prije nešto više od godinu dana suprug i ja odlučili smo posvojiti dijete. U kratkom vremenu obavili smo sve formalnosti u centru za socijalnu skrb, te nakon dovršetka obrade uputili molbe za posvojenje u dvadesetak centara širom lijepe naše. Svakodnevno sam posvjećivala ovaj forum i upijala sva iskustva koje su ljudi iznosili. Iskreno, uzimajući u obzir prosječni broj posvojenja u hrvatskoj, nisam baš bila uvjerena u brzi uspjeh, ali nisam odustajala. Uzela sam u obvezu telefonski kontaktirati centre te tako pokušati doći do bilo kakvih informacija. Iskustva su bila drugačija od centra do centra. Negdje sam naišla na grubog službenika koji me otkantao prije nego bih do kraja izgovorila zašto zovem, a neki su reagirali u redu i dali mi tražene informacije. Bilo je mjeseci kad sam uzalud čekala informaciju i nakon toga bila strašno razoračana. No, ne kaže se uzalud "ono što te ne ubije-ojača te. " i Tako dan za danom.
Ali valjda je došlo i naše vrijeme. Nakon šest godina braka i četiri neuspješne trudnoće (i more razoračaranja) došao je i taj pravi telefonski poziv.
Gospođa iz centra nazvala me je i rekla kako imaju dijete spremno za posvojenje, te su odlučili pozvati nas na1. razgovor. Našoj sreći već tada nije bilo kraja. Iako nam je dala do znanja da se ne radujemo previše, uvjeravam Vas da to tada nismo bili u stanju. Svjesni mogućeg razočarenja, suprug i ja radovali smo se tiho, a sve u nama je željelo vrištati na sav glas.
Odrađen je i 1. razgovor, vratili se kući bez ikakve informacije o tome da li i približno udovoljavamo njihovim uvjetima. Tih nekoliko dana bili su najduži u mom životu. Usljedio je telefonski poziv i rečenica otprilike ovako: "Odlučili smo se za vas. " Ne znam da li sam tada plakala, smijala se, nastojala ostati normalna pri telefonu ili nešto sasvim deseto, samo znam da takvu sreću nikad nisam osjetila. Ti dani bili su ispunjeni neopisivom srećom. Došao je i dan kada smo upoznali naše malo sunce. Istog trenutka znali smo i suprug i ja da je to to.
Drage moje... mi smo pri samom kraju priče. Naše sunce dolazi.
Ovo pišem za sve one koji su kao i mi donedavno- u fazi čekanja. Ne gubite nadu i niti slučajno ne odustajte.