Citiraj pahuljičica prvotno napisa
imenica...još jednom čestitke.... :D
molila bi te kad nađeš malo vremena, da u kratko objasniš kak ide dalje postupak kad vas odaberu kao buduće roditelje... Zanima me onaj dio oko papirologije...od kud početi i koliko vremena je potrebno za sakupljanje svih dokumenata (i ako nije problem koji su to dokumenti)..Nakon koliko vremena riješenje postane pravomoćno? Da li u međuvremenu smijete dijete odvesti doma ili...???

evo našeg iskustva...
period od kada su nas odabrali za posvojitelje do dana dolaska našeg sunčeka mi se činio kao cijela vječnost. otprilike oko mjesec dana. potrebno ti je brdo "friških" dokumenata. dobiješ popis. ( domovnice, rodni listovi, vjenčani list, potvrde od liječnika, potvrda nadležnog Općinskog suda o nekažnjavanju, potvrda o ne lišavanju roditeljske skrbi, potvrda o ne lišavanju poslovne sposobnosti, dokaz o visini plaće, gruntovni izvadak i ne mogu se više ničeg sjetiti. ) nakon toga u centru daješ izjavu na zapisnik i čekaš rješenje. pravomoćnost nastupa 8 dana od dana primitka rješenja. nama nisu dopustili da dijete dovedemo prije pravomoćnosti. ne znam da li u drugim centrima dozvoljavaju takvu mogućnost. evo to je to (otprilike). nadam se da sam bar malo pomogla.