Kod nas pola radnog vremena prima zdravu djecu, pola radnog vremena bolesnu i to mi je OK jer ipak nije baš svejedno dovesti zdravo dijete među hrpu bolesne. A za uputnice ne znam da postoji pravilo, niti sam ikad čula od nekoga... Inače su OK, ugodni. Došli smo jednom na kontrolu kad je već počeo termin za bolesnu jer smo čekali tatu da dođe s posla i lijepo nas primili i nikom ništa... Naša pedijatrica mi se čini jako ljubazna i sve sasluša i objasni... Baš se vidi da voli djecu i zna s njima. Prekjučer smo bili na kontroli i bila joj zamjena... BOŽE SAČUVAJ... Starija žena, pred penziju...
Malena tjedan dana ima nešto crveno između guza gdje se dodiruje koža i lijepo pitam da vidi što je i s čim mazati, da nisu gljivice...
Odmah mi odbrusila, a jedva da je i vidjela: To je od stolice, niste ju na vrijeme presvukli, vjerojatno vam je po noći ostala pokakana, to već prolazi, mazati samo Pavlovićevom...
A dijete mi uvijek ima stolicu prijepodne i odmah se presvuče... (Čitala sam da može biti od stolice ako sam jela kiselo zelje, a jesam, pa se nadam da je to, iako je presvučena odmah.) Velim da sam mazala s Mustellom i želim pitati o toj kremi, nije mi dala da dođem do riječi...
Rekla sam Pavlovićeva ili možete Bepanthen...
Velim da sam probala Bepanthen i da mi se čini crvenije da mi je Mustella bolja.
Samo mi odbrusi "Nemoguće" i počne pitati o dohrani. A tek onda čuda, kako još ništa ne dajem, pa čak ni sokiće...
Velim da čekam punih šest mjeseci
Ali vi ste već trebali početi, kad će se dijete naviknuti...
Nešto strašno, doma sam si pripremila da pitam još svašta ali sam jedva čekala da izađem pa ću pitat svoju doktoricu kad se vrati. Moja bi me saslušala, pitala kako dijete ima stolicu, da nije možda duže ostala u peleni, jesam što jela i sl., ako sam i u krivu lijepo mi rekla da je bolje drugačije, savjetovala me o kremi i sigurno mi ne bi ništa rekla što nismo počeli s dohranom. Ne bi imala takav stav "Ja sam Bog i ima da slušate što kažem" i držala se onoga što je učila još na faksu. S mojom se stvarno može popričat, pitat što je bolje, otvorena je prema novome, raspitala bi se ako nije čula za neku kremu, ali mislim da joj se to ne može dogoditi jer je uvijek u toku s vremenom i novostima...
Da imam ovakvu kakva joj je zamjena ne bi me vidjela nikad više