Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: prehlada i skladištenje izdojenog mlijeka

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno prehlada i skladištenje izdojenog mlijeka

I beba (5,5 mjeseci) i ja smo prehlađene, a ja možda imam i upalu grla. Od lijekova stavljam samo kapi u nos. Popodne možda dobijem antibiotike za grlo. Budući da ona trenutno slabo jede imam viška mlijeka i zanima me mogu li sada izdojeno mlijeko lediti ili je ono zaraženo i treba ga baciti?

Može li se izdojeno mlijeko čuvati u onim najobičnijim vrećicama za led iz marketa?

Ima li što istine u tome da majčino mlijeko pomaže ako se kapa u nos? Medicinari okreću očima na to.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja mislim da slobodno smiješ zamrznuti bez obzira na prehladu. Ja radije zamrznem u plastične posudice jer ih ipak mogu bolje oprati prije. Neznam za što misliš koristiti, ja dosad (u gotovo 9 mj) nisam odmrznula ni mililitar, jednostavno neznam za šta bi mi trebalo kad je na prisima kad god poželi. A to s mlijekom u nos- probaj, nemože sigurno štetiti. Ja sam s tim riješila karlov konjuktivitis kad se rodio.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mi smo isto prehladjeni vec duze
    ja mu kapam mljeko u nos i odcepi mu se.. kupila sam u ljekarni kapaljku pa prvo izdojim u nju i onda mu to sibnem prvo u jednu, pa u drugu nosnicu ( ako mu pridjem sa cicom nema sanse da dodjem do nosa
    mislim da nema potrebe da se izdajas, beba i onako nece od jednom poceti jesti kao i prije vec ce pomalo povecavati, a isto tako ce se povecavati opet i tvoja proizvodnja..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: prehlada i skladištenje izdojenog mlijeka

Citiraj blis prvotno napisa
    ...zanima me mogu li sada izdojeno mlijeko lediti ili je ono zaraženo i treba ga baciti?
    Mlijeko je sterilno, ne može biti zaraženo. Upitni su jedino lijekovi ako uzimaš nešto, no to pitaj pedijatra. Koliko ja znam, s nekim antibioticima se smije dojiti.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja izdajam u bočice za urinokulturu. ružno zvuči, al je sterilno i jeftino.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    ja izdajam u bočice za urinokulturu. ružno zvuči, al je sterilno i jeftino.
    I ja sam 2 puta u njima zamrznula mlijeko, a onda sam ga bacila jer nisam sigurna iz kojeg su materijala napravljene i da nisu toksične :/ . Nakon toga sam kupila (kršitelj koda) via posudice - jesu skupe, ali bar znam da su o.k.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam to iskopala ode na rodi. i nema mi logike da nisu ok za mlijeko ako se koriste za mikrobiološki pregled.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Za mikrobiološki pregled su ok jer su sterilne. No nitko ne garantira da plastika od koje su napravljene ne razvija toksične tvari u doticaju s mlijekom kroz dulje vrijeme. Nemoj zaboraviti da se na mikrobiološkom pregledu traže mikrobi, a ne toksini, a urin za pregled u njima stoji samo kraće vrijeme.
    ja sam to iskopala ode na rodi.
    Svašta se tu na forumu može naći, no nije sve točno što napišu korisnice(i) foruma. Jako puno neprovjerenih informacija dođe u opticaj, jer svatko izlaže svoje mišljenje. Ne tvrdim da sam 100% u pravu, no ako za nešto nisam sigurna je li dobro, radije to izbjegavam.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    nitko ne garantira da plastika od koje su napravljene ne razvija toksične tvari
    Tako je. Tj. nitko ne garantira da ne sadrži toksične tvari. U Europskoj uniji na plastičnom posuđu koje se koristi za jelo i piće mora biti znak žlice i vilice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •