Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: zajednicko spavanje

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno zajednicko spavanje

zanima me spava li vasa beba s vama u bracnom krevetu i postoje li oni koji su se od toga odvikli, tj. koji su se prebacili u svoj kindrebet i kada je posljednji trenutak za to?

naime moj malac ima 3 mj (ne spadamo u vasu dobnu skupinu ali bas zato pitam jer ste stariji i prosli ste to), spava s nama u krevetu jer jede svaka 2h po noci i ja sam preumorna da ga nakon podoja vracam i onda uzimam ponovo.
    problem je u tome sto nikako ne bi htjela da je medju nama jer se ja prakticki ne naspavam - nemam mjesta i ukocena sam da ga ne zgnjecim slucajno, a MM ima svoju polovicu kreveta i spava ko top i jos se k tome vrti (pa ga nekad moram ja svojom rukom dogorivati da se pri okretu ne nasadi na bebu - par puta se i to skoro desilo)

znam da ih je kasnije tesko premjestiti u kinderbet a sad imam osjecaj da mali ni ne kuzi gdje je.
    jel netko imao ovakvih iskustava, kada nam je posljednji trenutak?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moja od rodjenja spava s nama, sad ima 2 godine. znali smo je prebacivati kad bi zaspala izmedju nas, ali bi se ona tijekom noci budila i vracali bismo je natrag u bracni.

nedavno je sama, nakon sto je podojila, ustala i otisla u svoj krevetic (krevetic je pored naseg, stranica je spustena). legla zenska, ja se ustala, pitam: sto tu radis?, a ona ce pametno: tamo mi je vuce (vruce).

i tako je nekako ostalo da se sama prebacuje u kinderbet, ali se onda isto tako sama i vrati pred jutro.

nije konacno rjesenje "problema", al eto - ipak stigne vrijeme kad se mogu prikloniti i kinderbetu radi vlastite komocije.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

karlo ima 14mj. i spava s nama od prvog dana. nekad ga prebacim u krevetić ali čim se probudi nastavlja spavati s nama i meni je to gušt, premda nekad zna biti iscrpljujuće jer zna sisati po cijelu noć.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

L. je spavala prva 3-4mj u kindi, a onda nekako sppontano je prešla k nama. i tako je ostalo. Popodne zna sama odspavati dva sata..

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Posljednji trenutak je u sedmom osnovne
    Nemoj se opterecivati draga i uzivaj u bebinoj blizini. I neka je kod tebe bar dok dojis. Svima lakse.

Viktor je deloziran sa otprilike 26 mjeseci, kad vise nismo mogli trpiti guranje i udarce u vilice i pleksuse. Nikakvih problema ni trauma nije bilo. Osim sto se redovno opet useli kod nas vikendom u 6 ujutro.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara s 4 godine i dalje spava s nama. znam da neće tako do tinejdžerstva, pa ne razbijam glavu o "posljednjem trenutku"

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Katja spava s nama, kinderbet je prištekan uz naš krevet, ali služi za stavit rezervnu deku ili moju bočicu s vodom, da se ne moramo ustajati. Ovako nam je savršeno i ne planiramo uskoro mijenjati

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

N. dolazi u nas krevet u jutro oko 6 pa nastavi krmit dalje u nasem krevetu.
    I meni je gust kad smo svi zajedno, al rijetko kad spava s nama cijelu noc, samo kad idemo svi zajedno na spavanje.
    Jedino mi nije jasno kak spavaju obitelji koje imaju dvoje dijece sa malom razlikom u godinama. Kak svi stanu u bracni krevet???? :?

_________
    N 28.12.04.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj HNB prvotno napisa
    Jedino mi nije jasno kak spavaju obitelji koje imaju dvoje dijece sa malom razlikom u godinama. Kak svi stanu u bracni krevet???? :?
    .
    naš krevet je dimenzija 200x180

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Praktički od početka spavamo zajedno, ali sad, kad sam počela raditi, co-sleeping mi je beskrajno važan. Ne mogu zamisliti da ode u drugu sobu (kimbač pored našeg kreveta nam nije opcija, tek tada nikako ne spavamo).

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

aha, kuzim. dakle pretpostavljam da ce i kod nas biti slicno. ma meni je divno s njim, sva teperim od srece kad ga namirisem al opet sam nekako sputana u vlastitom krevetu pa ga jos uvijek prizeljkujem prebaciti u kimbac

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kod nas je dugo islo spavanje u cetvero dok nismo i MM i ja postali kronicno nenaspavani i ukoceni.
    I to smo rijesili, MM spava na kaucu
    A najzanimljivije u svemu je da Jagodica nije spavala s nama nikako dok se nije rodila Maza.

Ja ti predlazem da skines stranicu kinderbeda i primaknes ga skroz uz vas, tako smo mi radili. I beba fino u svom krevetu, ti tik uz nju u svom, a TM ima svoju polovicu kreveta, i vise

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Šimun je od rođenja s nama u krevetu. Kada nam je postalo skroz tijesno i nitko nije bio ujutro odmoren, skinuli smo stranicu kindića i spojili ga skroz do našeg kreveta. Malac je uglavnom na svom dijelu, osim kada ima noćne more, onda se zavuče pod moj pokrivač.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi isto spavamo svi zajedno i uzivamo .
    Vanja je do prije dva mjeseca jako puno sisala tako da mi je to bilo puno jednoostavnije nego da ju stalno selim u drugi krevet ili krevetic.
    Luka je nedavno poceo pokazivati interes za svoju sobu i krevet tako da cemo im urediti sobu pa cemo vidjeti kako ce to funkcionirati.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

do proslog tjedna spavali zajedno... ako se uopce moze pricati o spavanju. sad zaspiva u nasem, al smo joj objasnili da ju nocu prebacujemo u njen mali krevetic (pored naseg) da se mi mozemo odmoriti. inace, do prve godine je spavala takodjer u svom krevetu.

znam, znam, dijete ce mi imati vjecne traumchice zbog ovoga mog svirepog china, al moja ledja mi sad vec zahvaljuju na tome.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Samo da se malo hvalim- naš krevet je 210x200

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moju samo bolest može dovest na noćno spavanje kod nas u krevet.
    ili preružan san i plakanje.
    inače je u svom krevetiću. obavezno zaspe u našem i onda je ja selim u njen. i svi sritni i zadovoljni, a bome i naspavani. :D
    inače, ona je od rođenja u svom krevetiću, a stvarno su iznimne situacije kad je u našem bračnom krevetu.
    pošto sam ja protivnik dječjeg spavanja između roditelja onda se zna di je maloj misto.

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nas troje na 200x160,a sad se već G. opasno širi.
    Sljedeća nam je investicija krevet 200x200!!!!
    Jer nam je svima super tako!

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Hannah prvotno napisa
    Šimun je od rođenja s nama u krevetu. Kada nam je postalo skroz tijesno i nitko nije bio ujutro odmoren, skinuli smo stranicu kindića i spojili ga skroz do našeg kreveta. Malac je uglavnom na svom dijelu, osim kada ima noćne more, onda se zavuče pod moj pokrivač.
    Ovako i mi. Samo M. nema noćne more (zasad), nego se u polusnu dovuče do mene kad hoće cicu. Svi troje imamo dovoljno mjesta pa se zasad ne zamaram time do kad ćemo tako.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    .
    I naš. :/
    Jeste li svi vi u krevetu il imaš prikopčan kindač za Marge?

Neznam kak ćemo mi to izvesti kad dođe beba, meni je već sad ponekad tijesno. V ima stalno potrebu da na nekom od nas dvoje spava, pa se zna desit i da mi je doslovno na glavi. A možda mi je sad tijesno zbog trudnoće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemamo kinderbet, znači svi smo baš na krevetu. s tim da marge, zara i ja spavamo na jednoj polovici jer se cure pripiju uz mene kao male pijavice, a cijela druga polovica je slobodna za MM-a.
    najvjerojatnije ti je tijesno zbog trudnoće, meni je bilo tijesno i kad sam sama spaval na tom krevetu

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nikoli smo kupili krevetić (ne kinderbet) kad je imao 2 mjeseca jer nije bilo mjesta za svo četvoro u krevetu 140x200. Luciju nisam htjela izbacivati, a njegov krevetić sam stavila uz naš, tako da se po noći kad hoće cicati samo zakotrljam kod njega pa nazad. To je co sleeping na 220x200, uz malu visinsku razliku između kreveta (on ima malo tanji madrac). Možda i vama posluži ova genijalna ideja?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

.
    I naš, ali meni nikako ne paše da je Leda s nama. :/ Zapravo ni njoj, par puta što je spavala s nama se stalno vrtila, budila. Ona je u svom kindaču i spava cijelu noć. I to je i razlog što ne spava s nama. Lovro se budio po 2-3 puta za cicanje pa je zato i završio na kraju u našem krevetu. Kako MM nemirno spava, krevet sam gurnula do zida, Lovro je bio s te strane pa ja pa MM. Sada je između nas, MM se naviknuo. Čak i popodne spava u našem krevetu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo sreću, što smo i jedno i drugo dijete naučili na spavanje u vlastitom kinderbetu. Kada sam ih trebala podojiti digla bi ih, nahranila i vratila natrag u krevetić. I tako su oni spavali čitave noći i mi. Neki puta bi naravno, kao i noćas ostali slučajno kod nas u krevetu, a onda bi ih samo lijepo preselila u njihov. Inače, maloga smo sa 17 mj. naučili da sam spava u svojoj sobi u vlastitom krevetu. Kupili smo mu ogradicu da ne padne s kreveta, jer sam ja bila trudna s malom. U početku bi nas ujutro dozivao, kada bi se probudio, a poslije se naučio sam "došlapati" do nas. Sada je već par mjeseci bez pelena, pa nas ujutro dozove za ići piškiti i sam okrene prema vlastitom krevetu. Za uspavati mora netko leći kraj njega, a kasnije ga ostavimo samoga i on super spava. Rijetko se kada probudi i to ako ga nešto boli ili ima noćne more. Sada će 2.5g. , a mala ima 7 mj. Par puta smo ga probavali uspavati kod nas u bračnom krevetu, pa ga nositi u njegov. On bi tada znao biti mokar, vrpoljio bi se i lupao nas u snu, pa smo skužili da mu to smeta. Na večer smo ga prilikom uspavljivanja znali pitati gdje idemo spavati i on bi sam krenuo prema svojoj sobi, koja je do naše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naš co-sleeping je posljedica naše svjesne želje za tim , i ja se smatram sretnom što tako spavamo

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa co-sleeping samo i jedino ima smisla ako je posljedica obostrane zelje...

Nije valjda i to topla voda?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obzirom da je banklorraina napisala da su oni imali sreću naučiti svoju djecu da spavaju u kinderbetima, zvučalo je kao da smo mi co-sleeperi žrtve svoje djece ili pak neke nesreće što nismo uspjeli naučiti djecu na spavanje u svojim sobama.
    pa sam htjela naglasiti da je co-sleeping naš izbor i naše veselje

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja najvise volim spavati sama, ili samo s muzem.
    ali, ako moram birati izmedju ustajanja za svako nocno dojenje, i lezanja cijelu noc uz jedva primjetno povremeno prikopcavanje, onda nemam dileme.
    A priznajem, ima i nekog gusta u tome kad osjetis mali topli mirisljavi smotuljak kraj sebe. Ili dva.

Tonka od otprilike drugog rodjendana usne u svom kreveticu (ja legnem na kratko k njoj), i tamo ostane do 2-3-4-5 ujutro, kako koji dan. Onda dodje k nama. A i toncek se cesto zaleti pred jutro.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

obzirom da je banklorraina napisala da su oni imali sreću naučiti svoju djecu da spavaju u kinderbetima, zvučalo je kao da smo mi co-sleeperi žrtve svoje djece ili pak neke nesreće što nismo uspjeli naučiti djecu na spavanje u svojim sobama.
    pa sam htjela naglasiti da je co-sleeping naš izbor i naše veselje
    Izgleda da mi nismo te sreće, jer je naš mali sam "nažalost" skužio da mu co-sleeping i nije neki gušt.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je potpuno druga stvar, ako djetetu ne paše i nije taj tip onda normalno da ga se neće prisiljavati na co-sleeping

ali ti gore nisi napisala "njima nije pasalo", nego
    Mi imamo sreću, što smo i jedno i drugo dijete naučili na spavanje u vlastitom kinderbetu
    maloga smo sa 17 mj. naučili da sam spava u svojoj sobi u vlastitom krevetu
    to ipak drukčije zvuči nego:

jer je naš mali sam "nažalost" skužio da mu co-sleeping i nije neki gušt
    mislim, nije mi namjera tu proučavati tko je koga što naučio i tko je sretan ili nesretan, nego me jako smeta kad se smatra da smo mi co-sleeperi jadni, tužni, izmučeni, neispavani i slično. reagirala sam na onaj dio rečenice "mi imamo sreću", a ne na činjenicu da vaša djeca imaju svoje krevete - to me se stvarno ne tiče

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Eto dala sam ti posla. Zahvaljujući ovakvima kao što sam ja, koji očito pišemo dvosmisleno, ti si uspjela nabiti toliko bodova. Bravo ja i svi oni kojima si replicirala! :D :D :D :D :D :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o bože

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sada ću se malo uozbiljiti, jer ipak smatram da na ovom forumu čovjek može nešto i pametno naučiti. ja sam recimo sada skužila koji je najbolji način kontracepcije:prirodan, neštetljiv i učinkovit 100%. dobro, ne mogu se žaliti sada imam i curicu i dečka, ali znam za ubuduće. morat ću na maloj primijeniti preodgoj. ne smijem je naučiti da spava sama u sobi... 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto opet stereotip, pa ću reći jedino ovo:

žao mi je onih čiji se intimni život svodi samo na krevet i na noć

i da, nemamo pojma kako je nastala margita

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

spava s nama od 1 dana do dan danas-eto jučer je napunila dvije godine. .ponekad ju tijekom noći premjestim u krevetić ali evo nje ubrzo opa nazad kod nas :D

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

H je prvo spavala u kinderbetu do našeg kreveta. Onda, sa nekih 8 mj kada je prvi put bila bolesna, spavala je 2 noći meni na rukama u krevetu i tako....
    Imamo veliki krevet 180x200 i nije bilo tak tijesno, ali ipak H dosta nemirno spava pa smo se svaku noc i po nekoliko puta onak napola budili, gnjezdili...
    Kada samo se ove godine vratili s mora, premjestili smo pravi krevet iz njene sobe do našeg. Oduševila se. Govori da je to njezin krvet, nece više u nas..I nama je lakse, ipak cvrsce spavamo...Ali je iz sobe jos ne damo

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

eto opet stereotip, pa ću reći jedino ovo:

žao mi je onih čiji se intimni život svodi samo na krevet i na noć
    i to ti je stereotip: mi co-sleeperi nismo tako nemastoviti da znamo samo u krevetu (u misionarskom polozaju) voditi ljubav, kad se u nas hormoni i adrenalin probudi, mozemo i objeseni o luster uzivati jedno u drugome. il na susilici... po mogucnosti zanussi... a tek sto sa slingmaramama cuda cinimo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam ni mislila, ni rekla da su samostalni spavači nemaštoviti. naravno da način spavanja nema nikakve veze sa sexualnom maštovitošću
    ali ovako se jače čuje poruka 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zapravo, samo sam htjela da se zna koliko smo MM i ja maštoviti

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

zapravo, samo sam htjela da se zna koliko smo MM i ja maštoviti
    duso moja, kad dodjes u odredjene godine, dzaba ti sva mastovitost svijeta, kad koljena pocnu klecati, a kicma boliti. nisam si ja dzabe kupila jedan od bolji madraca na trzistu... .godine idu, uzivaj na susilici dokle god mozes...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fala bogu onda da nam je upravo danas stigla nova sušilica

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja ću da prekinem vas maštovite jednim konkretnim pitanjem. Mi smo co-sleeperi od prvog dana jer smo tako hteli, lepo nam je na našoj gomili. E sad jedna stvar: Nađa je počela da se budi za sisanje milion puta kad ja ležim pored nje (MM kaže da joj miriše cica ) a ako se spustim malo ispod nje dete spava mirno, budi se 2 puta gladno, posisa onako zaozbiljno i nema tog nacicavanja. Ali to znači da ja spavam MMu u nogama, kao kifla i leđa boooooole. Meni u principu njeno nacicavanje ne smeta mnogo (još) ali se pitam da li je za nju možda bolje da odspava 2-3 sata u komadu nego da svakih 20-30 minuta povuče gutljaj-dva??? Krevet nam je prilično tesan pa se pitam da li bi mi valjalo nabaviti krevetić kome se skida stranica da ga prištekam uz naš? Iskusniji co-sleeperi da vas čujem....

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Napravi kao što smo mi s Nikolom- krevet je njegov ali prilijepljen uz naš.
    Naravno da je bolje da se naspava, a bome i ti!

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja se jedino mogu naspavat kad osjetim miris njegove kosice i kožice i kad me takne ponoći i kad me gura i kad ga tješim kad ružno sanja, ali definitivno best off je kad sanja nešto lijepo pa se smješka u snu ili se smije naglas.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Ja ću da prekinem vas maštovite jednim konkretnim pitanjem. Mi smo co-sleeperi od prvog dana jer smo tako hteli, lepo nam je na našoj gomili. E sad jedna stvar: Nađa je počela da se budi za sisanje milion puta kad ja ležim pored nje (MM kaže da joj miriše cica ) a ako se spustim malo ispod nje dete spava mirno, budi se 2 puta gladno, posisa onako zaozbiljno i nema tog nacicavanja. Ali to znači da ja spavam MMu u nogama, kao kifla i leđa boooooole. Meni u principu njeno nacicavanje ne smeta mnogo (još) ali se pitam da li je za nju možda bolje da odspava 2-3 sata u komadu nego da svakih 20-30 minuta povuče gutljaj-dva??? Krevet nam je prilično tesan pa se pitam da li bi mi valjalo nabaviti krevetić kome se skida stranica da ga prištekam uz naš? Iskusniji co-sleeperi da vas čujem....
    nama će u januaru 4 godine co-sleepinga i to od prvog dana!

ja je ne bih premještala u krevetić, sve dok ona sama ne bude to htjela(moj sin će morati inzistirati )

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa
    ja se jedino mogu naspavat kad osjetim miris njegove kosice i kožice i kad me takne ponoći i kad me gura i kad ga tješim kad ružno sanja, ali definitivno best off je kad sanja nešto lijepo pa se smješka u snu ili se smije naglas.
    Tako je i meni s Lovrekom. Leda neće s nama u krevet, ali možda se i to promijeni.

I mi spadamo u maštovite jer Lovro spava s nama od kada je došao kući.

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Paulita prvotno napisa

I mi spadamo u maštovite jer Lovro spava s nama od kada je došao kući.
    i mi smo, istina ne produktivni, ali maštoviti

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj white_musk prvotno napisa

na ovo veliki potpis.

ne mogu ni zamisliti kako će bit jednog dana kad neće spavati s nama

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •