarapice sa stoperima ili ove papučice sa kožnim đonom kupljene u H&M-u!

http://public.fotki.com/ana0206/moji.../img35894.html

Od kada se ustaje i korača uz namještaj više joj ne obuvam one "šminka cipelice sa mekanim đonom" jer dok stoji u njima one se totalno deformiraju...a samim tim i njena nožica!

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mamica prvotno napisa
    a one cipelice za bebe koje nehodaju?
    Pogledaj pod 1. stupanj! http://www.preschoolians.info/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e berlinka htjela sam danas kupit 2 kom ovih drugostupanjskih cipelica i nema placanje na kreditne kartice nego samo neki Gift Vouchers/Discount Coupons. kaj je to? kako da kupim preko weba ako ne na kartice? kako si ti platila?

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    e berlinka htjela sam danas kupit 2 kom ovih drugostupanjskih cipelica i nema placanje na kreditne kartice nego samo neki Gift Vouchers/Discount Coupons. kaj je to? kako da kupim preko weba ako ne na kartice? kako si ti platila?
    Joj, strašno su komplicirani i zbunjeni kad je Hrvatska u pitanju. Kad sam 1. put naručivala uopće nije bila ponuđena Hrvatska, poslala sam im mail i rekli su mi da pod zemljom odaberem Sloveniju, upozorim u napomeni i da će oni ispavno poslati narudžbu i tako je bilo. Ubrzo su ubacili i Hrvatsku, ali eto s greškom. Opet sam im poslala mail zbog toga s karticom i zamolili su me da opet naručim "preko Slovenije", ili ako ne ide, da svoju narudžbu napišem u mailu pa da će me "tako obraditi". Brzo odgovaraju na mailove pa im se slobodno obrati! Ja sam plaćala karticom, i račun bi isprva s obzirom da sam bila svrstana pod Sloveniju, sadržavao i MwSt, a onda bi mi oni mailom poslali drugi račun, bez poreza i u adresi bi ispravili Slovenija u Hrvatsku. Izgleda komplicirano, ali nakon što jednom naručiš i znaš sistem, vrlo je jednostavno. Meni je puno lakše prosurfati u potrazi za novim cipkama, nego obilaziti dućane... A i lakše mi je odrediti ispravnu veličinu i model, koliko god to nekom na 1. pogled apsurdno izgledalo.

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A kako preko interneta narucite pravi broj? Izmjerite duzinu noge? A debljina? A visina? Moj Jan ima "visoku" nogu, kao ja, neznam kako da to objasnim. Sta ako cipelice nisu dobre? :?

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj clio180 prvotno napisa
    A kako preko interneta narucite pravi broj? Izmjerite duzinu noge? A debljina? A visina? Moj Jan ima "visoku" nogu, kao ja, neznam kako da to objasnim. Sta ako cipelice nisu dobre? :?
    S ovim cipelicama dobiješ tri uloška - baš kako bi se cipele prilagodile širini/visini noge. Uz svaki model imaš navedeno je li prikladan za normalnu/usku/široku nogu - s tim da se usko i široko - baš zbog ta tri uloška - odnosi na ekstremno uske ili široke/visoke nožice. Ako fulaš (što sumnjam jer je sve super objašnjeno), možeš vratiti/promijeniti.

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajmo malo osvježiti ovu temu.
    Sad nam je fizijatrica dijagnosticirala valgus, ali neće ništa posebno poduzimati do jeseni jer M. ima i hipotoniju pa se stanje možda popravi itd.
    Preporuka hodati bos ili po neravnim terenima ili bos po neravnim terenima.
    E sad, sandale su nam okraćale i ja bih kupila nove.
    Ozbiljno gledam ove preschoolians, ali sam još htjela pitati kakva su vam iskustva s Naturinom? Frodom? Geoxom?
    Ne bih štedjela, bitno ni je da je ta peta čvrsta i da su savitljive. A opet ne bih dala za Naturino gomilu novaca, a da nisu dobre.
    Iskustva?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mi smo puzaci, ustajemo se uz namjestaj, povremeno pustamo i samostalno stojimo... DOma je uglavnom bos ili u carapicama bilo da smo u kuci ili dvoristu.
    Za grad i ostala prljava mjesta imao prescolians 1.stupanj (crvene starke). Mi zadovoljni

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zasto bas sad naletih na ovaj topic
    taman sam mojoj curici kupila dva para sminkerskih cipelica

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa i mi imamo šminkerske cipelice i čizme za ovu zimu, ali to su one nehodajuće. Poenta je da dete, kad počne da se diže na noge bude boso/u čarapicama. A ni moja ni tvoja neće to još par meseci, ne brini.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja oblacim cipelice samo kada idemo vani, da mu bude toplije. Mislim da djecu treba pustiti da uce hodati-bosa, jer tako lakse odrzavaju ravnotezu. A cipele trebaju samo za vani, jer misici stopalima pruzaju sav potreban oslonac

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo da ne otvaram novi, osvježim ovaj topic i postavim pitanje onima koji imaju iskustva sa prescooliansom.
    Dobili smo slatke male cipke br. 18 a sa njima i mjerač. Sva sreća da nisam imala ranije mjerač nego sam odokativno naručila broj. Sad po mjeraču ispada debela 19-tica a i ove 18 su joj velike (kroz prozorčić joj se prstić tek nazire).
    Kako onda kad drugi puta budem naručivala ako se na taj mjerač ne mogu osloniti... kako ste vi ? Jel vam valja po mjeraču?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za početak, vodi računa o tome da je stopalo dosta duže i šire kad stojimo.
    dakle, iako se tebi čini da ima jako puno lufta dok je nogica u zraku, to nije slučaj kad nogica stoji na podu.

druga stvar, najduži prstić mora dosezati onu donju crtu. ako je samo jedan prst doseže, cipe su dobre.
    ako je nijedan prst ne doseže, stvarno su prevelike.

i obavezno mjeri na obje noge, vrlo vrlo često je jedno stopalo duže od drugog.

za mjerač - iskustva su različita, nekima dobro mjeri, nekima pokazuje prevelik broj :/

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

onda je dobro, do prve je crte.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A sta ak smo kupili prevelike cizmice?
    Zapravo..uopce nemrem skuzit di su prsti..ali djeluju mi malo veliko..nije sad da pliva unutra..al.. :/

Sta bi sad nove trebalo kupiti pod obavezno?

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Evo jedan zanimljiv člana o tome da je ipak najbolje da dijete hoda boso:
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Lini...4/Default.aspx

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Podižem prastaru temu- ima li itko novih saznanja?
    Dobivam jako oprečne informacije- naša fizioterapeutica kaže da je najbolje da malena bude bosa-u protukliznim čarapicama (u fazi je dizanja na noge ali izvija stopala prema van, kao charlie chaplin) dok mi prijateljica kaže da je njena fizioterapeutica preporučila čvrste papučice u fazi dizanja na noge jer papučice drže nogu ispravno.

Da li vi svojim obuvate papučice ili su ipak bosi?
    Posljednje uređivanje od Gabi25 : 03.03.2014. at 10:57

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mi nismo. Prohodao je bos i hodao sljedeća tri mjeseca. Nekidan je na tv bio neki uvaženi zg ortoped (zaboravih ime) koji je sam rekao da ne treba prije prohodavanja, dapače, da je dokazano da ne utječe na razvoj nožice, a i nekako mi se čini prirodno i najnormalnije da hodamo bosi, sa što manjih zavijutaka i intervencija.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Zanimljiv članak http://www.slobodnadalmacija.hr/Lini...4/Default.aspx

a mislim da i Ranko Rajović navija za bosonogo razvijanje sinapsi.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

E. i H. su prohodali bosonogi.

T. je užasno krivila jedno stopalo (drugo malo manje) pa je bila u cipelama sve od ustajanja na noge.

Činilo mi se bolje tako, a i fizijatrica je dala zeleno svjetlo.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •