Results 1 to 23 of 23

Thread: Kredit bez hipoteke

Default Kredit bez hipoteke

Dakle...
    MM i ja živimo u kući njgovih roditelja, no situacija nikako nije bajna, nismo u dobrim odnosima i željni smo promjeniti situaciju.
    MM nebi kupio stan, već na kuću nadogradio nama visoko potkrovlje. Problem ju tome šta je kuća pod hipotekom, a nama je za napravit kat i krov potrebno pozamašno love (cca 25-30 000 E) a tu svotu ne možemo dignit ako nemamo hipoteku...
    Imate li kakvu ideju ili znate za banku koja daje hipoteku na nešto drugo osim nekretninu 1/1?
    Čekam već 6 godina, do sad nismo našli nikakvo rješenje...

Amelie32's Avatar

Jadranka hipoteka se može staviti na bilo koju drugu nekretninu, ako njezin vlasnik na to pristane, npr. na kuću ili stan tvojih roditelja. No, ako je ova sadašnja kuća pod hipotekom zbog nečijeg tuđeg kredita, to baš ne bi bilo pametno ići ulagati svoje novce u nju i dograđivati. Bolja solucija je ići kupiti vlastiti stan / kuću i na to staviti hipoteku.

U OTPbanci možeš dignuti 20000 eur bez hipteke , čak i bez jamaca
    ali to je gotovinski , a ne stambeni kredit....

Amelie...neće MM. Bi ja. I kuću kupila i zbog toga se krvimo svako malo. Jednom sam čak i kofere spakirala. Zbog njegovog ponosa (a kuća uopće nija na ponos zamisli, bez krova)
    A šta se hipoteke tiće ne brinem se, jer su mu starcu zapeli da se to šta prije riješi (tome su se, moglo bi se reći, skroz posvetili). A nikog drugog nema (čak mi ni moji roditelji ne dozvoljavaju hipoteku na njihove stanove )
    dalmatinka...da se može bar još 5 nagurat bilo bi super...

Amelie32's Avatar

Jadranka ništa nije sigurno, neka su njegovi roditelji krenuli otplatiti da se makne hipoteka ali ti nikad ne možeš znati što sutra nosi i dali će oni i sutra moći to otplaćivati. Osim toga ulagati u nešto za što nisi siguran da će poslije biti tvoje, je veliki rizik. I naposljetku čemu se zadržati na mjestu gdje su narušeni obiteljski odnosi, misliš da će odvojeni kat to riješiti ? Razumijem ja da TM neće se maknuti dalje od kuće, ali očito je ipak njemu ovako dobro, inače bi davno to riješio.

Da...tragićna istina :/
    Nisu čak ni njegovi roditelji problem već njegov brat...

Amelie32's Avatar

E draga moja kad je još i brat tu to je tek problem. To je ono o čemu i govorim, da ne možeš biti siguran da ćeš nešto naslijediti, a poslije se suditi i dokazivati da si ti ulagao novce je katastrofa.
    Baš i je žao.

auuu...a već smo uložili cilu vriću...nitko niti hvala nije rekao.
    da kupim kuću, novu novcijatu ili stan u novogradnji i odem, MM bi mi mahao sa kapije

a čuj, ti si ga birala (muža)...

jest, dobro zboriš, brate..
    "ružna rijeć", ali kakav je, takav je, moj je....
    vo san samu sebe "uredila"

ajmo se vratit na temu...daklem, kredit bez hipoteke

Dobra stvar (za međusobne odnose) a loša stvar (zbog tuge za bližnjim) je ta što starci neće živjeti vječno... a tako ni ulaganje neće biti uzalud...

nije neka utjeha, al trenutno ne pronalazim bolju...

Al, dok god ne probate živjeti bez staraca, neće znati što dobivate a što gubite time... Ako se radi ne neimanju izbora za odabir životnog prostora, onda se trebaš jednostavno pomirit s tim i davat lovu u adaptaciju nečeg što trenutno nije tvoje (i ne mora biti još 30-40g)....

a je me utješi
    al hvala... (mirim se mirim...)

Amelie32's Avatar

Quote Originally Posted by jadranka605
    a je me utješi
    al hvala... (mirim se mirim...)
    A jadna naša mala ! Gle, kako sam rekla nikad ne znaš kaj ti život nosi, vi ste još jako mladi i svašta se još može dogoditi. Možda da sad kupiš dionice ili nešto love stavljate u stambenu štedionicu pa onda za par godina pokušate ostvariti kredit, a do tada se možda i stvari drugačije poslože.

Pa pretpostavljam da će se nakon nadogradnje morati prijaviti novo stanje u gruntovnici, pa fino sad potpišite ugovor gdje će njegovi starci nakon uređenje nekretninu etažirati i upisati vas kao vlasnike potkrovlja....

icyoh's Avatar

nije baš pametno ulagati u nekretninu koja nije vaša - pretpostavljam da će se kuća nakon smrti roditelja dijeliti među braćom.

ovisi o tebi, radi se o tvom životu, no zašto se uvaliti u dugove i biti vezan uz tuđu kuću s nekim tko je tako nefleksibilan (TM)

haribo's Avatar

ja isto ne bi ulagala u nekretninu koja nije nasa tj. samo nasa :/

ms. ivy's Avatar

molim vas da se vratite na temu, a to je:

Imate li kakvu ideju ili znate za banku koja daje hipoteku na nešto drugo osim nekretninu 1/1?

paci's Avatar

u pravilu, sve vrste kredita koje nisu stambene su skuplje - imaju veću kamatu, za stambene je najniža
    isto tako, u pravilu, svaki stambeni kredit se osigurava nekretninom.
    no svako pravilo može imati izuzetaka, tako npr možeš naći nestambeni kredit sa relativno povoljnom kamatom. teško da će ti netko sve moći izbiflati ovako iz rukava, ne zna nitko niti vašu kreditnu sposobnost, što još od instrumenata osiguranja možete ponuditi banci i sl, kao niti uvjete u svim bankama. zato ti je najbolje put pod noge i od banke do banke ispitati što ti nude. naravno, nešto možeš i na njihovim web stranicama saznati, ali ipak bolje otići ravno u banku

Ja znam ljude s posla koji su digli kredite za kuću ili stan bez hipoteke, ali s životnim osiguranjem i nemam pojma šta su još trebali napraviti. Najbolje je raspitati se po bankama.

jel ima kakvih novosti? Kako napreduju dogovori?

rosa's Avatar

Znam da je skupo kupiti vlastiti stan,ali meni je solucija ulaganja u nešto što nije moje(naše) potpuno van rezona. Što ako vam se s godinama život stvarno pretvori u pakao? Kako ćete prodati samo dio kuće?Prije toga ga trebate etažirati cijelu kuću za što vam treba suglasnost vlasnika, a kako sam skužila to su njegovi roditelji.
    Ne znam. Ja bih radije u kredit na 30 godina.
    Moja deviza jeno što ne možeš prodati-nije tvoje.
    Želim vam svako dobro s daljnjim planovima.

MGrubi's Avatar

jadranka , novi zakon je skresao visinu potkrovlja na 120cm nadozida ... tako da ti možda M sad pristane na soluciju nove kućice
    što se tiče hipoteke: novom građevinskom bi ti išao i novi Elaborat etažiranja u kojem bi bilo vidljivo da se postojeća hipoteka odnosi na donje katove a da je potkrovlje slobodno za novu hipoteku .. nije mi jednostavno za objasniti

cvijetak's Avatar

Jadranka, mi smo digli kredit za adaptaciju i dogradnju (ne znam sad u slovo kako se zove) BEZ HIPOTEKE u OTP banci, ali ne možeš više od cca 15000 eura (prvi kredit, onaj s hipotekom , nam nije bio dovoljan da napravimo što smo planirali). Znam da ti nije dosta, ali možda je neki početak...
    E, da, i uspjeli smo ga dobiti bez jamca (sa zadužnicom firme) iako sam prijavljena na minimalac.