Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: AH; ti pedijatri !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno AH; ti pedijatri !

Danas sam oko jedan (tj.13h) poslije posla navratila u nas Dom zdravlja .
    Pedijatrica je radila ujutro s tim da od 12-2 prima zdravu djecu.
    Mislila sam podignuti uputnicu za kontolu na Srebrnjaku za drugi tjedan.
    Bilo je dosta jednogodisnjaka na cijepljenju, predala sam knjizicu i sjela i cekala oko 40 min. Kad me dr prozvala , usla sam i sjela .
    Kazem joj da trebam uputnicu za kontrolu na Srebrnjaku i vadim staru povijest bolesti da se ona podsjeti sta su zadnje napisali.
    Ona me pita kad cemo ici tamo , ja kazem drugi tjedan , ponedj. najvjerovatnije .

'' Danas ne mozete dobiti uputnicu jer se uputnice i recepti daju samo u terminu za bolesnu djecu !!!''
    Pa mislila sam da je svejedno u kojem terminu dodjem ako sam sama, kazem ja.
    ( Inace se ljuti ako bolesna djeca dodju u terminu zdrave, to mi je razumljivo ali za takvo pravilo nisam znala)
    Pa vidjeli ste koliko danas imamo puno posla, dodjite drugi dan ! ( ostala je prazna cekaonica)
    Ali ovaj tjedan sam u smjeni isto kao i vi ( jedan dan ujutro , jedan popodne) pa mi nije zgodno.
    Onda neka neko drugi dodje! I vraca mi knjizicu .
    Dovidjenja!
    Kazem i izlazim i kipim, ali ne prigovaram jer nas je kod zadnje Mihaelove uhobolje nakon mog poziva u petak popodne takodjer u terminu za zdravu djecu ali pred kraj radnog vremena primila da ne bismo isli vikendom na hitnu.

Ako sam vec usla , sjela , i rekla da trebam uputnicu , ne znam zasto je takav problem bio napisati je. Inace ,, mislila sam zamoliti i uputnice za bris nosa i grla ali nisam stigla kad me tako otpravila, a ista ona nam je u mjesec dana prepisala 2 antibiotika bez da nas je ikad ikud poslala.

Zanima me kako je kod vas s uputnicama i receptima, u kojem vremenu,...
    Kod nas se ne treba naruciti za pedijatra.

pcelica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Potpuno isto kao i naša pedijatrica! Mogu ti samo preporučiti da ju promjeniš, kao što ćemo i mi u 2. mjesecu.
    Ja sam se raspitivala kako je kod drugih, ali ovakva iskustva uglavnom nemaju!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je to katastrofa, da ju pod hitno mijenjas i da joj napises pismo zasto si to ucinila

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mijenjaj, draga, čudim se kako si tako dugo i izdržala tamo...
    Naš doc je sjajan, čekaonica mu je uvijek puna a za svakog ima ljepu i stručnu riječ. I sam je djed, ordinacija mu je puna fotki svojih malih pacijenata i djeca ga stvarno vole.

I nikad nam nije ni 'a' rekao u kojem god smo terminu došli, jer zna kak ljudi rade.
    Ni za uputnice ni za recepte nikad nije bilo frke, a telefonom uvijek možemo dobiti njegov savjet.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sunce imamo istog? :D

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih ti preporučila da mijenjaš!
    Pedijatar, osim što mora biti izvrstan za tvoje dijete, treba ipak i tebi kao roditelju izaći u susret. Pitaj ju da ti pokaže u kojem to pravilniku piše da se uputnice dijele u terminu za bolesnu djecu ?!Što ona dobiva ako ti dođeš sutra? Opet mora obaviti isti posao, a tebi je to i te kakva neugodnost, gubiš vrijeme, moraš organizirati čuvanje djeteta...

Moja pedijatrica mene nikad tako nije otpravila, a dolazila sam joj u svakakva vremena. Čak ako ne bih mogla stići do nje, nazvala bih ju i napisala bi mi uputnicu koju sam mogla podići kod pedijatrice u suprotnoj smjeni.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo kako promijeniti veći dio sustava...

Danas sam s djetetom išla vaditi krv, prvi puta mu vadilo iz vene. Počeo se buniti kada je ušao u laboratorij, viko je, u stvari sve dok ga nije piknula. Tada je skužio da ga i ne boli jako i umirio se, krv je izvadila bez ikakvih stvarnih poteškoća.
    No, evo kako je ta sestra okušala umiriti dijete dok je vikao (radi se o laboratoriju u Remetincu):
    - vidiš, tu preko puta su policajci, hoćeš li da ih zovem, da te pokupe kada tako vičeš...
    JA: Molim vas nemojte ga tako strašiti, ovu ćemo pretragu morati raditi redovito, svaki puita će mo onda biti sve gore

- dobro, dobro, ali moram ti izvaditi krv kada si ti tako "strašno" bolestan
    JA: ma nisi to bolestan, nego vadiš krv da bi bio još zdraviji (B redovito pije lijek zbog kojega mora raditi jetrene probe, dijete nema nikakve simptome, lijek će možda piti više godina i nikako nema potrebe da ga tretiramo kao bolesnika...)

-dobro, hoćeš li se umiriti pa da te ja polako piknem ili ako želiš mogu te ja i jako piknuti, pa da te jako boli :shock:
    Ja opet ponovim priču o zastrašivanju.

Te žene jednostavno nisu educirane za rad s djecom Meni je bilo praktično ići u taj laboratorij jer mi je blizu, no slijedeći puta sigurno neću.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Kod nas pola radnog vremena prima zdravu djecu, pola radnog vremena bolesnu i to mi je OK jer ipak nije baš svejedno dovesti zdravo dijete među hrpu bolesne. A za uputnice ne znam da postoji pravilo, niti sam ikad čula od nekoga... Inače su OK, ugodni. Došli smo jednom na kontrolu kad je već počeo termin za bolesnu jer smo čekali tatu da dođe s posla i lijepo nas primili i nikom ništa... Naša pedijatrica mi se čini jako ljubazna i sve sasluša i objasni... Baš se vidi da voli djecu i zna s njima. Prekjučer smo bili na kontroli i bila joj zamjena... BOŽE SAČUVAJ... Starija žena, pred penziju...
    Malena tjedan dana ima nešto crveno između guza gdje se dodiruje koža i lijepo pitam da vidi što je i s čim mazati, da nisu gljivice...
    Odmah mi odbrusila, a jedva da je i vidjela: To je od stolice, niste ju na vrijeme presvukli, vjerojatno vam je po noći ostala pokakana, to već prolazi, mazati samo Pavlovićevom...
    A dijete mi uvijek ima stolicu prijepodne i odmah se presvuče... (Čitala sam da može biti od stolice ako sam jela kiselo zelje, a jesam, pa se nadam da je to, iako je presvučena odmah.) Velim da sam mazala s Mustellom i želim pitati o toj kremi, nije mi dala da dođem do riječi...
    Rekla sam Pavlovićeva ili možete Bepanthen...
    Velim da sam probala Bepanthen i da mi se čini crvenije da mi je Mustella bolja.
    Samo mi odbrusi "Nemoguće" i počne pitati o dohrani. A tek onda čuda, kako još ništa ne dajem, pa čak ni sokiće...
    Velim da čekam punih šest mjeseci
    Ali vi ste već trebali početi, kad će se dijete naviknuti...
    Nešto strašno, doma sam si pripremila da pitam još svašta ali sam jedva čekala da izađem pa ću pitat svoju doktoricu kad se vrati. Moja bi me saslušala, pitala kako dijete ima stolicu, da nije možda duže ostala u peleni, jesam što jela i sl., ako sam i u krivu lijepo mi rekla da je bolje drugačije, savjetovala me o kremi i sigurno mi ne bi ništa rekla što nismo počeli s dohranom. Ne bi imala takav stav "Ja sam Bog i ima da slušate što kažem" i držala se onoga što je učila još na faksu. S mojom se stvarno može popričat, pitat što je bolje, otvorena je prema novome, raspitala bi se ako nije čula za neku kremu, ali mislim da joj se to ne može dogoditi jer je uvijek u toku s vremenom i novostima...
    Da imam ovakvu kakva joj je zamjena ne bi me vidjela nikad više

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

kod moje divne pedijatrice se moze doci po uputnicu u svakom trenutku, dapace, ne mora se cekati red nego samo uci sa slijedecim pacijentima da ona to sekundu ispise..ili se moze zazvati na telefon da to napravi kad nema guzve i ostavi kod sestre...ali nema bas nekog pravila bolesna i zdrava djeca, samo se ona koja su za docjepljivanje i koja su skroz mala odmah idu u drugu sobu, koja je i inace povezana sa prvom....ali kako doktorica voli ljude i voli sve objasniti, obicno se malo duze ceka, ali kad dodes na red sve ti lijepo objasni i ne bude ti krivo sta si cekao

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sunce, skuzila sam da imamo istog pedijatra

:D

al ja kod njega imam protekciju 8)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa

Danas sam s djetetom išla vaditi krv, prvi puta mu vadilo iz vene. Počeo se buniti kada je ušao u laboratorij, viko je, u stvari sve dok ga nije piknula. Tada je skužio da ga i ne boli jako i umirio se, krv je izvadila bez ikakvih stvarnih poteškoća.
    No, evo kako je ta sestra okušala umiriti dijete dok je vikao (radi se o laboratoriju u Remetincu):
    - vidiš, tu preko puta su policajci, hoćeš li da ih zovem, da te pokupe kada tako vičeš...
    JA: Molim vas nemojte ga tako strašiti, ovu ćemo pretragu morati raditi redovito, svaki puita će mo onda biti sve gore

JA: ma nisi to bolestan, nego vadiš krv da bi bio još zdraviji (B redovito pije lijek zbog kojega mora raditi jetrene probe, dijete nema nikakve simptome, lijek će možda piti više godina i nikako nema potrebe da ga tretiramo kao bolesnika...)

-dobro, hoćeš li se umiriti pa da te ja polako piknem ili ako želiš mogu te ja i jako piknuti, pa da te jako boli :shock:

Te žene jednostavno nisu educirane za rad s djecom Meni je bilo praktično ići u taj laboratorij jer mi je blizu, no slijedeći puta sigurno neću.
    :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
    Isuse, kakva krava....sorry na ružnom izrazu ali baš sam se izživcirala dok sam čitala....mogu zamisliti kako si se ti osjećala.....
    Nadam se da na takvu više nećete naletiti!!!!!

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    sunce, skuzila sam da imamo istog pedijatra

:D
    Ocu i ja takvog...na pp?

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja uputnice naručim telefonski pa mm ili ja u prolazu pokupimo, nije uopće bitno u kojem terminu. A i inače nam je pedijatrica super, prodojeće orijentirana, pažljiva, kao i sestra koja radi s njom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa

Pa fakat nisu normalni :shock:

Ali samo da vam kazem da nije samo u Hr tako.

Mislim da je moja Annabel imala skoro tri godine i vratili se mi s mora u Nl i kao dok sumnja na veliki kasalj kojeg smo mi donjeli iz Hr9mos mislit, mi i u Hr sve bolestine donosimo tamo gdje inace su oni svi tako zdravi). E sad posalje ona nju na vadjenje krvi ali u Nl nema ono djecija labaratorija osim u djecijoj bolnici. Znaci ove sto rade po labaratorijima su zavrsile kurs bukvalno za vadjenje krvi a s djecom uopce ne znaju raditi. Annabel vristi ja trudna s Noah i kazem im da ce biti lakse da je ja drzim kao u Hr sto smo radili a ne da ona ili se mora smiriti ili je vezu za krevet. Ma nema sanse umirit djete. Na kraju su je zavezali, pa jos kao imaju politiku da se kod djece treba vaditi iz sake a iz sake krv kap po kap. Nikad necu zaboraviti kako me tuzno gledala ono ko da sam je izdala. Ma kad se nisam porodila tamo. Na kraju su joj dali kao neki crtez koji je ona bacila a oni kao digli pa ga meni dali a ja sam joj ga onda u facu nabila. Hebote crtez kad se hitler prema djeci ponasas.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod naše pedijatrice postoje dvije čekaonice - za zdravu i bolesnu djecu i različiti termini, ali ona primi i bolesnu djecu u terminu za zdravu (i obratno), samo se mora malo duže čekati. Što se tiče uputnica, ona se čak dogovori sa doktoricom iz druge smjene da ju napiše ako je nešto hitno, i svaki se savjet može dobiti telefonom.
    Inače, primjetila sam da se u zadnje vrijeme na forumu posve izbjegava spominjanje imena liječnika, što mi je ponekad malo žao. Slažem se da ne treba iznositi neke ružne priče i uz njih vezati imena, ali mislim da nije loše napisati ime osobe koja svoj posao dobro i savjesno radi, kao preporuku drugima.
    Ja bi jako rado spomenula ime naše pedijatrice ako smijem jer mislim da je žena stvarno sjajna i ako netko živi blizu i traži dobrog pedijatra, neće fulati. (Čak sam čula da je nedavno zvala kliniku gdje je njen mali pacijent ležao da intervenira oko hrane koju mu tamo daju)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Loli prvotno napisa
    Kod naše pedijatrice postoje dvije čekaonice - za zdravu i bolesnu djecu i različiti termini, ali ona primi i bolesnu djecu u terminu za zdravu (i obratno), samo se mora malo duže čekati. Što se tiče uputnica, ona se čak dogovori sa doktoricom iz druge smjene da ju napiše ako je nešto hitno, i svaki se savjet može dobiti telefonom.
    Inače, primjetila sam da se u zadnje vrijeme na forumu posve izbjegava spominjanje imena liječnika, što mi je ponekad malo žao. Slažem se da ne treba iznositi neke ružne priče i uz njih vezati imena, ali mislim da nije loše napisati ime osobe koja svoj posao dobro i savjesno radi, kao preporuku drugima.
    Ja bi jako rado spomenula ime naše pedijatrice ako smijem jer mislim da je žena stvarno sjajna i ako netko živi blizu i traži dobrog pedijatra, neće fulati. (Čak sam čula da je nedavno zvala kliniku gdje je njen mali pacijent ležao da intervenira oko hrane koju mu tamo daju)
    Ako nekog zanima ime tvoje pedijatrice budu ti se javili na pp pa onda das ime.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali mozes reci npr u kojem kvartu je da znamo jesmo li zainteresirani

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naša je toliko divna da nas je prekjučer nazvala doma da pita kako smo i šta ima novo sa pretragama. Čak mi je objašnjavala i neke pretrage koje bi mu trebali napraviti. Ma divota!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kruge

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •