Results 1 to 37 of 37

Thread: Trudnice - uživajte u seksu........! ! !

MaRiJaNnA

Default Trudnice - uživajte u seksu........! ! !

Suprotno onom što neki ljudi misle, trudnice imaju jaku seksualnu želju i ukoliko nemaju komplikacija u trudnoći nema razloga da se suzdržavaju od seksa.

Seksualni položaji za vrijeme trudnoće moraju uzeti u obzir privremene promjene na ženskom tijelu. Trudnoća nije bolest i uz malo razuma i znanja, seksualni život para može se normalno nastaviti.

Segmenti trudnoće

Trudnoća je podijeljena na tri dijela.

Za vrijeme prvog semestra trudnoće žensko tijelo prolazi velike hormonalne i fiziološke promjene, iako se te promjene još ne primjećuju.
    Ovo uključuje promjene na dojkama, učestalo mokrenje, mučninu itd.
    Drugo tromjesečje je period rasta, kada se tijelo smiruje i osim polaganog postepenog rasta, uglavnom se tada kod žena javlja poteškoća sa koncentracijom.
    Posljednje tromjesečje nosi najviše promjena, osim hormonalnih promjena, jako raste trbuh, učestalo je mokrenje i promjene raspoloženja. Pa ipak, kod većine parova želja sa seksualnim odnosima ne nestaje.

Najbolji seksualni položaji za trudnice

Očito je da možete zaboraviti misionarski položaj i sve ostale položaje u kojima je žena na leđima. Ovo zapravo otvara paru mogućnost da eksperimentiraju i zadrže intimnost i nježnosti.

Upozorenje

Za svaki od dolje opisanih položaja potrebna je povratna informacija trudnice – ako osjetite bilo kakvu nelagodu, nemojte nastaviti sa tim položajem. Pored toga, muškarac bi se trebao suzdržati od bilo kakvih naglih pokreta i prilagoditi se ženinoj promijenjenoj fiziologiji.

Položaj u kojem je žena gore

Ovo je najbolji položaj za posljednje tromjesečje, ali možete ga prakticirati kroz cijelu trudnoću. U tom položaju žena ima kontrolu i može kontrolirati dubinu penetracije i brzinu pokreta.

Položaj u kojem žena leži na rubu kreveta.

Ovo je odličan položaj za par i muškarci ga preferiraju. Žena leži na leđima na rubu kreveta, ali noge su joj na podu. Muškarac stoji ili kleči ispred nje. Budući da u tom položaju muškarac može lako i duboko penetrirati, žena ga treba navoditi kako duboko može ići te kojom brzinom.

Spojene žlice

Odličan položaj za par bez obzira na trudnoću, u kojem nema nikakvog pritiska na ženin trbuh i predio abdomena. Par leži na boku, muškarac je otraga i penetrira straga. Penetracija nije preduboka, a pokrete možete zajedno koordinirati poput polaganog romantičnog plesa.

Jednostavan pseći položaj

U ovom položaju je žena na rukama i koljenima, a trbuh joj je slobodan i bez pritiska. Muškarac ulazi odostraga, a žena može koristiti jastuk kako bi poduprla gornji dio tijela. Budući da penetracija nije tako duboka, ženi nije neugodno.

Preporuča se da par proba ručnu ili oralnu stimulaciju klitorisa. Ovo će ženama pružiti veliko zadovoljstvo bez ikakvog straha od posljedica. Ipak, preporuča se da ovo ne rade ležeći na leđima nakon 16. tjedna trudnoće (4. mjesec). Ovo se može lako izvesti stojeći ili sjedeći.

Uživajte u ovom prekrasnom periodu života i održavajte svoj seksualni život.

jenny's Avatar

ja se nisam seksala od 7.tj trudnoce.

Ja nisam otkad sam saznala da sam trudna i ne pada mi na pamet. Trenutno mi je seks jako odbojan. Nemam nikakvu želju.

Default Re: Trudnice - uživajte u seksu........! ! !

Quote Originally Posted by MaRiJaNnA
    Najbolji seksualni položaji za trudnice
    Mogla si ovo potkrijepiti slikama...

Angie75's Avatar

Mmooveru, šta ti radiš na ovom topicu? Niste li taman dobili djetešce? Ili već planirate novo?

icyoh's Avatar

meni je seks sada sporedna stvar - sasvim sam zadovoljna tempom od 3x tjedno...al mislim da ne bit uvenula od jada da nema ni tog

Quote Originally Posted by Angie75
    Mmooveru, šta ti radiš na ovom topicu? Niste li taman dobili djetešce? Ili već planirate novo?
    Pa ne pratim, samo uletavam sa korisnim savjetima ili bizarnim ciničnim komentarima...

ja to sve znam ali...hebi ga...nece mi se

ja imam ogromnu zelju, ali doktor ne da... mada sam zatvorena i sve, ali rekao je da nazalost orgazam zna dovesti do otvaranja i da se cuvam sad barem do 30 tjedna... najsmjesnije je sto meni to teze pada od mm
    mislim nije mi to jasno... svi vele da je u trudnoci to bezopasno, a mojoj poznanici kasnio termin i doktor joj rekao: gospodo sada odite doma, izvedite to jedno 3x i siguran sam da ce trudovi doci... doslovno je bilo tako.. i veli on njoj na kraju, eto, tamo gdje ne pomaze medicina, pomazu stari dobri obicaji

Majuška's Avatar

Quote Originally Posted by icyoh
    meni je seks sada sporedna stvar - sasvim sam zadovoljna tempom od 3x tjedno...al mislim da ne bit uvenula od jada da nema ni tog
    Misliš mjesečno???

icyoh's Avatar

nee, 3x tjedno..i dečko se još žali

ninochka's Avatar

ne pada mi na pamet

meni kolko se neda toliko me i strah...čekam kontrolu pa da vidim kaj bu dr rekla...ali mm je pametnica mala,,,nije mi naporan ....zna da mi sad jedino paše da me češka po trbuhu

Mrki's Avatar

Kod mene isto nema želje ni za lijek.

Quote Originally Posted by Gago
    meni kolko se neda toliko me i strah...čekam kontrolu pa da vidim kaj bu dr rekla...ali mm je pametnica mala,,,nije mi naporan ....zna da mi sad jedino paše da me češka po trbuhu
    Češkati trbuh se može izvana, ali i iznutra...

white_musk's Avatar

tvoj ili njen

Cure meni ni 3x dnevno nije bilo dovoljno na pocetku trudnoce (samo tad' nisam znala da sam trudna - pa mi nije bilo jasno sta je u pitanju).
    Sad' je vec nuzda malo manja.

tako je bilo i kod mene. prvih mjesec i po dana bili smo nezasitni. sada još uvijek imam želju, ali teško mi se koncentrirati, jer stalno moram misliti na brzinu i dubinu (jer mi se dečko često zanese) i upozoravati ga brže-sporije. pa kvragu onda i seks kad se ne možeš opustiti.

lolica

hm, mi smo se jučer keksali nakon 2 tjedna.... pa podivljala sam... Ja već luda, stalno bi se, i MM fali, ali svaku večer zaspim ko top i to prije male... kronično sam umorna... a ujutro ne dolazi u obzir jer se ne mogu probuditi... pokušali mi par puta u ova dva tjedna, ali čim bi se stisla uz njega ko malo dijete bi zaspala... a ujutro luda, opet fali i jedva čekam da dođe doma, i sve planiram zaskočiti ga, ali kad se to moje čudo (kćer) uvijek sjeti čitati, igrati, pričati s nama i opet nis...
    samo postoji problem - ovu trudnoću ja bi se stalno... Ali bar sam danas PUNO smirenija i veselija

Lukina mamma's Avatar

U trudnoći redovito do 8 mjeseca i bilo mi je super. Hormoni su nam išli u prilog.
    A kad je stigao klinac, tad su došli problemi. Ne bih se hvalila s prosjekom koliko često.

Ja od kada sam saznala(još malo pa 8 tjedana) se nismo nijednom posexali Prvo sam čekala prvi pregled,pa nakon toga drugi zbog bete koja nije bila ok.I kad sam vidjela da je sve ok opet ništa.Umorna sam 24sata dnevno,sve mi smrdi i uopće mi nije do sexa,a MM je već lud,lud

mi u prvoj T ništa zbog krvarenja u više navrata, MM je bio stvarno strpljiv.
    sada nema zabrana, ali u prvom tromjesečju mi se stvarno nije dalo, stalne mučnine i povraćanja te ne čine baš poželjnom.
    sada u drgom tromjesečju smo probali par puta i uopće nije bilo loše( na moje veliko iznenađenje) dapače bilo je jako dobro.
    e da i netko je ranije spomenuo stvarno sam puuuuuno opuštenija poslije akcije, od živčanoće ni ž 8)

a jel u trudnoći dozvoljen oralni seks, mislim zbog bakterija i slično... :?

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by sale&ivana
    Mislim da bi tu trebalo bit oprezan. Nama je ionako zbog mojih stalnih problema preporučeno samo s kondomom, ali negdje sam na forumu bila pročitala da oralni seks treba izbjegavat ako se ima nekih problema, a trudnoća je ipak posebno razdoblje. Doduše, ako nikad nemaš nikakvih problema, možda je drugačiji tretman.

Može, samo reci dragom da se najede češnjaka prije oralnog seksa...

icyoh's Avatar

mi ga normalno prakticiramo, dosad nije bilo problema, ja sam već skoro 30tj.
    Pitaj doktora jel smiješ

ina33's Avatar

Quote Originally Posted by Moover
    Može, samo reci dragom da se najede češnjaka prije oralnog seksa...
    !

E ko nas više nema izbora. Nakon serklaže, sex strogo zabranjen pa se nitko i ne može buniti. :shock:

roby's Avatar

Quote Originally Posted by icyoh
    To mi nije praksa ni kad nisam trudna a ona kaže sporedna stvar. Jadan MM.
    Ipak bolja sam sad u zadnjih mjesec dana....

mi smo bez problema do nedavno al sad to postaje smiješno ja san tako troma i velika, brzo se umorin i nekako ne ide više. M se jadničak trudi al meni više nije do ničega. sad smo na pauzi i čekamo neka bolja i pokretnija vremena.

icyoh's Avatar

MM je juče prvi put vidio kako mi se trbuh pomiče i sada se više neće sexati da ne "ometa" Lovru

Strippy's Avatar

Ja nezasitna. Osobito lately, keks svaki dan - više nego prije trudnoće, ovi hormoni su ludilo. Sinoć sam se u pol noći probudila i probudila i mm i idemo!

meni je sad totalno sve postalo nezanimljivo prosle su me sve zelje i sad je opet sve po starom (glavobolje i te spike .. i bas mi je to ok... mozda kad se rijesim tobolca se sve opet vrati na svoje mjesto - do tada - mm ima zabranu pristupa

Mi smo se sexali jedva 1-2 puta mjesečno u trudnoči,meni je u početku bio horor nisam se mogla opustit ,a poslje mužu zbog mog ogromnog stomaka i još mi je beba bila dosta spuštena.
    Na kraju smo se sexali 4 dana prije nego sam išla rodit

Quote Originally Posted by Yorkica
    Na kraju smo se sexali 4 dana prije nego sam išla rodit
    sve mi se čini da ćemo i mi ovako...
    prvo nismo smjeli zobg krvarenja, pa krenuli al' nas nešto i nije baš išlo :/
    a zatim krenule kontrakcije i doktorica opet zabranila keks

Default Seks nakon umjetne oplodnje?

Bok cure, ja evo prvi put. konačno trudna nakon niza postupaka i puno godina! U 7 tjednu!!! sada me zanima seks, svugdje piše : zašto ne, ali mene je ipak strah - kontrakcije -pobačaj??? Pomagajte!

andra ne znam što bi ti rekla, ja sam krvarila u obje trudnoće, u prvoj se nismo, a u ovoj jesmo i za sada sve ok.
    možda da pričekaš onih prvih 12 tj. kad je najkritičnije, pa da onda probaš, ako je sve u redu nema smisla raditi si dodatni stres zbog apstinencijske krize .
    u svakom slučaju čestitamo :D sve trudnoće su blagoslov, ali od vas curka koje se tako namučite sa raznim postupcima prije nego što vidite plusić su zaista nešto posebno.
    sretno i samo pozitivne misli u glavu [/b]