DA, za malu bebu su jako bitni rituali pred spavanje.

Mi isto nacicavamo, ali kod nas to ide ovako.
1. Kupanje i to se u kadici malo igramo-on sam zna kad mu je dosta i mi to poštujemo, odmah ga vadimo van iz vode kad nam signalizira

2.umatanje u onaj veliki ručnik-obožava taj dio i onda mlatara rukicama i nogicama, igra se s ručniko, mi mu pričamo i glupiramo se, a sad po novom traži ciku i dok je u ručniku pa mu ja malo dam.

3. oblačenje-uf to nam je najstresniji dio jer ne voli oblačenje pa ga stavim samo u bodić i vreću-sve ovo radim da mi dijete što manje kmeči prije spavanja, jer ako se rasplače jako onda mu treba jako dugo da utone u duboki san

4. tati dajemo pusu, on nam uključi mobila koji stoji iznad kinderbeta pokraj našeg bračnog u kojem spavamo svi troje (to je jedina svrha kinderbetu kod nas) i onda ja legnem pokraj njega, on sisa i jako brzo zaspi nakon toga.
Ponekad ima dana kad ne želi brzo zaspati i kad se odjednom samo razbudi, ali onda ga ja malo primim u uspravan položaj ali na krevetu, ne idemo nikud iz sobe, i kad se napričamo ponovo ga položim i sve ponovim i onda zaspi i spava bez ikakvog problema sam u krevetu.

Ako slučajno malo jače kmekne ja ponovo legnem kraj njega na par minuta i kad zaspi odem.
Mi dolazimo u krevez negdje oko pola 12, 12, a on ide spavati oko 8, pola devet sad od kad je dan kraći.
I spava cijelu noć uz još 2 sisanja bez da se prbudi-sve radi u tišini i u snu.

Ono što trebaš je oslušnuti dobro što tvoje dijete želi i tome se maksimalno prilagoditi i nećešimati problema.

Mi smo poušali uvesti neki naš sistem i onda nije išlo i isto se tako budio.