Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: krvarenje zbog ciste ili...?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno krvarenje zbog ciste ili...?

Prije mjesec i pol završila sam na laparaskopiji zbog vanmaterične trudnoće.
    Sve je prošlo ok i nakon toga sam imala normalnu menstruaciju.
    Prošli tjedan sam bila na kontroli i ginekolog je uočio cistu od 4 cm na mom lijevom jajniku.Rekao je da se radi o "jednostavnoj" cisti i da on vjeruje da će ona sama nestati.
    Ja sam danas dobila krvavi iscjedak i izlaze mi mali sluzavi komadići (oprostite,ali ne znam bolje objasniti).Nemam apsolutno nikakvih bolova ni ostalih simptoma.
    Da li je moguće da mi je cista pukla,jesu li to normalni simptomi puknuća ciste ili to sa cistom nema veze?
    Da li je netko imao takvo iskustvo?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da je moguće jer je gore na potpomognutoj jedna cura baš nedavno rekla kako joj je menga upravo završila, a dan prije tog novog krvarenja je nešto bolilo i da ona misli da je pukla cista. Iako, za bilo koju relevantnu informaciju trebala bi na UZV. Ja sam nakon histeroskopije i laparaskopije (dijagnostičke, blaga endometrioza malo koagulirana) dosta krvaruckala - tipa više od 10-15 dana, i to on-off - znači malo stane pa opet krene. Mislim da je to normalno.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja imam problema sa folikularnim (iliti funkcionalnim) cistama. Javljaju se pa pucaju skoro u svakom ciklusu i isključivo na levom jajniku. Jednom sam ih imala toliko da sam morala da odem na punkciju.

Same ciste nisu opasne, narastu više ili manje (meni je najveća narasla do 5x5cm) i uglavnom puknu sa prvim menzisom. Znaju narasti jako brzo, za par dana samo. U suštini ne prave veće probleme ali znaju biti hormonski aktivne i malo zezati ciklus - meni je negde u decembru-januaru prošle godine menga dolazila na 15-17 dana umesto na regularnih 26 dana i tako 4 puta dok cista nije definitivno pukla.

Dakle, moguće je da je pukla i moguće je da te nije bolelo dok je pucala. To ćeš najbolje potvrditi na još jednom UZ-u

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma ne brine mene toliko ta cista, i doktor je rekao da će nestati i da je to posljedica svega što mi se dogodilo u zadnja 2 mjeseca.Mene brine to krvarenje, ne znam iz kojeg razloga mi se to događa.Nikad nisam imala ciste pa ne znam šta mogu očekivati i da li je to nornalna pojava.Evo,danas nisam krvarila do maloprije i sad je opet počelo.
    inaće,danas mi je 12 dan ciklusa i nemam apsolutno nikakvih drugih simptoma.Nazvala bi ja svog doktora,ali nema ga do sutra.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •