I onda čujem od nekog kako one pričaju da ih izbjegavam jer sam ljubomorna što one imaju djecu,kako ja nemam osjećaja prema djeci...
Da, ovo je zaista ružno, ali ukoliko je ovo istina, onda te osobe i ne ulaze u domenu prijateljstva. Mislim, održavati neke odnose samo kako bi se oni silom neke inercije nastavljali mi je skroz bez veze...Sonja, možda će ti ovaj problem pomoći u smislu filtriranja prijateljstava i quasi prijateljstava.
S druge strane, možda načinom razmišljanja možeš pomoći sebi. Uvijek će biti prijateljica s djecom, mama s djecom, djece susjeda...I ako će nas ta djeca uvijek i podsjećati na naš problem i samim time izazivati negativne osjećaje, onda je to najmanje dobro za nas same.
Dakle, možda je potrebno iz malo drugačijeg kuta pogledati na stvar... To zahtijeva izvjestan napor za nas koje prolazimo težak put u nastojanju da dođemo do vlastitih

, ali ako pokušamo doživjeti tu djecu (ne dovodeći ih u vezu s našim problemom), može nam se dogoditi da s leđa skinemo teško breme ili čak da uživamo s njima, da nam uljepšaju dan umjesto da ga učine tužnim... (Meni je puno pomogao moj mali nećak, obožavam ga

, a tako sam počela uživati i s ostalim klincima, doživljavati ih...(onima od prijateljica, susjeda...)
draga moja Sonja, od samog početka mi je jasno da si ti jedna topla i hipersenzibilna osoba, i znam koliko je teško nositi se s tugom i boli koju nosi ova borba, no ukoliko u ovoj svojoj životnoj fazi uspiješ pogledati svijetloj strani života u oči, bit će lakše... vjeruj mi. Što god napravila, bitno je da na taj način pomogneš sebi.
Iz sveg

ti želim uspjeh.