Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 81

Tema: AH TA AZOOSPERMIJA II

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e,cure mm od nalaza ima:par spermiograma,nalaz urinokulture(od prosle godine),nalaz biopsije,nalaz FSH i LH(niti jedan vise hormon) i par nekih nebitnih nalaza.eh,sad vam je valjda jasno kakva je efikasnost ljekara u mojoj okolici.konkretnih nalaza bas i nema:samo spermiogram i nalaz FSH i LH(i to je od prije vise od godinu dana nalaz). ovo ostalo i nije bas bitni za dr.-a koji bi se pozabavio njegovim "poremecajem".
    u principu,ja i ne znam koji to nalazi trebaju kad krenes kod "pravog" dr.-a.
    a i mm je totalno pasivan,nista nece ,sad ce biti i da ga moram moliti da radi nalaze koji budu trebali.nije bas ni da se meni rade,ali sto se mora....ali,vecina su njih takvi.
    ljubim vas.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno kao da je sve na nama...

Draga moja tužna, imam osećaj da je tako svuda, a ne samo u tvojoj okolini. Moraš da znaš milion stvari, da bi praktično podstakla doktora da ti preporuči neku pretragu ili uputi na nešto. Ako preteraš sa pitanjima i informacijama, svi su sujetni, pa opet ne valja. Svi će reći da nije na svetu sve da se ostvariš kao roditelj- a pri tom sami imaju deceu. To mi je juče doktorka rekla, pri tom imala je dvoje dece- pa tri neuspešne trudnoće i onda je rodila treće dete. Još mi priča koliko je plakala i nervirala se što nije mogla da održi trudnoću. I onda ja treba da se pomirim- ispadneš kao zatucan lik koji ima neispunjen život i samo na taj način može da se ostvari, a oni punu kuću dece.
    Želim svakom svu sreću ovog sveta, ali neko i nas da razume. Još ću početi i da patetišem!
    Stvarno ne znam šta još da probamo i na čija vrata da zakucamo. Koju pretragu da odradimo i ko se od lekara uopšte ozbiljno bavi muškim sterilitom u smislu njegovog lečenja? Naš urolog neće da prepiše ništa alternativno šta nije u standardnoj proceduri, zbog lične reputacije- da ne bude taj i taj doktor leči sterilitet na taj način, a s druge strane, opet ne prepisuje ni jednu terapiju. Samo konsultacije sa endokrinologom-pa, valjda je nešto i u domenu urologije.
    Stvarno se svakodnevno iscrpljujem sa ovakvim i sličnim stvarima koje mi se motaju po glavi. Jedinu snagu crpim na forumima. MM isto ne veruje da možemo postati roditelji. Sve će pokušati šta mu kažem, ali nikad ništa samoinicijativno. Uostalom, ja verujem da preterana želja može napraviti čudo. Ali ne mogu da se nadam samo u čudo. I šta sad?
    Pozdrav svima na forumu!

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

=Svi prolazimo kroz slične faze, uspone i padove ... nego je kod nas malo tih uspona.
    Radujemo se kad u tkivu nađu začetke spermatogeneze i hvatamo se za slamku. Nisam sigurna da li je tema donatorskog sjemena, primjerena ovom pdf-u ali zanima me razmišljate li o toj opciji, razgovarate li o tome sa svojim muževima (partnerima whatever )
    Kako oni gledaju na to? MM je skroz ok s tom opcijom (tako kaže, a obično kaže ono što misli ) i po njegovom mišljenju ja se samo bezveze gnjavim i razbijam glavu nekim moralnim dilemama, dodatno "mučim" svoje tijelo stimulacijama, psihu mogućim neuspjesima, godišnje odmore koristimo za klinike ..... i bla bla bla ...
    Razmišljate li o tome, razgovarate li o tome?

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meripopins evo malo mišljenje s muške strane...mene su vozali godinu dana od kontrole do kontrole od labosa do labosa a jedina terapija je bio E vitamin....kad sam došao na forum i skužio da se varikokela skoro pa ne gleda jer je preozbiljna operacija sa vrlo upitnim rezultatima što se tiče plodnosti a mene slali na pretragu na kojoj sam izgubio 3 mjeseca?!
    uglavnom htio bi reći da je liječenje muške neplodnosti stavljeno u drugi plan tj. da se zaobilazi nego se ide u IVF postupke....što bi rekla ina33 nađite nekog MPOvca što se kuži a ne gubiti vrijeme...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj milivoj73 prvotno napisa
    meripopins evo malo mišljenje s muške strane...mene su vozali godinu dana od kontrole do kontrole od labosa do labosa a jedina terapija je bio E vitamin....kad sam došao na forum i skužio da se varikokela skoro pa ne gleda jer je preozbiljna operacija sa vrlo upitnim rezultatima što se tiče plodnosti a mene slali na pretragu na kojoj sam izgubio 3 mjeseca?!
    uglavnom htio bi reći da je liječenje muške neplodnosti stavljeno u drugi plan tj. da se zaobilazi nego se ide u IVF postupke....što bi rekla ina33 nađite nekog MPOvca što se kuži a ne gubiti vrijeme...
    Ej milivoj, pozdravljam tvoja javljanja na uglavnom ženskom forumu! Pitanje, u međuvremenu svih tvojih pretraga je li i TŽ obavljala neke ili je čekala da najprije završe s tobom? Naime, dijagnoza MM je azoospermia. Ja ni sama nisam pametna i ne znam bih li se u išta upuštala prije nego MM obavi svoje, a htjeli bi u postupak čim prije.
    Pozdrav!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj v&v prvotno napisa
    Ej milivoj, pozdravljam tvoja javljanja na uglavnom ženskom forumu! Pitanje, u međuvremenu svih tvojih pretraga je li i TŽ obavljala neke ili je čekala da najprije završe s tobom? Naime, dijagnoza MM je azoospermia. Ja ni sama nisam pametna i ne znam bih li se u išta upuštala prije nego MM obavi svoje, a htjeli bi u postupak čim prije.
    Pozdrav!
    V&V upuštaj se, ali samo u ono što je za IVF relevantno - znači hormoni 3. i 21. dc, eventalno hormoni štitnjače, možeš se sama pratit doma kad imaš ovulaciju i to je to. Nikakav HSG - šta će vam to kad ćete na IVF? Znači, to bitno reducira broj tvojih pretraga na banalno i brzo vađenje krvi.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala ti ina, to sam se i ja pitala...
    ovaj ciklus sam fulala 3 dc (danas mi je 4 dc) pa ću to obaviti slijedeći.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa
    hvala ti ina, to sam se i ja pitala...
    ovaj ciklus sam fulala 3 dc (danas mi je 4 dc) pa ću to obaviti slijedeći.
    NISI FULALA - TO SE VADI OD 3-5 DC, SUTRA JE OK - to se tako samo kolokviijalno zove 3 dc - znači ti mogu u rasponu od 3.-5.dc, a onaj progesteron 7 dana nakon tvoje ovulacije, ženama s ciklusom od 28 dana to je 21 dc.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

aha, al svejedno ne stignem jer nemam uputnicu i ne mogu je dobiti do sutra, a kod mene nema privatnih labosa, moram ići u zg, a to zbog posla trenutno ne mogu.
    a joj, sad mi sinulo, i da imam uputnicu, ne smijem sutra kasniti - dolazi mi big boss...

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pozdrav!
    Ne, za sada po preporuci sa VV MŽ nije ništa radila, osim redovnih pregleda papa itd. Rekli su da ja prvo obavim kod dr.Č pa onda nastavljamo skupa. Zapravo tek krećemo u potpomognutu oplodnju pa se za prvi put ne žurimo...krenuli za početak polako 8)
    Za paniku uvijek ima vremena

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uprav otako-padamo u bedaru i trudimo se da se vratimo ponovo u normalu. Prošli mesec doktori su mojoj sestri rekli da je izgubila bebu. Plakala je ceo dan, jedva se oporavila. Otišla posle nedelju dana da krene s pretragama zašto se to desilo, kad ono -ona trudna. Krvarenje je izazvalo pucanje hematoma...
    Oni stalno greše, ali kako mi tu da budemo pametni. Teško je i da stalno menjaš doktora- sto babica kilavo dete. Drugo, ni nas tad niko neće ozbiljno shvatiti.
    Zvali su me sinoć iz ordinacije i u nedelju idemo na konsultacije kod Vlaisavljevića. Jako se bojim tog razgovora. Ako mi on ne da neku nadu, stvarno ne znam šta ću... Ceo dan sam kao pogubljena...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meripopins, ne gubi nadu, negdje će se naći jedan dobar!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meripopins
    belinda nadam se da ćete dobiti rat i da ćete naći svoju mrvicu sreće

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Belinda,
    Dozivjela sam slicni kantu vode ali od drugog dr. Bio mi je sok u tom momentu, ali sam shvatila da je dr mislila najbolje (jer nam ona nije mogla pomoci). Sad idemo dalje, podignute glave... I u Prag, ako bude trebalo!
    Sretno!

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa, nije valjda svima tako mračna ta opcija donatorskog sjemena :? :?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Iako mi nemamo ovu dijagnozu, isto mi se desilo da mi je dr.Vrcic iz Petrove rekao da pokušamo s donorom. Ja sam ostala totalno u šoku.
    I nikada više nisam otišla kod njega.
    Nakon toga smo bili pacijenti dr.L. i uvijek smo radili icsi i postigli 2 pozitivne bete( vm + missed ).
    Meni osobno je opcija donatorskog sjemena mračna. Jer onda se pitam zašto mi ne bi pomogao netko od prijatelja, a ne da ostavljamo puste novce u Pragu?

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Svi mi imamo pravo izbora da donesemo odluke s kojima cemo moci zivjeti do kraja zivota. Meni to nije mracna odluka niti ima sta lose u tome, a podjednako mi je primamljiva i opcija usvojenja.
    Ne cudi me da se neki ljudi ne odlucuju bas lako za donatora. A pogotovo me ne iznenadjuje taj stav na Balkanu. Imam par poznanica ciji muzevi imaju problema s azoo ili jako los spermiogram a "ne smiju" ni rijeci da kazu nekome, a kamoli da idu na donatorsku. Zao mi je tih ljudi.
    Moram priznati da sam isprva bila sokirana pri pomisli da bi nam mogla trebati donatorska sperma ali vremenom mi je sve normalnije.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Samo da kažem da ni meni donatorstvo nije mračno, čak i da je u meni problem pristala bih na donatorsku j-ć ili čak na usvajanje deteta jer sam pobornik one misli (žena koje su postale biološke majke svoje dece) : "da majka ne postaješ onoga dana kad rodiš dete, nego kada prvi put ne prospavaš noć zbog njegove temperature", zaista se slažem sa time,i divim se onima koji usvajaju decu, čak i kad imaju svoju biološku, za mene su oni ljudi sa srcem i dušom većim od ovog našeg Balkana, ali isto tako poštujem svačiju odluku (pri tome i mm kad sam spomenula donatorsku spermu, samo zavrteo glavom-mada mislim da ako bi došli dotle, da bih ga pričom lako ubedila da je to isto prihvatljiva opcija)
    Sve vas ljubim i šaljem puno +++++++++vibracija da uspemo u ovim našim bitkama

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dacaob dobro je dok možeš tako lako ubjediti svoga m. :D

Kada smo se mi susreli s dijagnozom oligo-asteno-terato održali smo kućni sastanak i mm je rekao:
    možemo se odmah rastati ako želiš dijete pod svaku cijenu
    možemo pokušati s MPO ali nismo sigurni u uspjeh
    možemo živjeti bez djece

I evo od tada je prošlo 9 godina i još uvijek živimo bez djece.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni i MM-u su svi izbori bili i ostali prihvatljivi (jedino MM-u bilo najteže prihvatljivo - život bez djece - to nam je bilo kao zadnja opcija, ali na kraju ipak prihvatljivo) .

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

neznam sta da vam kazem na sve ovo osim sto meni ta tema donor postala svakidasnja i da se samo ceka dan ohrabrenja da stvarno sve to pokrenemo...
    MM je kao belindin7 reagira da je to ipak moje dijete i da ce njega sigurno "vise" volit nego usvojeno jer je ipak moje i ne zeli da propustim nesto tako predivno kao porod!
    i ja se sva rastopila zbog njegove nesebicnosti
    al nasa odluka je da svakako zelimo dijete, nacin nam nije vazan
    cure znate sta bi bilo zgodno da pokusamo napisat, nekakvu statistiku azoo, sve nalaze sta smo napravile sa svim detaljima nalaza, sve preparate koje smo koristile i kakve su rezultate dale tako da sve bude na jednom mjestu uredno pa mozda uspijemo napravit neku recepturu bar za slicne slucajeve jer i same znate da kod nasih dijagnoza i najmanja sitnica mijenja sve!
    sta mislite o tome... tema: azoo statistika?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj regina78 prvotno napisa
    cure znate sta bi bilo zgodno da pokusamo napisat, nekakvu statistiku azoo, sve nalaze sta smo napravile sa svim detaljima nalaza, sve preparate koje smo koristile i kakve su rezultate dale tako da sve bude na jednom mjestu uredno pa mozda uspijemo napravit neku recepturu bar za slicne slucajeve jer i same znate da kod nasih dijagnoza i najmanja sitnica mijenja sve!
    sta mislite o tome... tema: azoo statistika?
    Ideja je odlična. Ja sam već uplovila u maštanja kako će moj topic jednom izgledati kada budem opisivala svoj put do uspjeha!!!!!
    A što se preparata za popravljanje spermiograma i sl. tiče, e tu sam već skeptična. Ako je nekom genetski predodređeno da ne može začeti dijete na ovaj ili onaj način, mislim da ne postoji ta travka koja bi lošu situaciju okrenula na bolje.
    U svakom slučaju, lijepo i dapače vrlo korisno, sve te podatke imati "na hrpi".

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zna li netko kontakt mail ili tel.broj dr. Ježeka. Ako da, molila bih ga na pp.

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

belinda7 makar jedan muški pozdrav za TM 8)
    ne daj se suborče 8)

milivoj73 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

inače mislim da bi muška strana trebala biti aktivnija svugdje pa i na ovom forumu...ne mora to biti ne znam što tipa odbrojavanje ali makar neki glas kako smo uspjeli ili nismo ..... 8)

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislite da napravimo nesto tipa odbrojavanje ili kako? Znam da ce odbrojavanje sa nama duuuuuugo trajati.
    Mada bi trebali izlistati sve moguce pretrage koje su potrebne za neopstruktivnu azoo...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala ti milivoj!! I tebi velik pozdrav,pošto se uvijek većinom žene pozdravljaju,ispast će ko da radimo diskriminaciju !! Al šta ćeš kad si jedan od jako rijetkih. Većinom tu akciju provode žene a muževi ih slijede u svemu tome. Mogu samo zamislit kolko je teško muževima sa tim problemima a pogotovo s azoo. Mi se bar tu ispušemo i pojadamo,a oni...Oni to sve vrte u glavi nasamo,jer kao muško mora biti jak za oboje. Ne vjerujem ni da pričaju o tome s prijateljima,jer to je naša stvar i ipak smo još na balkanu gdje su se takve stvari tek počele prihvaćat kao normalne. A i ponos je tu! Kao da si manje muško ako imaš problema,to ne kužim i nikad neću...

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Belinda pozdrav i od mene.

Šta se tiče hladnog tuša i mi smo ga doživjeli odmah na samom početku (čim smo se susreli sa ovom strašnom dijagnozom) od jednog doktora iz Petrove. I danas mi je slabo kad se sjetim te situacije :/
    Inače MM se trenutno liječi na VV i iskreno se nadam da ćemo nakraju doći do toliko željenih spermića.

Belinda tvoj je muž već jednom pokazao veliku hrabrost i iznenadio doktore u njihovim crnim prognozama pa zašto sada nebi još jednom

Cure držim nam fige svima da uspijemo

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

milivoj ti si stvarno jedan od rijetkih primjeraka!
    mm je kao i većina drugih, posluša me šta mu kažem da mora, al da bi nešto sam, nema šanse
    belinda, i ja mislim da je njima jako teško jer uglavnom taj probelm drže samo za sebe, baš zbog toga - kao manje si muško...ni ja to ne kužim...
    kad smo dobili onaj prvi spermiogram na kojem su bile same nule bio je petak i pita mene mm: da je danas petak prije vjenčanja, bi li se još uvijek udala za mene? :shock: :shock: grozno!
    regina mislim da možes bez problema otvoriti takav topik
    velika svima

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e,cure pozdrav!
    opet ja sa nekim pitanjima
    vec sam vam pisala da ne mogu da nadjem dr.-a koji bi se pozabavio slucajem mm(neopstruktivna azoo-fsh i lh relativno normalni,fsh oko 4-5 ,ozda cak i nizak,biopsijom u jednom kanalicu nadjeni spermatogonije i spermatocite)....hvata me tuga kad pomislim da bi se mozda nesto i moglo uraditi ,a ja samo sjedim.iz BiH sam,pa nesto kontam ima li iko mail kakvog dr.-a koji bi mozda mogao ,na osnovu nalaza mm,predloziti terapiju neku ili reci sta da radimo dalje.ubija me cekanje,tapkanje,a nikakvog izlaza ne vidim,jer nema dr.-a koji bi rekao sta dalje.ovdje se svi samo bave sa VTO ,jedva u zene pokusavaju(ginekolozi )da lijece,o lijecenju muskaraca nema ni govora.
    e,sad ako neko ima prijedlog,jedva ga cekam.
    ako neko ima iz BIH ,pa zna dr.-a koji bi se htio pozabaviti slucajem mm,tu sam.
    sto se tice teme o saosjecajnosti dr.-a......sama sam to prosla:kad je mm dobio listic na kojem pise azoospermija,bez objesnjenja sta je to uopce,moja dr mi je rekla:moze oparisat :? :? :? (Bog sami zna sta je pod tim mislila) i mozete na donor. spermu :shock: :shock: :shock:
    bas sam se ovako osjecala: :shock: :shock:
    ljubim vas.

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bok cure i Milivoj 8),
    Svima vam šaljem
    mm i ja se ne borimo sa vašom dijagnozom, ali nismo ni daleko (20-30 pokretnih spermija u ejakulatu, povišen LH, FSH i prolaktin). MM je kao dijete sa 7 godina obolio od karcinoma testisa, ima jednog, prošao je 2 godine kemoterapija i citostatika te jedva živ ostao. Svjesni smo da je ovo super nalaz spermiograma s obzirom na to šta je prošao.. Idući tjedan krećemo u 1. stimulirani postupak ICSI u Rijeci. Nego da vas pitam, dosta spomimjete dr. Ježeka. Tko je on i gdje radi?

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zaboravih napisati da je mm naručen u petak za novi spermiogram, zadnji je radio u veljači. Moram priznati da umirem od straha kakav će biti rezultat. Naravno da ga kljukam sa koječime (bioastinom, l-argininom, cinkom i matičnom mliječi.)

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Jos jedna azoo...

Pozdrav svima!

Evo jos jedna azoospermija, dijagnosticirana MM u 04/2007.
    Vjerojatan uzrok je relativno kasna operacija spustanja testisa (u dobi od 6 god.)

Pozbrojili sve, procitali svaki redak na ovome forumu... i odlucili se za Belgiju (hvala na informacijama Zana ).

Obavili smo sva inicijalna testiranja koja belgijanci traze.
    Vecinu rezultata dobili, a ostali ce stici do nasih prvih konzultacija zakazanih za 01/2008.

uporna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

z.balon želim vam uspjeh iz prve.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

dobrodosla ,i da nam javis sretne vijesti :D :D

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nadam se da ce i vama belgija donit srecu

trunčicabalunčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

z.balon...
    vibrice ~~~~~~~~~~~~~~~~~ da Belgijanci nađu puuuuuunoooooooo plivača!!!

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno AZOOSPERMIA-KLINEFELTEROV SINDROM

BOK SVIMA .
    Evo da se i ja uključim na temu AZOOSPERMIA .Najprije VELIKI POZDRAVI BELINDI 7 I CHRIS .Ja sam na ovome forumu 2 god.ali se još nikada nisam uključila u forum samo sam se dopisivala sa forumašicama u vezi problema KLINEFELTEROVOG SINDROMA.Zato se sada uključujem u vezi problematike zbog toga.MM je dijagnosticirano 2000 god. na Rebru KLIN.SINDR.što znači 47 kromosoma XXY,i ništa drugo nam DR.ČOLAK na V.V.nije preporučio samo donorska oplodnja,molim tko je upoznat sa time da odgovori dali postoji neka šansa da imamo svoje biološko dijete,pročitala sam od jedne forumašice da je obavio njen muž pretragu INHIBIN-B.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: AZOOSPERMIA-KLINEFELTEROV SINDROM

Citiraj AB7 prvotno napisa
    pročitala sam od jedne forumašice da je obavio njen muž pretragu INHIBIN-B.
    Pozdrav AB7, to sam bila ja! Drago mi je da si se ipak odlučila uključiti! Dobrodošla!!!
    Na žalost, ja ne znam niti za jedan primjer da je uz dg. Klinefelter trudnoća realizirana, ali svjetska statistika govori drukčije. Iako u jako malom postotku, i to je valjda moguće!
    Pretraga inhibina-b trebala bi pokazati da li je u testisima došlo do stvaranja spermija. Ukoliko su vrijednosti inhibina "normalne", uvjetno rečeno šanse postoje, ukoliko su niske
    evo link za vrijednosti inhibina
    http://www.repromedix.com/documents/inhibinBmale.htm

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Što je to KLINEFELTEROV SINDROM?

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

BOK v§v
    Zanima nas gdje se obavlja ta pretraga,znači ako sam shvatila ako postoji spermatogeneza u testisima može se ići na oplodnju ali u inozemstvo i to da se može birati spol djeteta (žensko)jer mi planiramo ići u Prag poslije nove godine.

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

BOK IVANA :D .
    Evo u kratkim crtama da ti kažem:KLINEFELTEROV SINDROM ti je kromosomska anomalija isključivo kod muških osoba.Od tog sindroma je njegov kariotip XXY ZNAČI 47 KROMOSOMA(inače čovjek ima 46 kromosoma)a da bi zato znali mora VAS VAŠ doktor koji vodi vašu neplodnost uputiti na KARIOGRAM.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Zanima nas gdje se obavlja ta pretraga
    Hej AB7, ne znam od kud si?! Inače, može se napraviti u Zagrebu, u Petrovoj, na uputnicu na kojoj mora pisati inhibin-b, na indikaciju sterilitet i obavezno sa šifrom koja vas oslobađa od plaćanja participacije (mislim da je to N46). Uputnicu vam može dati dr. opće prakse TM. Nalazi se čekaju oko mjesec dana.

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

MI SMO IZ VIROVITICE Hvala na preporuci Dali ti je poznato što se daje za terapiju testosterona,i dali postoje kave nuspojave zbog toga :? .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Zanima nas gdje se obavlja ta pretraga
    Hej AB7, ne znam od kud si?! Inače, može se napraviti u Zagrebu, u Petrovoj, na uputnicu na kojoj mora pisati inhibin-b, na indikaciju sterilitet i obavezno sa šifrom koja vas oslobađa od plaćanja participacije (mislim da je to N46). Uputnicu vam može dati dr. opće prakse TM. Nalazi se čekaju oko mjesec dana.
    Zaboravila sam reći da bi bilo poželjno imati dopunsko zdravstveno osiguranje, pogotovo ako budete išli i na ostale pretrage vezane uz azoo.
    Dali ti je poznato što se daje za terapiju testosterona,i dali postoje kave nuspojave zbog toga
    O ovome, na žalost, ne znam ništa. Nama nitko nije spominjao terapije, a MM ima užasno nizak testosteron

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Zaboravih te pitati v§v kod koga se vi liječite?

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

BOK IVANA :D .
    Evo u kratkim crtama da ti kažem:KLINEFELTEROV SINDROM ti je kromosomska anomalija isključivo kod muških osoba.Od tog sindroma je njegov kariotip XXY ZNAČI 47 KROMOSOMA(inače čovjek ima 46 kromosoma)a da bi zato znali mora VAS VAŠ doktor koji vodi vašu neplodnost uputiti na KARIOGRAM.
    :/ Ne kužim kako ste došli do toga? Nitko nam tu pretragu nije predložio, treba li na tu pretragu ići svaki muškarac koji ima azoospermiju kao dijagnozu?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Citiraj ivana0906 prvotno napisa
    :/ Ne kužim kako ste došli do toga? Nitko nam tu pretragu nije predložio, treba li na tu pretragu ići svaki muškarac koji ima azoospermiju kao dijagnozu?
    Do takvog bi zaključka trebao doći urolog/androlog prilikom pregleda TM, a nakon što vam je dijagnosticirana azoospermia (temeljem učinjenog spermiograma).

Datum pristupanja
    Apr 2007

Zaboravih te pitati v§v kod koga se vi liječite?
    Na žalost, još se ne liječimo nigdje. Vidjet ćemo što nam je činiti nakon što dobijemo nalaz inhibina. Sve se bojim da nam je jedina opcija inozemstvo (Prag, Brisel).

AB7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Sve zavisi šta ste prošli do sada!Kod MM u spermiogramu nije pronađen nijedan spermij zatim doktor opće prakse nas je uputio u Zagreg na VV kod DR.ČOLAKA (on je androlog)zatim je MM obavio ENDOKRINOLOŠKU OBRADU(sve vrste hormona i još jedan spermiogram)i nalazi katastrofalni :shock: sve nula nema spermija ni staice spermatogeneze i tada 2000god. šalje ga napraviti KARIOGRAM na REBRU a ja mislim da se može napraviti i u KLAIĆEVOJ (odjel i na jednoj i na drugoj zove se CITOLOŠKI ODJEL).Na Rebru doktor koji to radi zove se Davor Begović,i tada kad se naručite kod njega TM vadi krv kod njih i nalaz čekate 2 tjedna (bar koliko se sjećam).davno je to bilo.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •