Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Šišati prvu kosicu-paperje ili ne?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Šišati prvu kosicu-paperje ili ne?

Znate mi se već 10 mjeseci furamo na Mavrovića!
    8)
    I ono malo paperja s kojim se rodila bilo je tako po sredini a kako obožava spavati na boku tamo je većinom otpalo paperje i sad ima male kosice, a šiške nam idu u okice!
    Pa ne zna da ju ošišam na ćelavicu kad je i ovako ćelavica ko one bebe jel bi to pomoglo pravoj kosi ili su to samo priče !?! :?
    Kakva su vaša iskustva s malim ćelacima?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

šišanje ti neće utjecati na jačinu i gustoću kose, obzirom da to ovisi o korijenu - a pretpostavljam da njega nećeš čupati van

kako će ta mekana kosica padati, tako će s vremenom na njenom mjestu rasti ona "jača". i nema drugog načina.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Potpisujem Lutonjicu, i dodajem da su mene jadnu šišali na nulu do treće jer sam imala perje na glavi. Kosa mi ništ nije očvrsnula a na slikama do treće izgledam prestrašno...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nase iskustvo - nisam dala sisati H 2 godine..kosica je bila slaba, to paperje...Od kada smo je osisali stvarno je postala jaca i ljepsa. Ili mozda samo vizualno ljepse izgleda od kada se ukolnila ta prva, slaba kosica, ne znam, ali je dojam bolji.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sumnjam u te priče o jačanju. Znam curu koja je svom dečkiću brijala glavu konstantno prve godine. Danas isto ima slabu kosu. I moja bebe ima tanašnu kosicu, a nadam se da neće biti na mene po tom pitanju. Ja inače imam groznu kosu, a još sad nakon poroda :shock:.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bojana, u ove preko tri godine, nikad nismo ošišali na kratko (jedino smo mu znali malo podštucat vrhove i malo mu prorijedit čupicu te skratit šiške), pa je svejedno, nakon paperjaste faze, postao pravi čupavac

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo isto Irokezi.Morala sam je ošišati tek kada nisam mogla isprati žgance iz kovrčica.Narasla joj je gotovo identična kosa (za 5 nijansi svijetlija ),isto kovrčava,podjednako jaka,...Ne vidim smisao u nulerici.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam Novija sisala, i to prvi put sa samo 20 dana jer se rodio sa mnogo kose a stvarno se previse znojio.
    I dan danas imamo problema sa znojenjem (i osipima) ali ga sisam samo kad stvarno moram.

Isto mislim da mu nije uticalo na kvalitet kose. Kosa mu se menjala i sad je onako normalna, ni pregusta ni preretka, srednje mekoce.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mene izluđivala kolegica koja je svoju kćer konstantno šišala na milimetar ne bi li joj kosa ojačala i to godinama, a malena em stvarno nije tip za nulericu em nema na koga imati čvrstu kosu - i ona i muž joj imaju skupa 3 dlake

ja moje curke nisam nikad šišala. obje su se rodile s kosom koja im nije otpala i danas starija ima gustu, frčkavu kosu do pola leđa, a mlađa malo manje frčkavu i manje gustu, ali isto dugu i kvalitetnu.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni neki dan uletila jedna starija susjeda u kvartu sa komentarom 'Wow koliko kose ima! Pustite neka joj raste pa je onda na proljece osisajte na nulu i bude sve super.' a ja :?

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Još ima dio paperjaste kose, uglavnom na tjemenu i otraga, a naprijed je pocelo nicati puno sitne guste kosice.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mene su kao malenu uvijek šišali na najkraću moguću varijantu ne bi li mi kosa postala gušća i čvršća, ali naravno da nije uspjelo kosa mi je i dana danas tanka.
    Moj stariji sin bio je ćelav do nekih godinu i pol onda je tek krenulo rasti paperje i to blond skoro bijelo, da bi mu do 3. rođendana izrasla super gusta i čvrsta kosa ista kakvu ima njegov tata. Sada ga moramo šišati skroz kratko jer je tak čvrsta da čim malo dulja izraste strši neukrotiovo na sve strane.
    Moja kći sada ima godinu dana i do sada je imala tri dlake na glavi, tek je sad malo krenula kosica rasti i iskreno se nadam da bude i ona postala čupavica. :/

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tomu sam prvi puta šišala sa oko godinu i pol,do tada samo šiškice.Imao je poprilično mekanu kosu,ali nakon prvog šišanja se dosta zgusnula i malo ojačala.E sad,jel to ima veze sa šišanjem ili ne zbilja ne znam!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    pravi čupavac

Ooooo...daaaa!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    šišanje ti neće utjecati na jačinu i gustoću kose, obzirom da to ovisi o korijenu - a pretpostavljam da njega nećeš čupati van

kako će ta mekana kosica padati, tako će s vremenom na njenom mjestu rasti ona "jača". i nema drugog načina.
    Slažem se! Tako mi je i moja frizerka objasnila...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam svoju redovito šišala na marinca dok je bila beba. a i sad je liti znam tako ošišat.
    i nama je kosa pogustila, ali nije ojačala. ima tanašne dlake na mamu, ali zato gustu kosu.

i mene sad zanima (ako šišanjem/brijanjem na nulu ne jača kosa ili dlaka) zašto je meni kod brijanja nogu narasla (od bijeloj rijetkog paperja) šuma striborova. uz to dlake potamnile, ojačale i iz jednog korjena počele rasti po tri dlake.

a kao brijanjem se ne može očvrsnit dlaka osim ako je ne čupaš iz kroijena :?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

baš sam o tome pitala mamu, da li je ona mene kao bebu šišala, jer sam se rodila sa jako puno kose. ona kaže da nije. kosa mi je bila jako gusta i sa godinu i pol dana do guzice, što vidim po fotkama. valjda je to tako genetski, jer i sada kada se ošišam brzo mi naraste.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

slažem se! ni mene nikad nisu šišali na nulu pa mi je kosa gusta i čvrsta, osim sad nakon poroda

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

super vidim da sve mame imaju isto objašnjenje
    odustajemo od šišanja samo ću šiške podrezat da ne idu u okice

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    ja sam svoju redovito šišala na marinca dok je bila beba. a i sad je liti znam tako ošišat.
    i nama je kosa pogustila, ali nije ojačala. ima tanašne dlake na mamu, ali zato gustu kosu.

i mene sad zanima (ako šišanjem/brijanjem na nulu ne jača kosa ili dlaka) zašto je meni kod brijanja nogu narasla (od bijeloj rijetkog paperja) šuma striborova. uz to dlake potamnile, ojačale i iz jednog korjena počele rasti po tri dlake.

a kao brijanjem se ne može očvrsnit dlaka osim ako je ne čupaš iz kroijena :?
    Da je to baš tako,ne bi li muškarci riješili svoju proćelavost na taj način?!Jedna otpadne,jedna ostane.Tu izbriješ 20-ak puta i naraste još jedna :D
    Osobno mislim da je to do gena.Moj svekar ima paperje,a mama ga je gulila na ćelu do njegove 6.god.MM ima gustu i kovrčavu kosu na moju sveki,a nije šišan do treće godine,zbog zlatnih kovrča...Pa ti sad vidi...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne pada mi npmet šišati ju, obožavam je gledati sa takvom velikom kosicom. I mislim da nema veze jačina korijena sa šišanjem za tako malu djecu

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ima jedan slučaj kad bih ja šišala: baš sam nedavno srela bebicu od 3 mjeseca sa puno kose koja opada, beba ruke trpa u usta, a s njima i kosu, i roditelji u kakici stalno nalaze kosu. Ja bih tada šišala.

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam svog E. osisala, jer mi se nije svidalo kako je izgledao s rezancima od pola glave do pola cela i sad mi je bas sladak.
    Sa skaricama ga nikako nisam mogla lijepo posisati, a s ravno odrezanim siskama...
    Dakle meni je dovoljan razlog da mi dijete bude zgodnije .
    Za sad sam B. ostavila kosicu, jer sam njega bolje uspjela skratiti skaricama i da nisu identicni, ali mozda i njega sisnem, jer im super stoji to kratko.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam inače frizer po stuci i nikakvo šišanje neće pomoći da kosa djeteta bude jača nego što mu je genetika darovala NAŽALOST

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa
    Potpisujem Lutonjicu, i dodajem da su mene jadnu šišali na nulu do treće jer sam imala perje na glavi. Kosa mi ništ nije očvrsnula a na slikama do treće izgledam prestrašno...
    mene su tako do moje sedme godine zamjenjivali sa dečkom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •