OK, kužim, ali mi nije jasno čemu to kad će nam nalaz biopsije dati odgovore na sva pitanja? (bar se nadam)AB7 prvotno napisa
I mi imamo katastrofalne nalaze, sve 0 ...
OK, kužim, ali mi nije jasno čemu to kad će nam nalaz biopsije dati odgovore na sva pitanja? (bar se nadam)AB7 prvotno napisa
I mi imamo katastrofalne nalaze, sve 0 ...
U naše vrijeme 2000god nije se obavljala biopsija prije kariograma da se nebi mučilo :/ moga muža danas je to drugačije ide drugim postupkom uglavnom ako nalaz biopsije pokaže da tvoj muž ima spermije ili spermatogenezu onda je nalaz odličan a ako nema onda ćete sigurno morati ići na KARIOGRAM.Mi se inače borimo sa neplodnošću od 2000god.
Žao mi je radi vaše dijagnoze ali veselim se što si s nama! :DAB7 prvotno napisa
Ukratko od 2000 god. što ste sve napravili? Niste radili biopsiju?
Ne jer nam DR ČOLAK nije preporučio uglavnom otkako je MM otkrivena dijagnoza svake godine ide na kontrolu u VV zbog razine testosterona i ostalih hormona a kasnije će morati dobivati neku terapiju zbog testost.a ja sam trenutno u fazi mirovanja a poslije Nove godine planiramo započeti novi ciklus zbog donorske oplodnje.Inače imamo iza sebe jednu propalu prilikunaime stimulacija KLOMIFENOM nije mi uspjela jajnik mi je preburno reagirao i vodeći folikul mi je prerano puknuo.
Bit će bolje iza Nove godine 8) .
Draga AB7 dobro nam došla!!
Hvala na pozdravima i baš mi je drago šta si se odlučila priključit forumu!!
Nadam se da će vam što prije doć vaš mali,na koji god način!!!
![]()
HVALA BELINDA 7 NA LIJEPIM ŽELJAMAI mi vama želimo da dobijete što prije bebaća :D .
Jedno pitanje v§v pročitala sam da TM pije nekakve vitamine,kakvi su to i gdje se mogu kupiti?Dali imaju nekakvog učinka :/
Ovako, obzirom na dijagnoze NM (radi se o genetskom poremećaju koji je samim tim i nepopravljiv) iskreno sumnjam da im išta može popraviti stanje. Čisto za probu i mirnu savjest MM kuham čaj od piskavice i marulje (mogu se kupiti u vjerojatno bilo kojoj biljnoj ljekarni) te on uzima cink, selen i acetil-l-carnitine (kupujemo u ljekarni). Sada ga upravo pripremam potjerati na novi spermiogram pa da vidim jesmo li što postigli.AB7 prvotno napisa
Nego, iz tvojih se postova dalo naslutiti da ste već bili u nekom postupku. Ako jeste opiši nam kada i gdje.
Iza nas je 2 neuspjela pokušaja donorske oplodnje.Kad smo zadnji put išli na VV kod DR.ČOLAKA inače muževog doktora tada je rekao da nema ništa od biološkog djeteta (ja sam se nadala ovih 7 god.čudu)i predložio nam je AID donorsku oplodnju u Pragu kod DR MARDEŠIĆA,tada započinju konzultacije preko Mirne Turčinović sada je glasnogovornica Danica Vignjević,i krenuo je naš prvi pokušaj.Prvo sam kupila STOP INJEKCIJU-OVIDRELLE i tada je započela moja prva stimulacija KLOMIFENOM i folikumetrija kod mog ginića u mjestu nisam morala putovati u Zagreb,da bi nakon drugog dana menge počela piti tablete 2 na dan i nakon 10 dana počelo je mjerenje da bi vodeći folikul bio 19 mm,tada moj ginić veli da je suludo sa jednom jajnom stanicom ići na oplodnju.Tada smo napravili pauzu i krenula sam prije 30dana da bi opet bila ista prića vodeći folikul je 9 dan bio 20mm.Zasada ništa od postipka vidjet ćemo iza Nove godine u kratkim crtama da kažem da se cijelo vrijeme informira klinika o rezultatu folikumetrije i onda oni kažu kad je folikul optimalne veličine i tada se prima STOP INJEKCIJA i za 2 dana mora se biti na postupku.Mi ti DRAGA v§v želimo što bolji rezultat TM javi nam rezultate i spermiograma ako nalazi budu optimistični i ja ću svog muža natjerati na tu pretragu INHIBIN-B.Zamolila bih parove koji imaju isto ovakve probleme od KLINEFELTEROVOG SINDROMA NEKA SE UKLJUČE U FORUM.![]()
AB7 dobrodosla nazalost u nas "skromni" klub![]()
pitala si s cim kljucat muza kad testesteron u pitanju... ja svom na svoju ruku dala, uz konzultacije sa docom (koji nikad nije cua za te tablete) andriol testocaps za povecat testesterona jer mu na donjoj granici a on glavni za proizvodnju spermica, pa se sad sve mislimo kako bi mozda ponovili biopsiju zbog njih :/
p.s za sada nema nuspojava, bar ih ja ne vidim, iako on govori da mu se sve cini da je malo agresivniji (a covik za pozelit sta se toga tice, umislja)
ivana0906 sve te pretrage se obicno rade prije odlaska na biopsiju, bar je nama tako bilo
Hvala na pozdravu inače evo nalaza MM od prije 1,5 god.sa VV.TSH 0,66 LH 23,8 FSH 29,6 TESTOSTERON 24,1 ESTRADIOL 0,12 PROLAKTIN 9,9 njegova razina testosterona je PREVELIKA tako mi je rekla forumašica ali valjda zbog tog sindroma prije ili kasnije morat će da prima terapiju,vidjet ćemo poslije Nove godine šta će nam reći DR.ČOLAK.Inače od čega se vi liječite i gdje?
Gdje si pronašla te tablete? Može li neka info o nima??regina78 prvotno napisa
te tablete je dobia M od meripopins, kad je ona pricala svoju pricu vidila sam da su kod njih napravile neki pomak i ja se naravno, kao i za sve, brze bolje zalipila za njih! u nas se ne koriste bas al u srbiji su standardna terapija, bar koliko sam razumila...
mi smo sad pri kraju terapije i mislim na tu biopsiju jer ipak u azoo su male sanse, ako se koji pomak i napravi to ce prije bit tamo di ne vidimo nego spermio, bar ja to tako vidim :/
mi smo jedva nagovorili doca da nam ih prepise jer svi vec gube zivce sa mojim uletima ja vidila na netu pa bi da pokusamo![]()
uz cijelu pricu jos se nalaze na listi nasih lijekova, iako ih M doc nije nasla u knjizi odobrenih lijekova nego mi apotekarka rekla da ih pitam na plavi recept (sta sam nedavno naucila da znaci da se ne placaju)
jedino ta se cekaju 15-tak dana, znaci narucuju se
kako imam skeniran sastav, mogu vam ih poslat na mail posto mislim da tu na pp ne mogu ili jednostavno neznam
AB7 mislim da svaki lab drugacije tumaci nalaze pa se nemoj ravnat po tome sta ti druge cure kazu nego po referentnim vrijednostima koje su ti na nalazu
npr kod nas FSH 34.3 (ref. 1-8 ) LH 16.9 (0.6-12) testosteron 10.8 (10.4-41.6)
p.s. mi smo isto azoo i to vec dugo, na pragu donatora... da nema rode davno bi se vec odlucila na donora a ovako svaki put procitam nesto novo pa pokusavamo iako sve dugotrajno![]()
Gledam u mužev nalaz i uopće nisu prikazane referetne :/ vrijednosti,problem je u tome što ljudi sa Klinefelterovim sindromom mogu začeti djete ali samo 1 do 3% i ja čisto sumnjam da smo mi u toj skupini ipak vidjet ćemo nalaze od v§v muža pa ćemo znati na čemu smo otprilike.Inače ja se privatno dopisujem sa Chris njen muž isto ima taj sindrom i posvojili su djete,ali prije su i oni planirali donorsku oplodnju pa im nije uspjela.Htjela bih ti reći Regina da je sve super na ovome forumu i lijepo je što jedna drugoj pomažemo u takvim situacijama ali mi smo jednostavno izgubili svaku mogućnost za našeg bebaća jer mi smo u braku od 99 god.od 2000god,borimo se sa time i jednostavno više nemožemo čekati.Meni je 29 god.a MM 37god.tako da više nismo u cvijetu mladosti.Preporučila bih Vam da ako sljedeća pretraga nepokaže dobro planirajte put za Prag,jer nije vrijedno vaše muke i živaca a posebno (isplakanih suzakoje sam i sama proživjela sa MM)nikad neću zaboraviti kad nam je došao nalaz kariograma i ono obavijest da moramo doći na razgovor,i kad nam je doktor rekao za to tada sam mislila da se je cijeli svijet srušio a imala sam samo 21god.a MM 30god.Ionda prolazi 1god.pa 2 god.dok na kraju nismo odlučili za donorsku oplodnju ili posvajanje,ali budući da je kod nas velika procedura za posvajanje odlučili smo se za oplodnju jer MM je meni rekao :OBEĆALI SMO SI VJERNOST U ZDRAVLJU I BOLESTI U DOBRU I ZLU i ako me VOLIŠ onda ćeš ići na to,tada sam shvatila koliko sam sretna i što imam njega
![]()
bez brige, zacrtala da je ovo zadnje sta radim, na kraju krajeva na rodu sam naisla trazeci po netu sta mi treba za posvajanje (posto u nas nema donatora) pa naletila i na ove teme, na koje se i zadrzala!
mi nemamo problema sa donatorom, to mi super opcija koju cu i napravit ako sad sve propadne
joj. kasnim na posao![]()
Regina hvala na informaciji o lijeku molim te pošalji na moj PM baš me zanima.
Pozdrav svima
mi se smo otprilike mjesec dana ušokirali spoznajom da TB ima asthenoteratospermiu . Doktor nam je odmah preporučio da se upišemo na listu za IVF ( i to smo i učinili ) a u međuvremenu neka radimo djecu onak kak se djeca rade![]()
Uopće nam nije rekao da pokušamo s nekakvom terapijom, niti je spomenu da bi TB trebao do urologa ...
Čitajući članke na forumu nabavili smo čaj koji bi trebao pomoći i hrpu vitaminčeka![]()
Mislite li da TB treba na neke preglede i molim vas njihove točne nazive ... 8kakva je procedura, naručivanje i to ..)
AKO te zanima ASTENOTERETOSPERMIA nadam se da sam dobro naposalaja mislim da ima jedan topic o tome ali u biti kako vam je doktor preporučio tako i radite ili probaj proguglati na tu temu.Nadam se da sam malo pomogla :/
posalji mi na pp mail adresu jer ja neznam kako ovde posalat sliku!
curka dobrodosla, nadam se da ce pomoc cajevi da priprodno dodjete do svog![]()
![]()
ja sam inače na jednom drugom forumu ali tamo nema ovakvih slučajeva, teško mi je pričati tamo o tome....jednostavno jedina nada mi je ova vitaminska terapija i ponovni šok spermiograma...bojim se toga dana....
Ej ajvice dobrodošla![]()
A gdje ste išli na punkciju testisa? MM je naručen 24.1. na VV pa me zanima koliko se dugo čekaju ti nalazi, da li to ide brže od spermiograma ili istom brzinom (cca mjesec dana)?
![]()
![]()
![]()
![]()
bokkkk dadice....... čekali smo nepuna nalaz citologije testisa iz v.v-DVA tjedna!!!!!!!!!!!!!!!!!! eto....i moj m.m. je bio :/ zelen...žut...siv..... svašta...a kada smo došli doma ona je bilo sve u redu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jojjjjj ti naši razmaženi dečkiiii..........
![]()
![]()
:shock: :shock: ajojjjjj koliko ja kasnim DADICE sa odgovorom...soriiiiiii........![]()
![]()
Bok cure , pozdrav svima! :lol:
Ja sam nova na forumu .
Zanima me sve o azo-asterospermiji, naime moj suprug ima takvu dijagnozu sa 35 % pokretljivosti i 8 morfologija. Znači ta morfologija je 3 puta manja nego što bi trbala biti -na žalost . Godinu dana u braku , ja 33 godine. . Pije l -argne , cink , selen.....
Čekamo da prođe mjesec i da vidimo hoće se popraviti .
Da li je netko imao sličnu situaciju ? :* bila bih zahvalna na odgovoru
pusa
uopce ne kuzim kakva je to dijagnoza azo-asterospermiji :?
jesi sigurna da si dobro napisala jer azoo znaci da nema spermija uopce ili eventualno par nepokretnih, nepravilnih spermica
Moj muž je napravio na IVF -U U Voćarskoj ,jer nalaz dobiješ doslovno za sat vremena i za 300 kuna , nisam imala volje čekati tri tjedna u Petrovoj ili Vuk Vrhovcu ....
a ovako piše dijagnoza : ASTHENOTERATOZOOSPERMIA
POKRETLJIVOST 35 % , MORFOLOGIJA 8 ,
navodno je loša ta morfologija .......mogućnost prironim putem postoji , ali velika mogućnost od pobačaja , tako je rekao moj ginekolog :cry:
to draga je super spermiogram za nas azoo...
ipak je to pitanje za neku drugu temu jer ti ja neznam odg, imas temu kako popravit spermiogram s raznim vitaminima i cajevima, pa prosvrljaj malo na pretraznik iako vi vec pijete vitamine![]()
Hvala Regina, malo si me utješila , a ja tebi želim svu sreću u uspijehu!!
Vidim da curka ima istu dijagnozu i meni je moj ginekolog rekao odmah za potpomognutu , bez obzira što je asteroterotozosperija, pa mi idemo u Petrovu na razgovor u 12. mjesecu . Kod kojeg si ti doktora ?
Moj suprug pije cink , selen , l-kanitin , l-arginin.... nadam se da će nešto biti prironim putem ....
![]()
TARA, dijagnoza i nije tako loša! Pogotovo u usporedbi s azoospermijom!
Ipak, bez obzira na čekanje i postupak na koji se spremate u prosincu, preporučam da napravite obradu na VV (paralelno). Tek tada ćete biti sigurni da imate zaista pravu dijagnozu.
Hvala Iva luca na utjesi za nalaze![]()
samo mi nije jasno da mi je moj ginekolog dok je vidio nalaze reagirao tako da je rekao potpomognuta , čak me nije savjetovao ni sa kakvim vitaminima , to sam uzela zahvaljujući curama sa foruma i smatram da apsolutno ni jedan ne može štetiti
![]()