Samo kako promijeniti veći dio sustava...
Danas sam s djetetom išla vaditi krv, prvi puta mu vadilo iz vene. Počeo se buniti kada je ušao u laboratorij, viko je, u stvari sve dok ga nije piknula. Tada je skužio da ga i ne boli jako i umirio se, krv je izvadila bez ikakvih stvarnih poteškoća.
No, evo kako je ta sestra okušala umiriti dijete dok je vikao (radi se o laboratoriju u Remetincu):
- vidiš, tu preko puta su policajci, hoćeš li da ih zovem, da te pokupe kada tako vičeš...
JA: Molim vas nemojte ga tako strašiti, ovu ćemo pretragu morati raditi redovito, svaki puita će mo onda biti sve gore
- dobro, dobro, ali moram ti izvaditi krv kada si ti tako "strašno" bolestan
JA: ma nisi to bolestan, nego vadiš krv da bi bio još zdraviji (B redovito pije lijek zbog kojega mora raditi jetrene probe, dijete nema nikakve simptome, lijek će možda piti više godina i nikako nema potrebe da ga tretiramo kao bolesnika...)
-dobro, hoćeš li se umiriti pa da te ja polako piknem ili ako želiš mogu te ja i jako piknuti, pa da te jako boli :shock:
Ja opet ponovim priču o zastrašivanju.
Te žene jednostavno nisu educirane za rad s djecom

Meni je bilo praktično ići u taj laboratorij jer mi je blizu, no slijedeći puta sigurno neću.