Evo da se najprije predstavim. Imam 38 g, a MM 40. Nemamo bas puno staza u postupcima MPO (iza nas je jedan neuspjesan AIH, 1 stimulirani i 1 prirodni IVF), ali s obzirom na to da ipak imamo vec puno godina poceli smo i mi ubrzano i ozbiljno razmisljati o posvojenju. Cesto sam vas u zadnje vrijeme citala i puno sam vec saznala o svemu sto me zanima, ali ipak imam pitanje.
Cini mi se da bi nas najveci problem mogao biti sto nismo u braku - stvarno smo jako dugo u vezi, a zadnjih oko 7 godina i zivimo skupa, ali jednostavno se jos nismo vjencali: ne zato sto to ne bismo zeljeli ni zato sto bi nam to bilo protiv nekakvih uvjerenja, nego vise iz nekakve inercije i razmisljanja da brak kao cinjenica ionako nece promijeniti nista u nasim odnosima ni u nasoj ljubavi. Nekako smo mislili, budemo kad dodje beba, a od bebe jos nista... E sad, mene zanima ima li uopce smisla predavati molbu kao par koji drzava definira kao "izvanbracnu zajednicu" ili mi je pametnije pozuriti vjencanje (koje bi ionako uslijedilo, ali mozda ne ovako na brzinu) - ali onda cemo opet prema papirima imati kratak bracni staz. Molim vas za savjet, ako netko ima iskustva.