-
cijeli godišnji pa porodiljni?
Dakle, termin, 6.03. 2008. smijem li po zakonu uzeti cijeli godišnji u siječnju i spojiti ga sa 45 dana prije termina?
thanks...
-
mislila sam cijeligodišnji iz 2008.
-
Meni se čini da sam negdje pročitala da se ne može jer ne radiš dovoljno u toj godini, ali ja ipak svoje na poslu budem tako tražila, mi smo mala firma, vjerojatno ni oni nemaju pojma jel se može ili ne, pa mi se valjda budu smilovali.
No i mene zanima točan odgovor na tvoje pitanje.
-
ja sam sad na godišnjem iz 2007, krenula ovaj tjedan. radila do tada. s 1.1. krećem na godišnji iz 2008.
koristit ću 12 dana (nakon kojih idem na porodiljni) jer time stječem pravo na stari godišnji kad se vratim s porodiljnog, a pripada mi i regres.
sve sam provjerila u kadrovskoj i dogovorila sa šefovima. mislim da ti je to najvažnije u pitanju možeš li ili ne.
-
zaboravila sam nadodat da bi mi dali i cijeli godišnji da koristi prije porodiljnog da mi treba.
termin mi je sredinom veljače.
-
Ako se dogovoriš s poslodavcem, smiješ koristiti godišnji u siječnju. Zakon o radu ti to ne brani. Ja sam svoj cijeli iskoristila u siječnju-veljači, nakon toga išla na čuvanje, pa na porodiljni.
-
I da, svakako imaš pravo na regres ako koristiš barem prvi dio godišnjeg odmora.
-
koliko ja znam imaš pravo na korištenje godišnjeg odmora u cjelosti neovisno o tvom odlasku na porodiljni. ovdje je jedino stvar poslodavca da li želi da ti da godišnji, jer se njemu to ne isplati.
isto tako, zavisno o terminu porođaja i dana kada ćeš se vratiti na posao, može se desiti da ti godišnji za 2008. propadne.
-
meni je termin bio sredinom 7. mjeseca. Uzela sam prvo stari godisnji 10 dana od 2006.g. pa onda cijeli godišnji od 2007. - 27 dana i nakon toga direktno na otvaranje porodiljnog 45 dana prije termina. t je lijepo ispalo da sam 2 mjeseca prije porodiljnog bila na godišnjem i na svojoj punoj plaći. Regres dam dobila kao i nagradu svim zaposlenicima za dobro poslovanje tvrtke (za vrijeme porodiljnog).
-
cijeni po zakonu NE jer se godišnji uzima na dva dijela prvi dio je 18 radnih dana a drugi do 30.06. slijedeće godine.
Naravno sve je moguće ako ti to poslodavac dopusti
-
Nije istina da se po zakonu ne može uzeti cijeli g.o. u jednom komadu.
Članak 54.
(1) Radnik ima pravo godišnji odmor koristiti u dva dijela.
(2) Ako radnik koristi godišnji odmor u dijelovima, prvi dio u trajanju od najmanje dvanaest radnih dana neprekidno, mora koristiti tijekom kalendarske godine za koju ostvaruje pravo na godišnji odmor.
(3) Drugi dio godišnjeg odmora radnik mora koristiti najkasnije do 30. lipnja iduće godine.
Imati pravo ne znači i morati.
Poslodavac može radniku omogućiti i veća prava nego mu Zakonom o radu pripadaju. To nije protuzakonito. Protuzakonito je radniku dati manja prava od Zakona o radu. To je minimum koji treba ispoštovati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma