Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Večernja smanjenost mlijeka

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Večernja smanjenost mlijeka

Nakon brojnih problema s dojenjem još jedan ostaje koji nikako da se riješi.

Naime, preko dana funkcionira količina mlijeka,ako je potrebno dajem bebi obje dojke(uglavnom je potrebno), no navečer kad bi ona trebala zaspati nakon dojenja uvijek manjak mlijeka.
    Dojke kao da se isprazne preko dana i ne napune dovoljno.
    Dajem obje ali to nije ni sjena količini dnevnog stanja s mlijekom.
    Događa li se to i drugima i na koji način rješavate taj problem?
    Ja se izdajam na "suho",nudim obje dojke,dojim na zahtjev sve u svrhu povećanja količine mlijeka,ali ti večernji podoji su i dalje problematični.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

To ti je sasvim normalno, razlog tome je..., postoji objašnjenje zbog rada nekog hormona ili nešto slično, to će ti savjetnice stručno objasniti , Uglavnom navečer se usporava proizvodnja mljeka i meni je to osobno zadavalo velike strahove i muke u početku dojenja. A da ne govorim kako mi je taj strah dodatno negativno utjecao na moje opuštanje i na otpust mlijeka ili let down. Dijete mi se je uvjek dovoljno nacicalo navečer, zadovoljno zaspalo, a meni je trebalo kojih šest mjeseci da to shvatim i opustim se. Od onda više nemamo tih "problema" i uvijek imamo dovoljno mlijeka. stoga se samo opusti i uživaj, ako i misliš su ti cice prazne (što je nemoguće), misli na to da proizvodnja uvijek traje i da će si dijete cicanjem navući i "dozvati" sebi svoje mlijeko. To ti je mali savjet od mene dok ti se neko stručniji ne javi. Drži se
    Ps. kod podoja nudi istu cicu dva puta tako da tah drug put dijete dobije ono najmasnije mlijeko.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

tonina, koliko je staro dijete?

večernja nervoza je čest problem kod malih beba, neovisno o količini mlijeka. nakupi im se informacija preko dana, umorni su, teško im se opustiti, ne žele zaspati kako nesto ne bi propustili, onda smi mi uzrujane jer ne znamo sto je, onda su oni uzrujani jer smo mi uzrujane....najvažnije je sačuvati mir, iako je upravo to najteže.

kazeš da si imala problema, nadam se da su sada iza vas i da ćete dugo uživati. probaj dočekati vecer smireno, i ne reagiraj napeto na situaciju. vrlo brzo će se ponuda i potražnja izjednačiti, i bit će drugih "problema"...

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Napunila je 2 mjeseca.
    Mislim da nije kod nas problem umišljenosti da nemam navečer mlijeka jer točno vidim po gutanju koje vrlo kratko traje da ga nemam dovoljno.
    Evo večeras od 19 h teška borba,ona hoće još, ja joj davam dojku,ona se ljuti i izbacuje je iz usta,plače,pa opet...
    Kad će se ujednačiti ta ponuda i potražnja...
    Ludim...
    Eno je otac nosa,nervozna je,danas nije ni minute zaspala i izgleda da ubrzo ni neće.
    Jučer je dojila svaka 3 sata što je za nju čudno jer uglavnom traži svaka 1.5-2 h i evo danas oskudno stanje s mlijekom jer ga nije jučer navukla za danas.
    Pitam se hoće li to uvijek tako biti?
    Ako jedan dan manje sisa zar ću uvijek sljedeći dan muku mučiti s nedovoljnom količinom mlijeka?Je li i vama tako??
    Utješite me!!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tonina prvotno napisa
    Ako jedan dan manje sisa zar ću uvijek sljedeći dan muku mučiti s nedovoljnom količinom mlijeka?Je li i vama tako??
    Utješite me!!
    ako ti malena ima takav neki ritam da ima dane kad joj se ne jede (valjda je manje gladna) , te dane koristi izdajalicu, izdojeno mlijeko zamrzni za kašice kad krene dohrana, al prvo drži u friđu u slučaju nužde

ako ti se radi tog jednog dana smanji proizvodnja već slijedećeg, to znači (mislim) da ti se sise brzo prilagođavaju promjenama, što je u biti na neki način dobro jer to znači da može i brzo povečavati količinu mlijeka

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja cura se isto nacicava naveče od 8-10 i meni su obje dojke prazne, a ona bi još. mi zato od početka, po savjetu patronažne, naveče dajemo (kršitelj koda). Svako veče cica od 8-10, s tim da u zadnje vrijeme dok cica i plače i nervozna je strašno. Na kraju završimo s bočicom (kršitelj koda)a i s mojim suznim očima

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ali, cure, dok vam dijete piski i kaki sve je u redu! Nema se razloga brinuti! To sto govorite je skroz normalno i uopce nije problem u tome sto navecer nemate mlijeka, vec samo u tome sto se brinete.

Tonina, jednostavno zaboravi na sve i doji. Saltaj bebu sa sise na sisu i po nekoliko puta, nema razloga za bilo kakve akcije, razmisljanja o ritmu, ... ako ona dobro podoji tijekom dana, nece umrijeti od gladi i zedji zato sto je navecer samo smanjena kolicina mlijeka. Jednostavno, ako ne pojede dovoljno navecer, zaspat ce prije ili kasnije od umora i onda se nocu probuditi i traziti vise nego inace i tebi ce se stvoriti jos vise mlijeka Cula si koliko je nocno dojenje važno za produkciju? Bebe tako same navuku vise, ako im bas treba. Zato nema razloga za izdajanje ni adaptirano.

iva2405, procitaj sto sam napisala tonini i pliz odgovori: kolika je kolicina adaptiranog koju tvoja beba pojede u 24 sata?

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Tonina, tako je i meni bilo. Nacicavanja bez kraja navečer. Znam da nije lako i da je iscrpljujuće.
    Izdrži još malo, beba ima tek 2 mjeseca.

Sad kad je A. veći, prestalo je to večernje natezanje cike u beskraj. Ne sjećam se kad je prestalo, možda oko njegovog 3. ili 4. mjeseca. Samo ga šaltaj s jedne na drugu kao što ti je savjetnica NatašaM preporučila, i s vremenom će ti biti sve lakše.

I baci taj sat. Ne treba ti to.
    Ja ni neznam da me netko pita koliko često doji, koliko puta dnevno.

sretno cure

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, to je jednostavno tako. predvečer su bebe nervoznije, češće i više traže cicu, cice djeluju prazne (ALI NISU jer cice nikad ne mogu biti prazne). svima nam je skoro bilo tako u početku. to NIJE znak da nešto ne štima, niti da je beba gladna, niti da treba uvoditi adaptirano.
    drži se tonina

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

NatasaM... cura pojede između 60 i 90 ml adaptiranog. u zadnjih par dana je i po danu dosta nervozna. prvo guta cicu bez disanja, onda stane, izbaci ju iz usta, gleda me i sve joj kipi iz usta, onda dalje jede normalno, a na kraju počne cviliti na cici i plakati. onda ju ja malo dignem, smirim i idemo dalje

Početno

tako sam i ja 2 sata dojila navečer i e. stalno gladna. nakon par dana sam uvela bočicu za večeru i ostalo nastavila dojiti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali dijete uglavnom nije gladno (ne može biti gladno ako normalno jede ostatak dana), nego nervozno

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vrabec-te-dal prvotno napisa
    tako sam i ja 2 sata dojila navečer i e. stalno gladna. nakon par dana sam uvela bočicu za večeru i ostalo nastavila dojiti
    tako isto i ja

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

cura pojede između 60 i 90 ml adaptiranog
    To je toliko mizerna kolicina, skoro nevrijedna spomena! Dijete ti nije gladno.

Dobija li caj?

Ako pije caj, onda ukini sav caj sto joj dajes i radi joj sljedeca 3 dana 90 mililitara, onda u petak smanji na 50, a u nedjelju ukini i to.

Ako ne pije caj, onda probaj sljedeca 3 dana davati samo 50 ml, nemoj napraviti ni mililitra vise, a u petak ili subotu ukini i to.

Stvarno joj ne treba to adaptirano, vjeruj mi.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne pije čaj. probat ću ovako. muči me samo ta njena nervoza i suzice i urlikanje. stvarno izgleda kao da je gladna. kažem, cica 2 sata bez prestanka i onda hoće još. vidjet ćemo kako će biti ovako. hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali djeca cicaju i za utjehu

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i kad si mi već tu... koliko čekati da se podrigne? ja nju znam držati na rukama pola sata, pa ništa. onda ju dignem nakon dva sata i onda podrigne

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako nju ne muči zrak, ne moraš ju uopće podrigivati

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    znam, al kolika utjeha.... ja joj stvarno dam kad god traži, bilo da je svaka 2 sata ili svakih 5 minuta, ali naveče iscijedi iz mene sve. 2 sata je samo prosjek.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iva2405 prvotno napisa
    znam, al kolika utjeha.... ja joj stvarno dam kad god traži, bilo da je svaka 2 sata ili svakih 5 minuta, ali naveče iscijedi iz mene sve. 2 sata je samo prosjek.
    iva, znam kako to izgleda, imam dvoje djece
    proći će

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ok. patronažna mi je rekla da ju svaki put dižem da podrigne. to valjda trebam sama ocijeniti, zar ne?

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

iva, znam kako to izgleda, imam dvoje djece
    proći će
    znači, samo strpljenja... mislim, strašna mi je činjenica da se ne stignem ni istuširati niti zube oprati. onda si mislim da sam stvarno nesposobna, a istina je da niti nemam snage....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok. patronažna mi je rekla da ju svaki put dižem da podrigne. to valjda trebam sama ocijeniti, zar ne?
    bebe kojima treba podrigivanje ti nakon klope plaču, ma očito je da ih nešto muči.
    ako je ona ok, znači da joj ne treba.
    moje ni jedna ni druga nisu trebale to podrigivanje na ramenu.

za ovo drugo, bit će bolje, to sigurno! i ja sam čekala muža da dođe doma s posla kako bih mogla otić na wc
    drži se!

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala
    fakat imam feeling da sam se totalno zapustila....

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ništa od današnjeg smanjivanja. mala je tako nervozna da neće ni moju cicu prihvatiti. a ja sa izdajanjem nula. sad sjedim u sobi i plačem, a mala dudla (kršitelj koda)

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ocito me nisi shvatila:
    - ne moras izdajati
    - moras davati adaptirano, sama odaberi kolicinu od koje ces poceti ako ti se cini premalo 50 ml, bitno je samo da svakih 3 dana smanjujes tu kolicinu za 30-50 ml
    - ne trebas bebu stavljati da podriguje

Ako zelis popricati uzivo, imas SOS telefon.

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala Natasa, skužila sam te ja, al kad mala sinoć nije htjela cicati, ja sam htjela izdojiti pa joj barem tako dati. ali ništa. dobila je sinoć opet bočicu, ne znam koliko, muž joj je dao. ja sam baš bila u bedu. jutros opet fino papa, u 6, u 8, sad maloprije.... večeras ću joj smanjiti dozu adaptiranog i probat ću onako kako si mi rekla. sinoć uopće nije htjela prihvatiti cicu. pokušavala sam ju i smiriti i promijeniti položaj i ugasiti svjetlo, stišati tv, otišli u drugu sobu... ništa...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sinoć uopće nije htjela prihvatiti cicu
    vjerojatno je već naučila da navečer dobija bočicu

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kao da sebe čitam- nervozu navečer sam tumačila kao grčeve, bojala sam se da mi je dijete gladno navečer, plakala sa njime.. i jednostavno prelomila!
    Vražju bočicu (cca 60 ml) sam samo jednu večer ukinula jer sam skužila da mi je to velika pogreška koja mi narušava samopouzdanje, drugu večer je bilo malo dužeg nacicavanja ali je zaspao. Od tada je prošlo skoro 8 tjedana!!
    Dojim na zahtjev, nekada i po par sati- voli se igrati i drijemati na cici i ne opterećujem se više glađu: ima preko 10 popiškanih pelena a od toga je i 3-4 pokakane, onako pošteno.
    Naravno, navečer je "proizvodnja u padu" i što sam bila opterećenija time, on je postajao nervozniji.

Zaista, iz svoga iskustva preplašene i iscrpljene postajem polako sigurna majka i dojenje mi je jedno od najljepših iskustava u životu. Naravno, ne ide još uvijek 100% glatko ali svakim danom je sve ljepše i lakše!

Cure, ma koliko zvučalo neizvedivo-
    opustite se
    i vjerujte u sebe, ma kakav ishod bio.
    I uvijek, uvijek nazovite s.o.s. ma o čemu se god radilo.

PS: ima 2 mjeseca i nešto dana..

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Još samo koji tjedan izdržite i onda će biti sve puno lakše

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

cure moj maleni je do nedavno svaku večer cikio po 2 sata pa čak i više- al sam ja "mudro" iskoristila to vrijeme za sjdenje pred tv-om-uvijek se nađe nešt zanimljivo a i sumnjam da kroz dan stignete odvojiti vrijeme za sebe

i stvarno to je prošlo samo od sebe!
    sad si popapa kolko mu treba,još se malo drži za ciku i zaspi bez problema

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

iva2405 , bauba i ostale s vecernjim mukama,
    i ja sam potpuno identicnu situaciju prolazila prije nekih mjesec dana.
    dakle cjelodnevno nacicavanje kad god i kolko god mu padne na pamet a navecer nakon kupanja (koje smo uveli svakodnevno bas da se opusti i da skuzi da je to signal za vecer i spremanje na spavanje) pocinje nacicavanje i nervoza.
    nudim jednu pa place pa drugu pa place pa radim kompresije na jednoj pa drugoj pa place. tumacila sam to kao glad tipa: jadno dijete, on bi se sad napapao za noc i spavao a ja nemam nista - pa moram mu dati nesto - i davala bi mu adaptirano (recimo 40 -50ml). svaki sam put bila toliko tuzna i nesretna kao da je to pocetak kraja naseg dojenja dok jednostavno nisam dolucila prestati i malac se sada nakon istog performansa svaku vecer i plakanja i grintanja jednostavno u kljucnom trenutku ugasi i zaspe. dakle bez adaptiranog. i spava jednako dugo taj prvi komad spavanja do 1. nocnog podoja.
    i tek sad (trenutno ima 3mj) mi se upalila lampica da to grintanje navecer treba izdrzati, da je to od umora a ne od gladi i da ce zaspati i bez bocice.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

grintanje navecer treba izdrzati, da je to od umora a ne od gladi i da ce zaspati i bez bocice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •