Meni je Miro bio divna podrška. Nije on baš bio nešto potkovan u tematici, ali mi je rekao da zna kakva sam ja štreberica i da on sasvim vjeruje u sve kaj ja po tom pitanju imam za reć![]()
Pošto je Leona u početku dosta kilavo dobivala na težini, malo se zabrinuo ali, koliko se sjećam nije spominjao dohranu. Mama i sveki su "okolo kere" razglabale "kako nije kraj svijeta ako ne budem imala dovoljno mlijeka" ali sve je to bilo dosta benigno. Uglavnom su poštovale moju tvrdoglavost 8)
Velika podrška mi je bio i dr. Sabol koji isto nije ni spomenuo dohranu, već da samo dojim i dojim i dojim i sve će doć na svoje![]()
A najslađi trenutak mi je bio kad je moja skeptična mama postala totalna propagatorica dojenja koja svakom ko je hoće slušati deklamira kak je to super i najbolje za dijete.
Svi u mojoj okolini su sad toliko zagriženo prodojeći da na prizor četverogodišnjeg djeteta koje doji i dalje kopaju cmoljave face kak je to slatko![]()
Ali vjerujem da ogromnu ulogu u takvom razvoju situacije ima mamino apsolutno povjerenje u samu sebe i ispravnost svojih odluka, pa to jednostavno zrači i pobjeđuje eventualne negativne utjecaje. Dakako, ako si sama protiv svih, mora da je pakleno i skidam kapu svim mama koje su glede i unatoč uspjele svojoj dječici podariti te prekrasne trenutke bliskosti i apsolutne nježnosti![]()