-
E, to je ono što sam ja nekoliko puta govorila na ovom forumu, ali su me neke od vas redovno "poklopile" da se ne slažu (a ja s njim (isključivo) radim već gooodinama i prezadovoljna sam).
Naime, suhi kvasac ti raste SAMO JEDNOM! Dakle, kvasac ne smiješ rastopiti u toplom mlijeku, kako se radi sa svježim kvascem, jer će svoj rast odraditi u tom mlijeku i više nema šanse da će dići tijesto. Znači, suhi kvasac umiješaš u suho brašno, dodaš ostale sastojke i umijesiš tijesto. Nećeš pogriješiti ni ako ga umijesiš s hladnom tekućinom jer će ti to dati više vremena za oblikovati ono što namjeravaš napraviti (u slučaju iz uvodnog posta - buhtle) i kad ih oblikuješ, ostaviš da raste. Kad naraste, ubaciš u zagrijanu pećnicu, ... a dalje već znaš
.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma